Vzduchovky a větrovky

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
Baca
VIP
Pohlaví: muž

Re: Vzduchovky a větrovky

Příspěvek od Baca »

Najdi MEgatrona a on ti ju transformuje na megasuperhyper medzigalakticky suoperpraskaciu megasupu s vykonom 8 miliard TNT megaton.
Prežiť !!!
Strelec45
VIP

Příspěvek od Strelec45 »

750tka má 16J, jestli se nepletu. Tak pokud nechceš mít vzduchovku na ZP nebo dělat nelegální úpravu, s kterou ti tady radit nebudeme, ;) nedělej to. Nehledě na to, že zbraň na to není stavěná. Na rozdíl od některých jiných...

Bača, ty jsi wůl :lol: :lol: :lol:
Všeliké to kvaltování, toliko pro hovado vhodné jest.
Baca
VIP

Příspěvek od Baca »

A co cakal, kacicku do vane ?? Provokater. :-D
Prežiť !!!
Desouza

Příspěvek od Desouza »

Zdravím ,
Mám doma Magtech AR 750 g2
Chtěl bych se zeptat jestli by šlo trošičku výkon popostrčit někde alespoň k 20-25 J :)
A jak na to ? sháněl jsem pružiny a nikde nemohu žádné schrastit, máte nějaké oblíbené obchody, kde ty "upgrady" kupujete?
Díky.
To co jsi napsal je zlé ,ošklivé a vůbec hnus .

Ale přesto ti poradím , zakup obyč slávii a hluboce popřemýšlej jak se to dá udělat . Dám ti radu , pružinou to není . ;)
https://www.youtube.com/watch?v=_1qqFvEQ42o :lol:
Vincit omnia veritas .
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

750-tka má 13,1 J , mam tu s ráží 4,5mm. Ta druhá s 5,5mm má 16J.
Ty vzduchovky jsou samozřejmě předymenzované, samozřejmě pružina navýší úsťovku a tím stoupne energie střely.. , asi jsem na špatném fóru :roll:
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Ano, na tomto fóru se snažíme vyhýbat debatám o takto nelegálních záležitostech.
Apokalyptik

Příspěvek od Apokalyptik »

Odporúčam agentov provokatérov poslať najrýchlejšou možnou cestou DO RITI !!! :finger
karel743

Příspěvek od karel743 »

Do basy kvůli vzduchovce může chtít jen kapitán Nemo.
ropas

Příspěvek od ropas »

mam typ pre rozpadlíckych vzduchovkárov ked dôjdu diabolky.
manželka ulovila srnku autom a po tmelení stôp na kasni mi ostalo kus karosarskeho tmelu. ušulal som z neho valčeky v približnej hrubke diabolky(.22), dlhe cca +- 1cm a nechal uschnuť.
vysledok: striela to a aj vnikne do dreva a škody cca rovnake, ako od diabolky.
žial urobil som len tri pokusne kusy a strielal len na cca 5m, takže test presnosti na väčšiu vzdialenosť nemam.
možno nejaký dám, ked sa žena opäť niekedy vrati z uspešneho autolovu :twisted:
Strelec45
VIP

Příspěvek od Strelec45 »

Strelec45 píše:Koukám po antirozpadlické vzduchovce. Prostě něco pro radost, spíš než pro účel. Moc se mi líbí Diana v celopažbě, no jo, ale 17 litrů za ni fakt nechci dát. I když to tak možná dopadne :head
Tak mě napadlo...
a) něco s boční (asi bude vhodnější) nebo spodní nátahovou pákou a celopažbu si (nechat) udělat. Ale co?
b) flobertka a totéž, pažbu dodělat. Tady bych věděl - Špilberk nebo ZOM Brno (Holice), nebo kdyby byl Mosin kadet, ale ty už asi vymizeli. Ale ta je moc dlouhá. Což je tady OT a můžeme přenést diskusi tam.
c) vybodnout se na celopažbu a pokouknout po jiné věci a to plynovém, místo pružinovém systému. A pěkně provedené DŘEVĚNÉ pažbě, případně zas nechat třeba jen upravit k obrazu svému.

Ten si myslím, tady bude mít zastoupení. Prý je to jiné střílení a přesnější. Takže bych vás chtěl požádat o zkušenosti s plynovým pístem a případně má tady někdo zmíněnou Dianu? Má to cenu něco takového koupit?
Ještě jedna poznámka, vím že větrovka je větrovka, ale tu nechci. K tomu je potřeba nádoba, hadice, kompresor nebo někde jezdit. A sifonu zrovna taky neholduju.
Díky.
Tak jsem pořídil AA Prosporta. Staršího ve vořechu :lol: Jsem spokojen, okouzlen, a asi s mylady dál nic víc dělat nebudu. 8-)
Díky za tipy. :hand
Všeliké to kvaltování, toliko pro hovado vhodné jest.
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Nasla jsem kratkou vzduchovku TEX 086. Nemuzu na ni najit zadnou pojistku, jak ji zlomit. Nevite nekdo? Vzadu v ose hlavne je nejaky zavit, zda se mi, jako by tam chybel nejaky zasroubovavaci cudlik, nemuze to byt ono? Jak to rozebrat a vycistit?
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Václaf
VIP

