Nejlepší samonabíječka ve výkonné ráži?

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
Terminated Account

Re: Samonabíjecí "sniperky" - DMR

Příspěvek od Terminated Account »

Montáží samozřejmě existuje hromada, ale z principu konstrukce pušky mi žádná nevyhovuje. Nejmenší zlo je snad boční montáž. U přesné zbraně v této ráži je montáž na víko závěru nesmysl. Jakákoliv Proto u mě opakovačka s tovární montážní lištou oproti vojenským druhoválečným a poválečným zbraním s dobastlenými lištami, vyhrává na plné čáře.

Je to stejný "problém" jako u kosy. I když existuje spoustu řešení, žádné se nevyrovná továrnímu konstrukčnímu řešení, které na tuto skutečnost bere ohled již při konstrukci.

Takže pokud DMR tak jedině s tovární lištou.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Nejlepší samonabíječka ve výkonné ráži?

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Hledám ideální samonabíjecí 308-ičku. Máte někdo zkušenosti?
Ježura
VIP

Re: Nejlepší samonabíječka ve výkonné ráži?

Příspěvek od Ježura »

Co například Zastava 90SA? Cenově by to taky docela šlo. Ruský systém na americkou ráži je dobrá kombinace.
http://www.eshop-rychle.cz/beareka/esho ... tava-M90SA
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

1) trváš na 308?
2) pokud ano - proč?
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Až nás budou obsazovat zápaďácké tanky, tak budu mít kořistní munici ;)

Jinak jsem ochotný akceptovat i 300RUM, 338LM, atd. Vše, co má bezokrajnicovou nábojnici a je rozšířeno na "Západě". A pušku prosím nejlépe s horním railem :)
Reno
Pohlaví: muž

Příspěvek od Reno »

Přesně tak, proč ne i .308 Winchester (7,62x51)? Směrem na východ od nás je v ozbrojených složkách nejrozšířenějším puškovým nábojem 7,62x54R, směrem na západ zase 7,62x51. U nás je, pokud nebereme v potaz prodávané zásoby zcivilněných starších nábojů, 7,62x54R na ústupu a 7,62x51 na vzestupu.

Jinak bys měl Fabulante určit nějakou horní cenovou hranici, abychom si udělali představu, jak moc nejlepší samonabíječky v těchto rážích si žádáš... :lol: A mimochodem, těch dalších dvou ráží se oproti .308 Win vyskytuje naprosto zanedbatelné množství.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Reno: Fabulous veleúžasný, pro příště...

Cenový strop? Odpovídající úrovni zbraně...
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

SAMONABÍJECÍ PUŠKA REMINGTON R25 VTR PREDATOR 308
shtf

Příspěvek od shtf »

a co v-ar v razi .308 ?
kdyz jsem naposledy mluvil s p.Vosatkem, rikal ze pracuje na .308
vzhledem k tomu ze uz to je dost davno, tak uz by to snad mohlo byt hotove
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

Puška samonab. DPMS, Model: AR10 SASS, Ráže: .308 Win, 18 hl.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Potreboval bych osobni zkusenosti se zbranemi. Ale V-AR jiste ne, Remington ma dost spatnych modelu a DPMS nekteri pomlouvaji stran kvality zpracovani?
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Fabíku v .308win zcela jednoznačně platí DPMS=REMINGTON. A aby to bylo ještě komplikovanější, tak je to tak, že původně Remington R-25 dělala DPMS ve své fabrice v St. Cloud a ještě v jedné, začínající na W. Tu ale zavřeli a dnes se .308w DPMS+Bushmaster dělají v Remington továrně v Ilion NY. Nicméně R-25/DPSM .308w mají dobrou pověst, stejně jako Rem 700. R-25 se slušným střelivem střílí spolehlivě subMOA.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Vzhledem k tomu, že uvažuji o něčem podobném, jako Fabík, tak na našem trhu dle mého průzkumu vypadá takto (vzestupně dle ceny):
-Saiga v .308w - objevují se v inzerátech, ale v aktuálních nabídkách nových zbraní jsem jí nenašel. Ne úplně nejlíp vyrobený klon AK.
-hypotetická ZS/Beareka Norinco M-305 za 12.5k, budou-li někdy. Slušně provedený remake M-14 za méně než čtvrtinovou cenu oproti originálu od Springfieldu. Z USA se na to tahají weaver lišty na optiku.
-Zastava M77 .308 za 13800,-, pokud je ZS doveze. Srbský, lisovaný .308w klon RPK. Od lehkého kulometu odvozená puška, podle Němců velmi spolehlivá a hlavně všežravá. Není chromovaná (jako většina Zastav), což zas v .308 tolik neva. Přesnost kolem 2MOA nejlépe.
-Zastava M90SA - kolem 18k. Nemohu se dopátrat, zda je odvozená od slavné DMR M76 (která má ale frézované tělo), nebo od AKM. Opět image spolehlivého dělníka
-reálně dostupné Norince M-305, kolem 21k.
-Molot Vepr v .308. trochu rurálně, lovecky vypadající klon AK. Jeden z nejlepších AK, bez ohledu na ráži, spolehlivě překonávající kvalitou vše z Iževska. Asi na úrovni Radomu.V .308 se blíží 30k.
-Remington/DPMS/Bushmaster v .308. V podstatě totožná puška. Asi nejpřesnější samonabíječka, spolehlivost OK, ale nekrmit surplusy!
Samonabíjecí Berrety a podobné, spíše loveckého charakteru. Přesné, jemné šlechtičny.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

