Nejlepší samonabíječka ve výkonné ráži?
Re: Nejlepší samonabíječka ve výkonné ráži?
5cm na 100m je na tuhle flintičku víc než super. Obecně se bere jako "kratší" 2+MOA puška.
Mám Ruger mini 14 - tedy v 5,56x45. Přesnost 5 ran s optikou 4x a flintou opřenou vpředu i v zadu 6 cm opsaná kružnice, tedy něco přes dvě Moa. Záleží také na roku výroby - zbraně vyrobené tuším po roce 2005 mají o něco těžší hlaveň a měli by být přesnější. Jinak je to velmi příjemná a hlavně lehoučká flinta.
prý se brzy objeví ZB 30/37 v semiauto....
http://www.securitymagazin.cz/zpravy/ce ... 55067.html
http://www.securitymagazin.cz/zpravy/ce ... 55067.html
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Zdravím Vás, brzy bude na trhu V-AR v ráži 308w s cenovkou kolem 60tis. Kč. Co Vy na to? Mám zatím zkušenost jen s 223Rem. a ty má Vosa na pohodu.
no nevim ted o sobote jsem vystrilel asi 200 ks 308 win z FAlu tedy A1L1 a naprosta spokojenost, puska za 16 tis , to mam za VAR skoro 4 kousky .. ne ze by něco z dilny VAR bylo spatne ...
viktor
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Sigmund Freud
- Nicotinick
Bike79: No co na to říct, Vosátka nepustí nic, co by nebylo funkční a špičkově vyrobené
A jestli dát 60 papouchů za samonabíjecí .308, na to se každý musí zeptat své peněženky.

A jestli dát 60 papouchů za samonabíjecí .308, na to se každý musí zeptat své peněženky.

"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
- Nicotinick
Ne že bych mu chtěl kazit kšeft, ale v rozpadlickém duchu bych se raději pustil do ochutnávky Beretty BM 59, ZS ji má teďka "v akci" za 12 čechokreditů, + nějaký politicko nekorektní zásobníček navíc.....
. Zpracování fakt výborné (sorry, kam se hrabou německé a anglické výlisky z plechu ), spolehlivost excelentní, neprošlo to žádnou válkou v Kurdistánu nebo o Falklandy, nekurví to hilzny jako G3 nebo Zastava a rychlou střelbu ze stoje ......to chce prostě vyzkoušet. 
...a ještě zbude na takového krmení...

...a ještě zbude na takového krmení...
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
- Nicotinick
Po drobných úpravách jako je odstraněné té bižuterie kolem hlavně, zkrácení launcheru, případně novém povrchu (většina má na vojenský kvér až překvapivě hezké dřevo) a krytu nadpažbí vznikne za bratru necelých 20 tis. "postřelovačka" jako fík, v .308 Win s 19" laufem, srovnatelná se Springfieldem M1A Scout, který je ale za 60 tis. a výše.
Pro srovnání s G3, kterou se chystá ZS také pustit na trh, je to stejně dlouhé a hmotné, má to o palec delší hlaveň a hlavně to nekope jako mula.
Amerikáni jsou z BM 59 celkem unešení, mnozí ji považují za líp navrženou a zpracovanou než jejich "ikona" M14 a taky se tam cena za ni pohybuje mezi 2000 - 3000 USD a za zásobník 120 USD. To, že se tady dá sehnat za 400 USD a zásobník za 35 baků (bez daně) mi jeden ani nechtěl věřit.
(Foto není moje).
Ne, není to nejlepší samonabíječka, ale mám pro tuhle rodinu slabost.
Pro srovnání s G3, kterou se chystá ZS také pustit na trh, je to stejně dlouhé a hmotné, má to o palec delší hlaveň a hlavně to nekope jako mula.

Amerikáni jsou z BM 59 celkem unešení, mnozí ji považují za líp navrženou a zpracovanou než jejich "ikona" M14 a taky se tam cena za ni pohybuje mezi 2000 - 3000 USD a za zásobník 120 USD. To, že se tady dá sehnat za 400 USD a zásobník za 35 baků (bez daně) mi jeden ani nechtěl věřit.
(Foto není moje).
Ne, není to nejlepší samonabíječka, ale mám pro tuhle rodinu slabost.

no na vodstřelovačku by to muselo mít rejl na kukr, ten to pokud vím nemá 

- Nicotinick
Z tohohle "vodstřelovačka" nikdy nebude
Osazuje se to buď optikou s LER nebo kolimátorem dopředu, případně montáží s "rejlem" na pouzdro závěru.

promiň, sem totiž čet v tvym příspěvku nahoře ""za bratru necelých 20 tis. odstřelovačka" jako fík" a tys psal "postřelovačka". Moje chyba, mozek si sám asocijuje z textu slova. A slovo postřelovačka si vyhodnotil jako odstřelovačka jelikož v interním slovníku slovo postřelovačka nemá... 

Sweeet
IMHO v řadě ohledů velmi použitelná věc do zlých časů. Ještě to chce mít dobrý zdroj levného krmení a nemá to chybu. A ano, bombenfest montáž pro něco solidního 1-4/1-6x v úrovni min. Vortex by to šoupla o kus dál. Krasavice.

IMHO v řadě ohledů velmi použitelná věc do zlých časů. Ještě to chce mít dobrý zdroj levného krmení a nemá to chybu. A ano, bombenfest montáž pro něco solidního 1-4/1-6x v úrovni min. Vortex by to šoupla o kus dál. Krasavice.

Nicotinick: tak ta je velmi sexy! Nákupko mám, tak že bych si po tom z.urveným dnešku spravil chuť? Popřemýšlím o tom.
- Nicotinick
Jenom aby tě nepřekvapily zásobníky. Ty jsou fakt brontosaurální
. navrhovali je technici z Bredy, s bohatými zkušenostmi s výrobou ...lehkých kulometů. 

Heh no to vidím že jsou poměrně masivní. A mám dotaz - jsou to samonabíječky z výroby, nebo konverze z full auto? Vyhledal jsem že se vyráběly tak i tak, ale nevím co jsou zač ty, které jsou u nás na trhu.
- Nicotinick
No talijáni v tom měli dost bordel a je to celkem detektivní pátrání. Některé verze se, hlavně zpočátku, vyráběly pouze v semi. Pak byly dva druhy přepínačů na full. Tohle jsou ale v 99% předělávky s odstraněným selektorem a zavářkou.
Dík, právě že jsem narazil na spoustu typů a různá značení, tak se ptám.
Mírně OT, ale zeptám se. Nevíte, co je to za zbraň, kterou drží "voják" nalevo? "Galil" pažba, očividně je to v .308ce... Jediné, co mě napadá, že je to potuněný FN FAL, vzhledem k zásobníkům a rámu zbraně. Nemám pravdu?
Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
- Nicotinick
Jo, nějaká verze FN FAL, sklopka je bych řekl original paragánská z FALu.
Co to je, národněosvobozovací boj na UA ?
Co to je, národněosvobozovací boj na UA ?