Dlouhá malorážka

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět

Jakou dlouhou malorážku a na co?

Sportovní speciál dle moderních odstřelovaček
19
4%
Klasickou opakovačku s klikou
164
32%
Jiný systém opakovačky (LA, předpažbí...)
8
2%
Samonabíječku
56
11%
Samonabíječku se vzhledem (moderní) útočné pušky, samopalu
34
7%
x Pouze k výcviku ve střelbě
35
7%
x Také k odstřelu drobné škodné
13
3%
x Také k lovu drobné zvěře
77
15%
x Také k lovu "jakékoli" zvěře
43
8%
x Také pro použití v boji
61
12%

Celkem hlasů: 510
Serža
VIP
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Dlouhá malorážka

Příspěvek od Serža »

cca 7900,- včetně poštovného, cla a DPH. Objednával jsem přímo z webu výrobce.
nervy v háji z diskuzí s celníkama, že to není registrovaná část zbraně a že nepotřebuju zbrojní licenci = k nezaplacení
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Ray

Příspěvek od Ray »

Jako naši?! :shock: Mně tehdy sice Crazy Ivana taky v Praze drželi tři měsíce, ale to bylo z prosté blbosti a bordelu v zásilkách. Jinak nechtěli nic. Je ale fakt, že to bez doplňků souvislost se zbraní evokuje naprosto minimálně.
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
Ray

Příspěvek od Ray »

Seržo?..... chceš trošku nasrat? :) :wasntme Já už nasranej jsem, pže zas budu asi utrácet :chuckle Nová bullpup pažba od Taiwanských S.R.U. Precision. Fun factor jasný a rozpadlického hlediska vlastně taky ideální :arrow: Free float a kompaktní rozměry i při použití delší hlavně (lepší přesnost). Ale hlavně -konečně duralovej bullpup s fixací pouzdra/hlavně s rozborkou bez ztráty nástřelu (Oproti plastové zrůdné skořápce Trek-22 od Desert techu, nebo ucházející, byť stejně "kvalitní" imitaci FN P90 atd.)

Lehkej Ruger s těžištěm blíž u těla pro ještě lepší "bullet placemet" :D
Předobjednávky od března prej a cena kolem 400$. Psali, že pošta zdarma, tak uvidíme. Plus clo a DPH samozřejmě. Ale dávají slevu snad 15% na první nákup, takže to ty poplatky trochu zmírní.
FB_IMG_1733758332630.jpg
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
M M

Příspěvek od M M »

Chod s tym niekam ... potom co som minuly tyzden kupil 60th Anniversary model nahradou za VLEH Tactical som si hovoril ze dve 10/22ky stacia ... ale dopekla ... vyzera to dobre, to by chcelo dalsieho Chargera :mrgreen: .
Ray

Příspěvek od Ray »

No já uvažuju, že časem přikoupím ještě jednu 1022. Vyštrachám nějakou levnou bazarovku někde asi, jen kvůli pouzdru a spoušťáku, hlaveň na výměnu stejně mám. Crazy Ivan je dokonalej univerzál, ale pokaždé to přehazovat, když chci jiný build, je už trošku otrava. Do toho bulla bych mohl dát tu těžkou hlaveň a mít to zároveň i na mířenku. Stejně co se týče survival flinty by cokoliv silnějšího mé subtilní ženě urvalo rameno, a nic většího než lišku, nebo sele asi na dálku neunese, tak mám aspoň dobrou výmluvu 🤣

Jinak pomalu konečně dodělávám jednen můj vysněný charger build o kterém jsem se tu jen letmo zmínil kdysi dávno před dvěma lety. Až bude hotový, postnu ho sem. Zatím jen malá nápověda :chuckle
IMG_20241209_213119.jpg
IMG_20241209_213119.jpg (22.83 KiB) Zobrazeno 5750 x
JOBU

Příspěvek od JOBU »

A lá vintorez?
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

já jsem zatím spokojenej s Grey Birch La Chassis...
a myslím, že ten bullpup nebude pro transport kompaktnější...když já sklopím pažbu a vyndám tlumič, tak se to skoro vejde do větší ledvinky :-D
a kdybych stavěl novou malorážku, tak bych asi šel buď do kliky, nebo winchestrovky...
---------
btw za 1500,- prodávám tu FAB pažbu na 10/22...kdyby měl někdo zájem
(bez hlavy pažby, navíc frontgrip a dělený bipod na boční raily)
\(^_^)/
Ray

Příspěvek od Ray »

JOBU píše: 10.12.2024 9:32A lá vintorez?
:hand ;)

2 Serža
Jasně, pokud jde o váhu, jednoduchost a skladnost, při současném zachování odolnosti, tak je ten duralovej Birch asi to nejlepší na trhu. Ale zas třeba při nešťastném pádu a zničení optiky (někdy stačí málo) na tom neuděláš s mechanikama pořádnou záměrnou atd.
Tenhle bullpup z praktického hlediska spíše konkuruje dlouhé klasické a zejména TD verzi. Nebude o moc větší než TD při lepší přesnosti a člověk nemusí řešit demontáž spojenou s postupnou ztrátou nástřelu. V neposlední řadě taky výhoda stabilnějšího trianglu dlaň/brada/rameno při vynuceném použití pouze jedné ruky (zranění, transport). Ne že by zdatnější člověk ty komáry neudržel i tak jednou rukou, ale bull je bull :)

Za mě se tahle svatá trojce šasi (CI, Birch, SRU) usadila na vrcholu potravního řetězce, co se týče nějakého širšího praktického použití/modularity 10/22. Zbytek jsou opravdu vyloženě jen "range toys".
Ray

Příspěvek od Ray »

"Tati, koupíš mi Vintorez?"
"Ne, už ho máme doma"
Vintorez doma:
:D

Konečně. Není stejně smrtící, ale stejně tichý určitě je. A je legální :lol:
IMG_20241222_100134.jpg
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Človeče, paráda. Bližšie údaje?
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

vypadá super...jen na mě asi moc krátkej oční reliéf...
\(^_^)/
Ray

Příspěvek od Ray »

JOBU píše: 22.12.2024 17:07 Človeče, paráda. Bližšie údaje?
Celé je to postavené na Crazy Ivan šasi, kterou mám už 3 roky a dokola ji překopávám jak panenku Barbie :chuckle (viz starší posty tady ve vlákně).

