Krátká malorážka - pistole

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
jirka911
Pohlaví: muž

Re: Krátká malorážka - pistole

Příspěvek od jirka911 »

Ten ruger je pěknej, ale radši jsem už podruhý koupil Walthera P22Q. Za 2 beretty 71 můžeš mít 1 P22Q a za 2 P22Q můžeš mít jednoho rugera. A dávat tolik za pistolku, která je stejně jen na hraní mi přijde moc.
malajizva

Příspěvek od malajizva »

kompromisní řešení je koupit všechny ne? :mrgreen:
Foedum inceptu, foedum exitu.
Quis autem custodiat ipsos custodes?
Kubak

Příspěvek od Kubak »

Za cenu Rugeru bych pokukoval i po Grand Power K22S MK12 :D
"Podstatná otázka není, jestli se to stane, ale kdy se to stane" Eugene Habiger, generál USAF
viktor

Příspěvek od viktor »

Walter nebrat pokud z neho chces strilet je to jen pekne vypadajici kepl.. chtlavej na strelivo jinak zlobi, a nizkou zivotnost proste nebrat , bereta je vedle neho supr pistole. ruger je perfektni jen trosku tezkej a velkej vedle berety.
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
jirka911

Příspěvek od jirka911 »

Moje P22Q kterou jsem na podzim prodal zrala i vlasimsky standarty. Je pravda ze kolem 2 tisic ran to melo viditelny stopy zespodu zaveru ale nic hroznyho. Koupil jsem to samy. Zatim jsem z toho jeste nevystrelil, ale pocitam ze to bude stejny. Hledi po pul roce bylo trosku volnejsi (posouvalo se do stran) a jinak zadnej problem, jak hodne lidi nadavalo na zasobniky, tak ja nemel ani s jednim ze 7 zasobniku jedinej problem. Taky chci ted manzelce koupi berettu, ale jen kvuli ty cene.
Cep

Příspěvek od Cep »

Ve středu mi v jednom kšeftu řekli, že v ZS mají posledních cca 10 kusů. Tak neváhej. Na hunting bazaru jedna zmizela během dne. Ta, co jsem si dneska přinesl, byla dána do komise minulý týden v pátek, v úterý jsem dával zálohu. Druhou co tam ještě měli, prodali včera....
Když jsem byl pro trezor, tak vyhlídlý neměli skladem - před vánoci jich prý prodali 50 a na 25 mají nevyřízené objednávky.
Ty obraty jim přeju :-)
krvfx
VIP

Příspěvek od krvfx »

Taky si chci udělat radost malorážkovou pistolí, ale B71 se mi úplně nelíbí. Chtěl bych něco "modernějšího" nebo 1911. Ideální by byla pistole se závitem na hlavni. Máte někdo s něčím takovým dobré zkušenosti? A aby to šlo rozumně sehnat v ČR. B71 je až poslední možnost (pokud nenajdu nic zajímavějšího), jelikož je alespoň údajně velmi spolehlivá.
Strelec45
VIP

Příspěvek od Strelec45 »

Já mám závit na CZ83 Jane. Drží to lištu s mířidly a muškou a přední závaží. Žere všechno od subsoniků až po stingery .
Byly doby, že jsem z 10 pistoláku na 25 m nevylez.
Všeliké to kvaltování, toliko pro hovado vhodné jest.
lz1

Příspěvek od lz1 »

ak chceš niečo so závitokm na hlavni, tak skús K22 od grandpoweru. Vyzerá to však byť dosť velké.
Ak by si rád niečo modernejšie - osobne by sa mi pozdával Walther TPH. V čr by nemal byť problém ho zohnať.
Prim

Příspěvek od Prim »

1911 v 22lr je celkem dost - i jsem o nich chvili uvazoval, ale zpracovanim me nic nepresvedcilo... ze sveho Norinca "olympie" mam vyrazne lepsi pocit a to neresim cenu :roll: Jen je teda seredna :D
Quis vellet pacem, preparat bellum
krvfx
VIP

Příspěvek od krvfx »

Díky za tipy. Velikost může být klidně jako normální pistole, menší může být taky. Ještě mě zaujal Sig Sauer Mosquito, vypadá jako hračka, ale údajně výdrž a spolehlivost OK. Asi prolezu pár obchodů a uvidím, co se dá koupit.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Sig Mosquito nebrat! Hračka...
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

Za mě Berettu 71, i přes to, že se ti nelíbí, je to pracant. Je vynikající. Kdybych měl i dospělou Berettu 92 FS, bylo by to ideální kombo na trénink. Ale mám velkou petflašku.

