Sa58 a jeho klony

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
Cherro

Re: Sa58 - ideální "pracovní" zbraň

Příspěvek od Cherro »

To: lukasXXC Ideální kombinace cena/kvalita. Doufám že ten Eotech je originál... 8-) Máš to origo Hermexa nebo zkrácená 858?
Naposledy upravil(a) Cherro dne 12.12.2012 23:39, celkem upraveno 1 x.
Reccol
VIP

Příspěvek od Reccol »

Pěkná, tenhle styl můžu :yes
lukasXXC
Pohlaví: muž

Příspěvek od lukasXXC »

Já taky doufám, že ten eotech je originál :lol: Minimálně jsem ho tak platil, nakoupeno u spolehlivého prodejce, takže snad ano. Je to z GE, takže 858...
Cherro píše:To: lukasXXC Ideální kombinace cena/kvalita. Doufám že ten Eotech je originál... 8-) Máš to origo Hermexa nebo zkrácená 858?
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Pokud je ta puška z GE tak je to FSN pokud se nepletu?
Cherro

Příspěvek od Cherro »

Tak pokud to máš od RakeŤáka tak se není čeho bát 8-) Jak jsem to vyzvětšoval tak to je 858 zkrácená Tomášem Zendlem. A pokud to prošlo jeho rukama, tak máš jistotu že flinta fakt bude šlapat jak má. Máš tam i nový černý lak?
lukasXXC

Příspěvek od lukasXXC »

Jasne = 858 zkracena, barva od GE. Je to mazel, rameno po operaci, tak si s ni zatim jen hraju :cry:
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

lukasXXC: můžeš dát info co to je za pažbu? Koukám je sklopná to se mi líbí. Je i stavitelná? A kdyby jsi měl chvilku a blejsknul jak tam máš uchycenou tu baterku byl bych ti neskonale vděčný :yes

Já mám v šuplíku nákupku na SA 58, tak zjišťuju detaily a příští rok hurá do toho.

Díky
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

mrkni sem

http://www.zahal.org/products/vz-58-cz- ... ent=218961

ze zahalu v pohodě objednáš, do pár dní v pohodě přijde ....

to co tam má lukasXXC je tenhle plastovej kit od FabDef , vypadá to akčně, celkem to vydrží, a jako základ tunigu je to dobré ....
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Plasty OK ale ta sklopka je od GE a v ose hlavně.

http://www.sa58.cz/products/sklopny-paz ... ul-expert/

Já mám obyč trubku taky od GE a tam je cena lidovější ovšem nejde sklopit a není v ose ale vzhledem ke konfiguraci a úmyslu mi to přesně vyhovuje ;)
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

Díky za tip

Trošku jsem se do toho ponořil a mám pár dotazů. Kde přesně kupovat bych zatím ponechal stranou. První věc je, zda není blbost mít kombinaci sklopný pažby zároveň s absorberem. Pažbičku, nadpaží podpažbí a tak neřešme. Kompík je jasnej. Zajímá mě jenom pažba. Jako základ chci toto:

http://www.sa58.cz/products/sklopny-paz ... ul-expert/

Ale nevim jakou pažbu zamlouvá se mi tahle, ale přijde mi docela drahá http://www.sa58.cz/products/vysuvna-paz ... bsorberem/ a pak mě praštila do oka jedna od FAB za podstatně zajímavější peníz http://www.tactical-shop.cz/cze/fab-def ... hock.xhtml Co jsem tak pochopil tak ta od FAB není výsuvná. Hodí se to vysouvání nebo je to k ničemu?

Díky za každý názor
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Četl jsem řadu názorů, že ten absorber není dobrý. Zhoršuje jakýsi pocit jistého úchopu. Ale víc o tom nevím. Všechny tyto pažby mi připadají z principu hrubě předražené :(
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

Pažba (respektive nosná trubka) s absorbérem je úplně ku ho... ...no prostě k ničemu. (Paradoxně ztěžuje po výstřelu návrat zbraně do záměrné.) Každej koho znám (a nedbal varování znalých) a přesto si pažbu s absorbérem pořídil, přešel časem buďto na pažbu bez absorbéru nebo si do té své místo pružiny dal kus klacku/trubky ap.

Jinak pochopitelne každá pažba na trubku je polohovací (tj výsuvná), ať už je trubka s absorbérem či bez.
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

Děkuji za info, pažbu s absorbérem zavrhuji. Křápnu tam něco obyč z izraele do cca 2000czk

EDIT: neumim česky
cover72
VIP

Příspěvek od cover72 »

Pánové, doporučili byste jako před+nadpažbí tu plastovou sadu od FABu, neb o tyto díly (co už tu někdo linkoval):
http://www.arsenalcz.com/arsenalcz/esho ... i-a-railem :?:

Mám trošku obavy o stabilitu nadpažbí -- nakolik je vhodné pro kolimátor --, neb i ten FAB sedí na původní krytce a ta se mi docela brutálně viklala, dokud jsem kleštěmi nezmáčkl ty přední pacičky -- což ovšem počítám, že by se při zátěži kolimátoru mohlo při střelbě zase velmi rychle rozštelovat.
Pomáhá si proti tomu ten FAB tím, že je nad a podpažbí nějak spojené, sešroubované nebo tak a dohromady je to tužší a při střelbě se to nehýbe, nebo je úplně jedno, co tam dám a stejně je to akorát tak na podpažbí s držadlem a kolimátor se bude viklat?
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

pokud chceš řešit optiku, zapomeň na plasty,
pak musíš do kovu a šroubu
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

Fab je tam maximálně na baterku a dvounožku .... kolimátor to nedrží
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

někde mi ta sada (nad a podpažbí od fabu) leží, můžu ti to kdyžtak půjčit k vyzkoušení .... ale nedrží to, vím to ....
proto mi to někde leží a nemám to na pušce
cover72
VIP

Příspěvek od cover72 »

Tak díky. Kluci na srazu Glocků na tom měli Eotechy a vypadalo to, že to celkem drží, ale potvrzuješ mé pochyby/obavy.
Dá se někde koupit kovové jen nadpažbí na kolimátor? Jinak jsou ty kovové sety pod+nadpažbí, co jsem se jen koukal, nechutně drahé...
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Ad absorbér tak můžu říct že jsem měl a pak hned přešel na pevnou kovovou od GE protože u toho původního byl největší problém nikoli absorbér ten se dá "vypnout" ale to že je to celé z plastu a na "redukovaný" šroub a proto se to dá ohnout jak rohlík a to není dobré ;)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

O par prispevku vyse pisu o alu nadpazbi QNX. Kdyz das kolimator na plastovy Fab, tak diky jistym vulim stoupne rozptyl na 50 metru o 3 cm. Takze pro nenarocne aplikace ano, pro "odstrelovace" ne (vlastni zkusenost).
Odpovědět