Příspěvek od Václaf »

Jako malej jsem ji měl,resp. táta. Vzadu byl myslím takový malý šroubovák,pojistku tuším také žádnou neměla. Jen se zlomila/nátáhla vložit diabolku,zaklapnout a střílet
Čechy čechům !!!!!
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Dekuju, myslela jsem si, ze to bude nejaky slozitejsi :-) Tak jdu cistit...
prof. Orfanik

Příspěvek od prof. Orfanik »

ad Václaf - pravděpodobně došlo překlepu. ne šroubovák, ale šroubek. Ten sloužil k fixaci nástavné pažby.

http://search.seznam.cz/?q=vzduchovka+t ... TsQCtmI%3D

Jinak pojistka opravdu absentuje. Pro postavy gracilnější, dívčí, může nečištěná Texka při
natahování klást větší odpor než u dlouhých vzduchovek ( kratší hlaveň = kratší páka )
Václaf
VIP

Příspěvek od Václaf »

V tom případě se omlouvám,ale je to 30 let co jsem to měl v rukách jako kluk,pak jsem ji půjčil kamarádovi a on nevrátil. Dodnes si pamatuji jak jsem s tím střílel plechovky spolu se Slavií 630

edit: ale nechci se hádat,šroubek/šroubovák,ale myslím si,že opravdu po vyšroubování šroubku byl na jeho konci šroubováček na seřízení hledí/mušky. Ale jak říkám,nechci se hádat,30 let je hodně dlouhá doba :hand

součástka č. 27 http://www.vzduchovka.cz/dokumentace/TEX086_rozpad.gif proč by byla tak zbytečně dlouhá
Čechy čechům !!!!!
Václaf
VIP

Příspěvek od Václaf »

Ha,měl jsem pravdu s tím šroubováčkem,okopírováno z bazar.hunting-shop Prodám vzduchovou pistoli TEX 086 v bezvadném stavu, chybí pouze integrovaný šroubováček. :hand :beer
Čechy čechům !!!!!
prof. Orfanik

Příspěvek od prof. Orfanik »

Moje pokání a zároveň UZNÁNÍ. V mládí jsem s ní párkrát plesknul, ale že ten šroubek je vlastně takové štelovací
udělátko, by mě ani v nejbujnější fantazii nenapadlo. Kéž by se tak i v jiných vláknech věcně, pádně a bez emocí
argumentovalo....
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Tak dalsi nalez :-) Baikal Iz-22. Je to starenka, nenasla jsem na netu podrobnejsi info. Nevite nekdo, kdo jste ji mel, jaky to ma asi vykon? Lze to pouzit na mysi/krtky/kuny? Nejaka jina zvlastnost? Mam pocit, ze jsem nekde cetla, ze to neni na klasicky 4,5 mm, ale 4,4? Mohl by to byt problem, nebo je to "v toleranci"?
GOD
VIP

Příspěvek od GOD »

iž 22 je v kategorii detských vzduchoviek, rýchlosť to mávalo do 150 m/s. Mosadzná drážkovaná vložka v hlavni. Boli s plastovou alebo drevenou pažbou z topolu.
Mne strielala lepšie s brokmi 4,45 - tj. brok č. 10.
Jane že strielala aj s diabolkami a brokmi 4,5mm - brok č. 11.
žiadne terno to nebolo. Jej výkon a presnosť ju obmedzuje maximálne na holuba do 10m. Kto ju použie na väčšie vzdialenosti je frajer.
Prečo strielať po krtku? - Na kunu má slabý výkon.
Tesnenie má kožené, občas ho prerabali na plastové
Pri zlamovaní treba stačiť poistku na hlavni. Pri zlomení sa nedá vypustiť piest ako u slavii - ma to vnutornu poistku.
Pružina piestu bude zrejme už unavená ale asi by som to ani neriešil.
Podla stavu sa jej cena pohybuje do 500 kč. Pri súčastných cenách piva a potravín to nemá cenu predavať.
Informácia je v časopriestore.
GOD
VIP

Příspěvek od GOD »

Vzduchovka je v zákone ako zbraň každá iná, platia na ňu vybrané paragrafy. Takže odstránené výrobné číslo, namontovaný tlmič, noktovízor, skrátená hlaveň... sú zakázané úpravy. Ako sa rozhodne vyšetrovatel, prokurátor alebo sudca to je iná vec.
Prekročenie výkonu u vzduchovky znamená jej preradenie do vyššej kategorie - bud je teda na zbrojak alebo je to nedovolené ozbrojovanie.

Pokial si dobre pamätám slavie 634 mali zmeraných okolo 14 J. Nehovorím že 17 by sa z toho nedalo vytrieskať, ale presnosť tam už bohvieaká nebude.
Informácia je v časopriestore.
Odpovědět