Gaston by měl vymyslet nějakou verzi v .22 LR. Ty drahý .22 konverze na glocka od různých firem, nebo tu pistolku, co se podobá glocku jen vzhledem, to nechci. To je tragedie.
Wolf
VIP

Příspěvek od Wolf »

Mně zase připadají jako hračky ty full-size pistole v .22LR. Jaký má smysl stavět kolem takového náboje velkou pistoli jako na mnohem výkonnější střelivo, ale přitom jen "jako"?
Nedržel jsem "velkých" malorážek v pazourách mnoho, ale vždycky jsem z toho měl dost podivnej pocit. Zbraň div ne ruční kanón a přitom to dělá trapné "plk, plk", zpětný ráz skoro neexistující, takže i tréningový přínos mi připadá dost pochybný.
IMHO prostě hračka pro toho, kdo chce mít jakože velkou pistoli, ale na srandastřelivo. Od toho už není daleko k flobertkám a plynovkám. Nevidím v tom smysl.

Mám Ruger SR22, konstrukcí odpovídající použitýmu náboji a jsem spokojen :). Kdybych chtěl šetřit, tak pořídím tu Berettku 71.
Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné – aby slušní lidé nedělali nic. (Edmund Burke)
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

No já myslel, něco jako M71, ale ala Glock. Takovej mrňavej Gločík na plinking. Možná něco jako G42/43?
krvfx
VIP

Příspěvek od krvfx »

Ok, Mosquito nebrat. U většiny "sportovních" modelů mi vadí vypouštění zásobníku zespodu nebo komplikovaná rozborka a taky "nepistolový" vzhled. Když oželím závit na hlavni, tak se dá docela vybírat, třeba ten Walther se mi docela líbí. Beretta 92 se mi nelíbí taky, i když ta, ze které jsem střílel, byla příjemná a přesná.
viktor

Příspěvek od viktor »

he, no protoze zas delate z 22 neco co neni to je tady na tom foru celkem obyvykle
ale k veci 22 pistole je bud na sportovni strelbu tj sportovni pistole se vsemi nedostatky a vnevyhodami pro skryte noseni, napr velka miridla, dlouha tezka a ja nevim co jeste, zas to bezvadne strili. bezva pros portovniho strelce ale na rozhodne do kapy...
pak zbrane zcela opacne, tj. nikdo neceka super presnost ale neco ve stylu strefit postavu na cca 10m a to celkem staci, ale je to male, lehke a kdyz to vyrvu za kapsy tak se mi to o neco jako treba velka muska ci hledi sportovni pistole nezasekne v kapse.
pak je neco mezi a toho moc neni to je treba ruger a zdarila prestavba CZ Jane,
no pak jsou takove hracky co jsou celkem na houby jen dobre vypadaj ale jsou nanic ... napr walter, take uz nevyrabena ERMA 22ler v kabate p38... se rozpadla po cca 5 mesicich a tak jeste sla vyreklamovat,
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Zajímavé je, že ty moderní malorážky jsou skoro klony zbraní na velké náboje a přitom je zvládli zkonstruovat tak dokonale, že je loupou náboje 22lr. Walther, sig sauer jsou krásné, ale ta konstrukce je úplně o ničem.
Bohužel sem byl tak blbej, že sem si nekoupil berretku za těch pár stovek v ZS.
Rookie81

Příspěvek od Rookie81 »

jaké jsou pistole od Norinca? TT Olympia a M93? Máte někdo zkušenost?
Apokalyptik

Příspěvek od Apokalyptik »

Absolútny súhlas s Viktorom :rock :clap

Berettku 71 mám, kúpil som ju na lacné strieľanie ešte pred nákupom prebíjacej a odlievacej sady.
Takže teraz je viacmenej nevyužitá.
Na nosenie je to síce pohodlné, ale v tejto veľkosti sú u ďaleko účinnejšie hračky.

Keď krátku malorážku, tak super presnú, niečo v štýle Ruger Mark III. :yes
Odpovědět