Dlouhá malorážka
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dlouhá malorážka
No za 1500 to není tak drahé, clo, DPH, doprava, manipulace, atd. Bohužel to tam naskáče...
Může být, ale při tehdejší ceně dolaru bylo navýšení ceny o 200% oproti e-shopu v USA. Každopádně toho nelituji, to kladívko posunuje tu pušku úplně jinam.
Máte někdo zkušenost s IŽMP16? Viděl jsem ji teď v Armsu, nevypadá špatně..
Zdary,
zajímave vlakno. Proslo mi rukama par .22 lak kratkych tak i dlouhych. Od pi. Drulov , Champion, Mergulin,
dlouhych take par ted mam dve.
opakovacku norinco jw 15 napr. tohle http://www.hunting-shop.cz/produkty/mal ... RMALNOR15/ s platovou pazbou a potom automat marlin 70pps.
na cine mam optiku 4x 32 na marlinu nic.
ke zbranim.
norinco je v obvykle kvalite cineske produkce, material supr, dulezite veci dobre udelane zbytek trosku od sekery, nutno ogrotovat jinak ssi porezete ruce, udelat spoust a take mam jinu bici vzpruhu
presnost je dana strelivem
r50 strili na 50m do 1 - 1,5 cm rozptylu
club vlasim moje nejcastejsi strelivo protoze jich mam jeste bednu
tak max 2,5cm na 50m
s rostoucim vykonem to jde samozrejme co se tyka rozptylu do haje takze cci stynger 10 - 15cm na 50m
co se tyka marlina. je to krasna hracka, vystrilel jsem z neho mozna 3 tis naboji vsech moznych znacek zas nejvic club vlasim. Zavady to nezna je to vsezrout, miridla mizerna ale i tak na 50m neni problem se strebit do plechovky coz je muj nejoblibenejsi cil.
Pokud strilite mazane naboje jako je treba zmineny club je dobry to tak po 500 ranach vycistit a to hlavne zaver a nabeh do komory.
presnost na lov drobne zvere a pripadnou sebeobranu je plne dostatecna. do cca 100m.
k malorazce jako zbrani..
.22 lr je snad nejpodcenovanejsi naboj vubec
za komancu platilo asi tohle ( v lescem meli bordel ale zbranim docela rozumeli )
loveckej listek muzes si koupit brokovnici
mas praxi a doporuceni muzes si koupit kulovnici
mas vse to pred tim a jeste si ve strazi ?
mozna si pujdes koupit malorazku ...
vykon .22 lr je zcela dostatecny pro lov stredni zvere, (kdyz se trefis) a utoku na cloveka ....
muze byt nedostatecny v pripade obrany, kdy neni cas moc mirit.. a je nutny okamzity efekt v cili.
z pusky je vystrel v velice tichy ..... i bez tlumice na otevrene strelnici klidne i bez sluchatek
viktor
zajímave vlakno. Proslo mi rukama par .22 lak kratkych tak i dlouhych. Od pi. Drulov , Champion, Mergulin,
dlouhych take par ted mam dve.
opakovacku norinco jw 15 napr. tohle http://www.hunting-shop.cz/produkty/mal ... RMALNOR15/ s platovou pazbou a potom automat marlin 70pps.
na cine mam optiku 4x 32 na marlinu nic.
ke zbranim.
norinco je v obvykle kvalite cineske produkce, material supr, dulezite veci dobre udelane zbytek trosku od sekery, nutno ogrotovat jinak ssi porezete ruce, udelat spoust a take mam jinu bici vzpruhu
presnost je dana strelivem
r50 strili na 50m do 1 - 1,5 cm rozptylu
club vlasim moje nejcastejsi strelivo protoze jich mam jeste bednu

s rostoucim vykonem to jde samozrejme co se tyka rozptylu do haje takze cci stynger 10 - 15cm na 50m
co se tyka marlina. je to krasna hracka, vystrilel jsem z neho mozna 3 tis naboji vsech moznych znacek zas nejvic club vlasim. Zavady to nezna je to vsezrout, miridla mizerna ale i tak na 50m neni problem se strebit do plechovky coz je muj nejoblibenejsi cil.
Pokud strilite mazane naboje jako je treba zmineny club je dobry to tak po 500 ranach vycistit a to hlavne zaver a nabeh do komory.
presnost na lov drobne zvere a pripadnou sebeobranu je plne dostatecna. do cca 100m.
k malorazce jako zbrani..
