Vše o pistolích Glock

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
the.marek
VIP
Pohlaví: muž

Re: Vše o pistolích Glock + řešení problémů Gen4

Příspěvek od the.marek »

No může to být jedna z příčin, většina co měla problémy, tak střílela SB. Ovšem někteří měli problémy i s jinými výrobci. A někteří samozřejmě onen u Glocků známý úchop.

Ovšem i kdyby to bylo SB, tak to beru jako velkou nevýhodu, kór z rozpadlického hlediska. 90% nábojů u nás je právě SB, jsou nejlépe sehnatelné a víceméně nejlevnější.

https://www.youtube.com/watch?v=ABQjnux16fI
Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
Rendo

Příspěvek od Rendo »

Nic závažného co by nešlo napravit, ale je vidět, že i u takového etalonu spolehlivosti jako je Glock tak když se začne šetřit na výrobních nákladech tak je to jen ke škodě. Moje G34 3gen. neměla nikdy žádný vážnější problém (jen uvolněné původní hledí a muška), sežrala vše jen párkrát se stalo, že nevystřelila náboj, ale to byl problém v zápalce a nevystřelila ji žádná jiná zbraň. Se 4gen. (u některých typů) to už nebyla taková sláva viz. problém s přebíjením, povrchovkou atd. a to daleko více než kdysi.
Rendo

Příspěvek od Rendo »

Tak G43 je konečně doma. Je o ni dost zájem a to i přes vyšší cenu. Osobně jsem ji čekal někde mezi G42 a klasikou od G. Velikostí se dá srovnat s Makarovem jen je v Lugru ;) . Rozhodně se lépe drží se zásobníkem s botkou a tak jak budou k mání s nějakým nábojem navíc tak se bude měnit. Ohledně pažbičky musím říct, že je dole až moc vyboulená a při pevném úchopu docela tlačí do ruky, no uvidíme při střelbě. Při vyšším úchopu hrozí setkání hřbetu ruky se závěrem, holt je to daň za co nejmenší rozměry zbraně. Jinak klasika Glock se všemi (ne)výhodami. Teď jen přihlásit a pak reálná zkouška na střelnici. Mám solidní množství různého střeliva od subsoniků přes klasiku až po G3, hlavně s G3 jsem zvědav jak se to bude chovat při střelbě.
Rendo

Příspěvek od Rendo »

Konečně jsem provětral G43 na střelnici, sice později než jsem měl v úmyslu, ale bylo dost práce a pak dovolená... znáte to.
Pro začátek padlo kolem 70ti nábojů na seznámení a to 3druhy přebíjených a 8 druhů origo nábojů jak SB, GECO, G3, Fiocci atd. s různou váhou střely a tvarem. Střílel jsem po pěti nábojích a nakonec jsem udělal nábojový mišmaš. Počet závad 0.

Zbraň nastřelena na 25m tak, že při troše snahy bylo vše v černém. Limitem byla prostě spoušť, která je velmi tvrdá a s dost velkým odporem. Po těch 70ti nábojích už mě solidně bolel prst, nemluvě o strhávání. Spoušť projde určitě úpravou.

Zásobník s botkou jsem si oblíbil ;) prostě se lépe drží a to bude časem další úprava zvláště když tam bude + něco. U zásobníku je další problém a to se zasouváním do zbraně kdy se vám může stát, že se blokne a nezarazíte ho. Trochu problém v krizové situaci :( . Musíte ho tochu srovnat a opět dorazit. Problém je v ostrých hranách na zásobníku, které se musí srazit pilníkem. Je toho dost na forech i YTB.

Díky krátké hlavni nebyl mezi subsoniky a G3 tak velký rozdíl v chování zbraně jak jsem čekal. Po pár úpravách to bude v pohodě zbraň na nošení.
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

I u G43 zařadili ty fičůry, co zkoušeli na G42? Jako jsou vinuté pružiny, trošku modifikovaný spoušťák, jiná geometrie úderníku. Nebo je to akorát zmenšený normální G? Ta G42 se fakt od klasické koncepce glocku liší.
pepa_z_brna

Příspěvek od pepa_z_brna »

Premyslim nad nabidkou glocka 17 gen.2 Mel bych jit radsi do overene 3gen.? Nabizi se za prijemnou cenu. Diky
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Je to jedno ;)
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

Snad jen kdybys chtěl někdy využít lištu, jinak je to fuk.