Předpažbí je hliníkový tubus. Noname, co sem kdysi koupil na Ali, než omezili věci na kvéry. Na něm je přidělaná snížená weaver lišta, aby byla ve stejné výšce jako rail na šasi. Na railech jsou pak výklopné offsite UTG polymerové mířidla.

Zásobník je vykuchanej a seřízlej softovej PMAG, přilepenej černým mamutem k 10r origo Ruger zásobníku.

A nakonec pažba je můj vlastní tištěný 3D model a hlavní důvod, proč mi to trvalo tak dlouho. Chtěl nsem to původně ze dřeva, ale neměl jsem čas, ani potřebné přesné obráběcí stroje, krom horní frézky. Nebylo to ono. Hlavně jsem se nedostal ani ke gripu, který by byl ta největší pakárna, kvůli té šikmé AR platformě a šroubu.

Na hlavni je nasazenej pořád ten samej tlumič A-Tec CMM-6, zkrácenej o dva moduly, aby byl zarovno s ústím předpažbí.

Pobavila mě reakce jednoho amíka v Ruger skupině na FB
IMG_20241222_175626.jpg
No jo, je fakt, že druhá taková na světě asi neexistuje :lol:
Snad se po novém roce dostanu na střelnici. Zkusím natočit i video, pokud bude čas. Kdyžtak to sem pak hodím.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

:yes
Ray

Příspěvek od Ray »

Pokud by někdo zatoužil po úžasném šasi od Crazy Ivana, které tu v jednom kuse prezentuju, tak mám dobrou zprávu. Po smrti majitele před 3 lety firmu konečně koupil někdo jiný a obnovil produkci. Jejich FB je taky znovu aktivní. Už vyrobili i pár těch jednodušších spodních šasi a evidentně se po nich rychle zaprášilo. Do dvou měsíců by měli začít produkovat i ten komplet typ, co mám já. Zájem je ale minimálně na Facebooku veliký, takže to s nimi asi bude podobné.

Kdo má zájem tak sledovat FB a web https://crazyivanllc.com/
Ray

Příspěvek od Ray »

Jinak tady další z fotek chystaného bulla pro 10/22. Za mě ideální kombiace kompaktního plinkeru a odstřelovačky, pokud do toho člověk mrskne klasickou dlouhou, nebo těžkou hlaveň. Svrbí mě prsty :lol:
FB_IMG_1736341881906.jpg
M M

Příspěvek od M M »

Otazka je aku to bude mat spust, co viem tak napr. na to P90 sasi dost nadavali ze koli tomu nutnemu prenosu nie je nic moc. Ale vyzera to rozhodne pekne.
Ray

Příspěvek od Ray »

No, u absolutně tragické tovární spoustě 1022 není podle mě moc co posrat. Bude záležet na stylu provedení prepákování.
A když to nebude ono, tak první nezbytná a rozumná investice u každého 1022 je stejně Hammer kit od Volquartsenu, pokud chce mít člověk solidní soustřel. Nastřílel jsem sice se skřípěním zubů pod palec na 50m i s tou tovární spouští, ale ten rozdíl s kitem je nebe a dudy.
Jako rozhodně počkám, až to lidi otestují. Zatím to vypadá slibně.

Objevil jsem teď ještě i novou (asi) konverzi od HTA ( ti samí, co dělají P90). Ten koncept vypadá rozpadlicko-prakticky možná ještě o chloupek lépe, než SRU, díky tomu "TD" kloubu, ale bohužel zase celoplast, což to trošku devalvuje.
Split MBS 22.jpg
M M

Příspěvek od M M »

S tou spustou suhlas, ono vedia preco zacali do tych lepsich modelov davat BXko. Timney to sice nie je, ale oproti beznej 'nebe a dudy'.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Tak jsem si pořídil novou malorážku a včera jsem ji byl vyzkoušet a přiznám se docela mě překvapilo co dokáže střelivo.
SK magazine žluté (ještě sypané z pixly mají tak 5 let+), nechtěli grupovat rozptyl odhad podle použitého terče 55mm na 50m. Rychlost průměr 262,9m/s
Winchester T22, to kdybych střílel z brokovnice tak bych udělal líp, rozptyl 60mm+ na 50m, Rychlost průměr 329,5m/s
Norma Tac 22, tady to začíná být zajímavé, grupa se celá vešla do kolečka 29,1mm, nefotil jsem ale řekl bych že by to bylo i do půlky, všechny díry se dotýkali. Rychlost průměr 322,6m/s

Jsem zvědavý co příště vykouzlí RWS R50 a R Plus Long Range
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Strelec45
VIP

Příspěvek od Strelec45 »

Nejdřív ji zajeď, pak dělej závěry. ;)
Všeliké to kvaltování, toliko pro hovado vhodné jest.
Odpovědět