.22 lr je snad nejpodcenovanejsi naboj vubec
za komancu platilo asi tohle ( v lescem meli bordel ale zbranim docela rozumeli )
loveckej listek muzes si koupit brokovnici
mas praxi a doporuceni muzes si koupit kulovnici
mas vse to pred tim a jeste si ve strazi ?
mozna si pujdes koupit malorazku ...
vykon .22 lr je zcela dostatecny pro lov stredni zvere, (kdyz se trefis) a utoku na cloveka ....
muze byt nedostatecny v pripade obrany, kdy neni cas moc mirit.. a je nutny okamzity efekt v cili.
z pusky je vystrel v velice tichy ..... i bez tlumice na otevrene strelnici klidne i bez sluchatek
viktor
-
z malorazky bez sluchatek se dobre hluchne. Rana sice mala, ale strela je nadzvukova.
-
- VIP
Ktera strela je nadzvukova?Nad zvukem litaji HaVecka,velocitory,atd... A sonicky tresk neni o moc silnejsi nez zvukovy projev rozpinajicich se a chladnoucich plynu po opusteni hlavne u subsonickych naboju.Jen nejde potlacit supresorem.
Máte někdo tohoto samonabíjecího Marlinka?:
http://www.prokonzbrane.cz/dlouhe-zbran ... 60-sn.html
Na US forech chválí přesnost a spolehlivost (lepší jak Ruger), ale nejde tunit tak, jako Ruger. Válí se mi nákupka na samonabíječku a už na ní padá prach... Na druhou stranu opakovačka je asi "zabavovánívzdornější"...
http://www.prokonzbrane.cz/dlouhe-zbran ... 60-sn.html
Na US forech chválí přesnost a spolehlivost (lepší jak Ruger), ale nejde tunit tak, jako Ruger. Válí se mi nákupka na samonabíječku a už na ní padá prach... Na druhou stranu opakovačka je asi "zabavovánívzdornější"...
zdary, klidne bych do roho sel, pazba dobra, hlaven a zaver taky, tuning je ve vetsine pripadu pitomina, tun sebe, zbrane to vetsinou nepotrebuji.
Jen ten kukr bych dal jinej, treba tohle http://www.lovecke.cz/puskohled-nikko-s ... ster-4x32/
na malorazku ne vic nez 6 x pokud to ma byt jeste trosku univerzalni zbran
ruger mni prisel vzdy trosku jako krumpac
velkej tezkej neohrabanej a to ve vsech zbranich
take hodne dela s odlitku
viktor
Jen ten kukr bych dal jinej, treba tohle http://www.lovecke.cz/puskohled-nikko-s ... ster-4x32/
na malorazku ne vic nez 6 x pokud to ma byt jeste trosku univerzalni zbran
ruger mni prisel vzdy trosku jako krumpac
velkej tezkej neohrabanej a to ve vsech zbranich
take hodne dela s odlitku
viktor
Zdravím.
Potřeboval bych zodpovědět jeden dotaz. Kamarád mě psal, že kupuje dioptr na malorajdu ZKM 456 model 4. Nemáte někdo info jak to vypadá a kde by se případně dal sehnat. Moc díky
Miki.
Potřeboval bych zodpovědět jeden dotaz. Kamarád mě psal, že kupuje dioptr na malorajdu ZKM 456 model 4. Nemáte někdo info jak to vypadá a kde by se případně dal sehnat. Moc díky
Miki.
Dioptr koupíš možná jako pozůstatek ze SVAZARMu v nějakém střeleckém klubu, nebo jsem ho viděl i na aukru.
http://bazar.hunting-shop.cz/detailni_f ... _obrazku=0
http://bazar.hunting-shop.cz/detailni_f ... _obrazku=0
Zdravím.
Aliděda :
Moc dík pomohl jsi mně. Já totiž o něčem podobném uvažuji.
Miki.
Aliděda :
Moc dík pomohl jsi mně. Já totiž o něčem podobném uvažuji.
Miki.
Díky Viktore. Myslíš, že by stačil takhle levný puškohled? Já jsem plánoval dát ten defaultní puškohled na vduchovku a koupit tak něco kolem 2-3 litrů. Pokud by stačilo tohle, tím lépe.
Pokud myslíš vzduchovkou větrovku, určitě to zvládne. A pokud nemáš závodní ambice, bude určitě stačit. Na pístovce bych se trochu bál. Na druhý straně, za ty prachy.......
Na malorážce určitě vydrží.
Na malorážce určitě vydrží.
