Fabulous píše:....Spíš mě zaujala většinová absence railu u kovovek.
Mna to neprekvapuje. Rail je záležitost služobnej zbrane a bežnejšie sa používa len pár rokov. Prišli spolu z rozšírením plastoviek, čím nahradili vo výzbroji kovovky. Kovovky sú buď staršieho dátumu výroby, či vývoja. Dnes sú to skôr zberatelské a športové záležitosti. Preto moja 1911A1 nemá rail, a preto budem zhánať plasťák s railom v kalibri 45ACP
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
Abych upřesnil svůj předchozí příspěvek: tak asi ani nechápu význam toho, co se považuje za "pracovní" pistoli. Já osobně nikdy pistolí nepracoval. Pravda, nějaký ten rok jsem ji v rámci pracovních poviností nosil, ale že bych to nazval pracovní pistolí? Takže abych to upřesnil: pro běžné civilní nošení pro sebeobranu je to již mnou mohokrát zmiňovaná CZ75 COMPACT, ale pro případ totálního kolapsu to bude TT33. Stejně tak jako věřím AKM, prostě jsou to kvéry, které stačí v případě poruchy, lidově řečeno, pochcat a budou střílet dál.
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Já mám Siga P220. Protože je to moje jediná zbraň.
Ale líbí se mi ten koncept, že neobsahuje žádnou pojistku. Nedovedu si představit v nouzi se ještě zabejvat vypínáním pojistky.
Pracovní pistole... To zní... Ohavně... Jak u nájemnejch vrahů
Jinak, mám CZ-75 duty
S přípravou na PA jsem začal poměrně nedávno, poté, co se mi podařilo dát "pod střechu" jeden velký projekt... Proto tolik příspěvků s formulacemi jako: "plánuji", "v horizontu dvou let" atd....
Ne,ne to si děda přivezl jako pracovní nářadí z USA a Kanady z době krize.A nejen to i sposta jiných "suvenýrů" které se tam dali legálně koupit v železářství a nebo jinde.SWED