A mně v krámu vnutili GEn 4, že prý GEN 3 už pak neprodám. :lol:
vrbodol

Příspěvek od vrbodol »

Moc se v Gčkach neorientuju,ale tušim že 2 gen. je bez těch anatomickejch hnusu na rukojeti na prsty.To už by snad dneska měla bejt i sbírková záležitost.Já to měl jednou v ruce na Avimu,když jsem tam otlapkával ty nový a tohle se bohovsky drželo.S tim novim typem to bylo nesrovnatelný,ale samodzřejmě že záleží na vkusu.
pepa_z_brna

Příspěvek od pepa_z_brna »

Diky za reakce.....tak ho budu brat. Spis jsem chtel vedet jestli tam taky nebyl nejaky problem co byl treba na zacatku u 4gen.
Kubak

Příspěvek od Kubak »

Můžu se zeptat na cenu? Kdybys nechtěl veřejně, tak klidne do SZ :-)
"Podstatná otázka není, jestli se to stane, ale kdy se to stane" Eugene Habiger, generál USAF
Radek07

Příspěvek od Radek07 »

G43 mám 2 měsíce. Vystříleno zatím asi 1500 ran. Hodně jsem se na něho těšil - tzv. láska na první pohled. :).

Používám pouze Vedder Holster. Objednal jsem si ho dopředu a s poplatky stál ca. 2.000,-- Kč. Zbraň je na nošení ideální. Gloček se tahá z vnitřního pouzdra trochu hůř a chce nacvičit i zasouvání zpět. Daní za nositelnost je menší kapacita v zásobníku 6+1, podle mého je min. jeden náhradní zásobník nutnost. Brzy bude na trhu i rozšíření 7+1. Zbraň se mě drží dobře jak s botkou tak bez. Trochu jsem ubral "masa" pod lučíkem - srovnání na fotkách. Jediný opravdový problém byl s typem náboje na fotkách. 3x se mi zasekl v zásobníku. To je ale známý problém u G43 a i p. Pekařík z Alfa-proj mě upozornil, že tohle G43 "nechutná". S ostatními náboji bez závad. U mého G19 jsem tento problém neměl.

Celkově velká spokojenost. Zbraň se výborně nosí i při cestování v autě. Po určité době se mi dařily na střelnice velmi pěkné soustřely.
Přílohy
G43.JPG
G43.JPG (26.36 KiB) Zobrazeno 12581 x
IMG_0386-001.JPG
IMG_0386-001.JPG (38.27 KiB) Zobrazeno 12581 x
IMG_0389.JPG
IMG_0390.JPG
IMG_0399-001.JPG
IMG_0399-001.JPG (157.63 KiB) Zobrazeno 12581 x
IMG_0401.JPG
Rendo

Příspěvek od Rendo »

Pahrb píše:I u G43 zařadili ty fičůry, co zkoušeli na G42? Jako jsou vinuté pružiny, trošku modifikovaný spoušťák, jiná geometrie úderníku. Nebo je to akorát zmenšený normální G? Ta G42 se fakt od klasické koncepce glocku liší.
Je to to samé co G42 jen v 9mm Luger.

K tomu střelivu, zkoušel jsem opravdu hodně druhů vč. podobného co Radek07 a žádná závada se u mé zbraně nevyskytla. U mě to byly náboje SB.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Malý komolý kužel od SB Glockovi nechutná. Už jsem to zde psal...
miua

Příspěvek od miua »

Radek07 píše:G43 mám 2 měsíce. Vystříleno zatím asi 1500 ran. Hodně jsem se na něho těšil - tzv. láska na první pohled. :).

Používám pouze Vedder Holster .......
Kde se ti pouzdro podařilo objednat ?
Johnny23

Příspěvek od Johnny23 »

Dobrý den, mohu se zeptat na rozdíl v zásobníku gen 3 a 4? Vím že lze použít zásobník gen 4 do předchozích generací ale naopak nelze. jen nevím v čem je přesně ten rozdíl. Pokud by někdo měl oba typy zásobníků mohl by prosím vložit foto kde by byl rozdíl vidět? a ještě jedna otázka, šly by případně zásobníky gen 3 doma upravit na gen 4?
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

Rozdil je v tom, ze zasobnik gen4 funguje s pravostranym i levostranym zachytem zasobniku, gen3 jen s pravostranym.
Johnny23

Příspěvek od Johnny23 »

To jsem tak nejak tusil. Šlo mi hlavně o konkrétní rozdíl na zásobníku. Je to tak ze gen 3 ma postranní vykrojeni jen na jedné straně a gen 4 na obou ? A je mozne ze pri koupi nové zbraně gen 3 vyrobené v polovině minulého roku byly od výrobce dodány už zásobníky gen 4?
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

Johnny23 píše:...Je to tak ze gen.3 ma postranní vykrojeni jen na jedné straně a gen 4 na obou?
Jo, je to přesně takto. Zásobníky gen.4 se od těch starších liší pouze a jen tím přidaným vybráním na druhé straně. Tzn i zásobníky gen.3 se dají použít v pistoli gen.4, ale pouze pokud je tlačítko záchytu zásobníku namontováno ve standardní orientaci (tj. na levé straně). Viz obrázek:
glock-gen-3-vs-gen-4.jpg
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Odpovědět