-
- VIP
Na nesoutezni aplikace staci i zvetseni 6x,ale jsme tu na rozpadu,takze by se melo pocitat i s pouzitim na lov a tam vzhledem k balistice a vykonu naboje .22lr,je potreba jasneho obeznani cile a presne umisteni zasahu rozhodujici.Je mi jasne,ze humanost lovu po VP bude malokdo resit,ale dohledani nebude vzdy mozne a muze to byt otazka hladu,nebo plneho bricha.Malorazka snese i relativne levna skla,ale chce to variabl,pokud mozno s dobrou osnovou a korekci paralaxy.
Znat u malorazky presnou vzdalenost,je zasadni.To samozrejme na strelnici odpada,ale v polnich podminkach .....
Znat u malorazky presnou vzdalenost,je zasadni.To samozrejme na strelnici odpada,ale v polnich podminkach .....
Tak se podívat po nějakém přesném dálkoměru. Třeba http://dalekohledy.heureka.cz/bresser-4x21/ a budeš mít absolutně přesnou střelbu.
-
- VIP
Dalsi zbytecna vec do baglu.Pokud muzu zmerit vzdalenost paralaxou,nebo osnovou,tak nebudu tahat dalsi verk,kterej potrebuje baterie.Je to ovsem na chuti kazdeho soudruha 

To máš pravdu, ale já myslel, že chceš absolutní přesnost. Nehledě na to, že není špatné si kolem baráku změřit nějaké body.
řešit paralaxu na malorážce do 100 m? není to zbytečný? s loveckou municí se stejně nedá dosahovat odstřelovačských výkonů, mě se to daří do 100 m tak opsaná kružnice 5-6 cm nejlépe... s velocitorem..
-
- VIP
Prave ze je to malorazka a vzdalenost do 100m tak by se paralaxa resit mela.To neni dospela kulovnice,kde mas na puskohledu nastavenou paralaxu na 50-100m.Na mensi vzdalenost nezaostris,leda tak s extremne malym zvetsenim,ale na tak malou vzdalenost s dospelou strilet nebudes.Ja ovsem o paralaxe psal,kvuli mereni vzdalenosti,coz je pro malorazku rozhodujici.
.22 projektil je malicky a s mizernou energii,myslim ranivou balistiku a proto je zasadni presne umisteni zasahu.Nedochazi k hydrosoku,tak je ta presnost zasadni.
Mimochodem 5-6cm na 100m bude mozna tema HV nabojema.Pomalejsi by mohli byt presnejsi,nebo ne?
.22 projektil je malicky a s mizernou energii,myslim ranivou balistiku a proto je zasadni presne umisteni zasahu.Nedochazi k hydrosoku,tak je ta presnost zasadni.
Mimochodem 5-6cm na 100m bude mozna tema HV nabojema.Pomalejsi by mohli byt presnejsi,nebo ne?
standard SB mely rozptyl tak 15 cm, obcas i ulitla(ne-kvalita streliva sb pocitam..)
samozrejme tercovy by asi byly lepsi, ale co s tim ranim? na 100 m? od toho jsou lovecky, ktery proste tu presnost nemaj (mimochodem tech 5-6 povazuju na 100 m ve volnym terenu za naprosto dostatecny pro moje ucely..)
s tim ze ten velocitor ma jeste sanci neco udelat...
jinak strileno 4x optikou, na zelenou zaslepku, neni potreba nejakej velkej zoom.. to samy pri velky strelbe. na 150 metru strilim na 8x, na 16 koukam do terce
kdyz je jemna osnova, staci aby to prekrylo bod....
osobne si myslim ze paralaxa (jedno jestli malorazka nebo velka, paralaxa je jedna..) nehraje do 100 metru moc velkou roli pro lov (i pro snipery od 50 m...)
samozrejme tercovy by asi byly lepsi, ale co s tim ranim? na 100 m? od toho jsou lovecky, ktery proste tu presnost nemaj (mimochodem tech 5-6 povazuju na 100 m ve volnym terenu za naprosto dostatecny pro moje ucely..)
s tim ze ten velocitor ma jeste sanci neco udelat...
jinak strileno 4x optikou, na zelenou zaslepku, neni potreba nejakej velkej zoom.. to samy pri velky strelbe. na 150 metru strilim na 8x, na 16 koukam do terce

kdyz je jemna osnova, staci aby to prekrylo bod....
osobne si myslim ze paralaxa (jedno jestli malorazka nebo velka, paralaxa je jedna..) nehraje do 100 metru moc velkou roli pro lov (i pro snipery od 50 m...)