FN FNAR
Browning BAR
HK 417

Co jsem tak nalezl. Ale nevim, jak je to s dostupnosti...
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Jo, sorry na FNFAL/L1A1 jsem úplně zapomněl. V BVS mají L1A1 za 18k, ale navzdory tomu, že je to moc hezká zbraň bych do toho nešel. Za prvé britské L1A1 jsou dělané v imperiálních mírách a spousta věcí z FNFAL tam nejde, navíc podle diskuzí jsou tyhle L1A1 dost unavené. Ale možná se dá vybrat dobrý kousek.
BAR je strašně velké hovado. Je to lehký kulomet rozměrů těžkého kulometu. Je větší než dědeček BREN. Kde jsi to viděl na prodej?
HK už je mimo finanční horizonty, kam se dívám...
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Pokud mohu prezentovat můj skromný názor - tak u mě je No.1 (pokud pominu některé extrémně drahé klony M14) jednoznačně HK SL7
http://world..putin_je_chuj/civil/de/heckler-k ... l-7-e.html
- extrémně odolná a spolehlivá zbraň
- nikdy nebyla zavedena jako oficiální vojenská zbraň a nebyla ani vyrobena ve full auto verzi (výhoda při utahování šroubů)
- tvrdochrom v hlavni (?)

Jako úplnou "low cost" verzi beru Haenel SLB 2000 (původem HK)
http://www.arms-cz.cz/katalog/01/?podsk ... yrobce=150
- při utahování šroubů spíše doma zůstane "lovecká flinta", než "útočná zbraň" vycházející z nějaké oficiální vojenské zbraně
- jsou k tomu i 10 r. zásobníky
- solidní přesnost
- jednoduše vyřešená montáž optiky

O něco dražší jsou originály HK i ve "sportovnější" ůpravě:
http://www.frankonia.de/239112/131049/p ... 134841/url
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Maxime docela zajímavá zbraň (beru tu low-cost Haenelku), jen si říkám, na kolik asi vyjdou ty kapacitnější zásobníky. Dost mi připomíná Molot Vepr.

Jinak info od p. Rudolfa: Zastava M77 pro nás socky má skutečně dorazit v listopadu a má mít přípravu pro PSO1 (SVD) montáž. Ještě to ale prověřím, zda se nemýlí, protože Zastavy mají standardně montáže pro jugo optiku Zrak (velmi podobné PSO), která ale NENÍ kompatibilní s PSO. Pokud by na to šel bez problémů hodit POSP, já bych do ní asi (jako betatester rozpad teamu) šel.

Na zákazy a la USA (je ta AK fuj, je to saiga ano, má to bodák ano, nemá to bodák ne a za rok obráceně) bych u nás nevěřil. U nás to pojede ve stylu Brusele. Pokud to nebudou chtít zakázat vše naráz (to asi ne, budou se vařit žáby), vezmou to jako v Reichu - tj. hranice je samonabíjecí/nesamonabíjecí.
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Mám pocit, že lovecké samonabíjecí kulovnice (samozřejmě se striktním omezením kapacity zásobníku/nábojové schránky) ala SLB 2000, Sauer S303 či Merkel SR1 nejsou zakázány snad nikde v Evropě.

Cena 10r. zásobníků u SLB 2000 samozřejmě nené úplně příznivá +- 110 Euro za kus.

Ovšem jsem byl nemile překvapen, že cena z původních velmi zajímavých +- 24 tisíc šla u mou postované stránky na 30 tisíc (nevšiml jsem si toho hned), ale jsou i jiné firmy u nás, které s cenou nešly o tolik navíc.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Sjížděl jsem teď nějaká německá střelecká fora (kvůli Zastavám) a oni mají limit 3 HA (halb automaten - samonabíječky) na hlavu. Samozřejmě musí to být sportovní, "sportovní, lovecké či "lovecké" zbraně. Chci říct, že obočí bdělého německého genosse se zdvihá při zaregistrování samonabíječky. To, že není vojenská se bere jaksi samo sebou.
Jinak ještě k M77 - budou skutečně s ruskou montáží, ověřeno v ZS.
Skoro začínám řešit dilema, zda novou M77 (2MOA když dobře) s pětiletou zárukou, 4 magazíny a šínou pro POSP za 15k, nebo mírně jetého Rem700 SPS (subMOA). Nicméně to patří do jiného vlákna.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jeste jsem nalezl SG 751 SAPR, udajne nejkvalitnejsi 308-mu?
Odpovědět