Jak velký arzenál a co v něm

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
gravedigger

Re: Jak velký arzenál a co v něm

Příspěvek od gravedigger »

cover72- ty si z nás děláš legraci, že jo :clap

na čem jiným, by si zbrojovka měla nahrabat, než na nesmyslný zakázce za zcela nereálný ceny pro armádu?

hobby projekt je něco pro pár lidí, ne tisícové zakázky

hlavně kovou cnc a soustruží taky cnc

chrom v hlavni - věříš tomu?

v jiném foru je tady video s tím komikem Helgebrantem nebo jak se ten šašek jmenuje a ani tam není schopen říct, kolik vlastně ta puška stojí, protože v ceně jsou i granátomete, kolimátory a blablablabla

škorpion evo3 stál ještě nedávno i v automatu 30 tisíc, ale jakmile vylezl bren,tak ho zdražili taky na 60

k tvé představě výroby na cnc - že se něco točí na prázdno - to snad ani nemá cenu komentovat
cover72
VIP

Příspěvek od cover72 »

Chlape, jelikož jsem byl přímo ve výrobních prostorech CZUB, na vlastní oči jsem viděl jejich CNCčka i výrobu hlavní, takže tvým chytrým řečem se můžu leda smát.

Trubky z hlavňoviny vrtá poloautomat, do kterého to skládají lidi.
Pak jde vyvrtaná hlavňovina do leštírny, kde lidi manuálně upínají hlavně do mašin a v případě leštění práškem roznášeným olovem to olovo ručně nabalují na leštící tyče v peci olova.
Pak jde na vykování, kde je první robotizace v pravém slova smyslu protože si vyleštěné vyvrtané tyče bere robotická ruka a vývrt je vykován v plně automatickém módu.
Pak se vrtá komora, což dělá chlap na soustruhu s výstružníkem - žádné CNC tam není! A vnější část hlavní se taky obrábí ručně na soustruzích. Při tom všem se hlavně několikrát rovnají ručně podle stínu, což dělá zkušený fachman.
Mluvím o hlavních pro dlouhé kulové zbraně, je samozřejmě možné, že hlavně pro 805 a novější pistole se dotvářejí někde jinde s CNC, ale stále tam platí co jsem psal o nákladech na konverzi výrobního procesu od tohoto na nové postupy.

V hale CNC strojů každá ta mašina dělá tři operace najednou třema robotickýma rukama. Na vlastní oči jsem viděl, jak na 33% jede výroba rámů CZ75 a dvě ty ruce se točí naprázdno a chladící kapalina tam stříká též naprázdno. Vyhrubované uppery CZ805 tam byly naskládané v bedně a když jsem tam byl, ani se zrovna další nevyráběly a stroje nastavené na 805 stály.

Odkudpak se tedy berou tvé realitě naprosto neodpovídající představy - z fotek, nebo z "já si myslím"? :roll:

Added pro me2dik (abych tu neofftopicoval): proč mašiny jedou jak jedou je celkem jednoduché: každé CNC (mají italské z konce 80. let) dělá postupně tři operace na obrobku, který tím strojem postupuje. Jakýsi "paralel tasking". Takže když jedou tři rámy, tak třeba prvnímu se obrábí tvar, druhému se hrubuje zahloubení a třetím se frézují kolejničky. A obrobek vystřídá na stroji všechna tři pracoviště, pak vypadne ven a jde do dalšího CNC. Jenže když ti tam nejede jeden rám za druhým, tak prostě jeden vleze a postupuje skrze to CNC a další dvě hlavy se chovají, jako kdyby tam byly taky obrobky - jenže ony nejsou. Bývalému technickému řediteli co nás prováděl to také rve srdce, ale stejně jako on hádám, že to někdo z plánování odbytu či zásobování má promyšlené.
Naposledy upravil(a) cover72 dne 20.10.2012 13:38, celkem upraveno 1 x.
me2dik
Pohlaví: muž

Příspěvek od me2dik »

No ja som v czub nebol, ale nakolko som vystudoval riadenie vyroby v strojarstve, tak sa do toho trochu vyznam a to co ty popisujes tak mi pride ako zmeska lean production a postupnej seriovky co je maximalne neefektivne. A to ze roboty sa tocia naprazdno a emulzia len tak strieka no to si uz vobec neviem vysvetlit ako to maju zoradene + ta emulzia sa na vacsine cnc da vypnut jednym tlacitkom takze bud maju natolko blbych vyrobarov alebo programatorov a zoradovacov alebo neviem... :-/
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Myslím, že Offtopiků už tu bylo dost.
Cherro

Příspěvek od Cherro »

Další taková "správně rozpadlická" puška. Je sice určená primárně na "zombíky", ale myslím že by se do našeho arzenálu hodila. Škoda že ji nedělají v .357mag, to bych i na ni začal šetřit. 8-) Zatím ji dělají jen ve .22lr a 30-30.

http://www.mossberg.com/product/rifles- ... -spx/41026

http://www.mossberg.com/product/rifles- ... -spx/43025
Přílohy
571177_02_g26_exo_mossberg_464_zmb_m1_30_640.jpg
Mossberg_Supressor.jpg
Steril
VIP

Příspěvek od Steril »

Nedovedu si představit že by to mělo tak dobrý vlastnostim aby vyvážily ten šílenej vzhled :)
Tohle imo neni uplně marný - pumpa v .223 rem
Obrázek
PaF

Příspěvek od PaF »

7615 jsem mel v ruce a strilel z nej. Je to libustka, ale vaha je jako u samonabijecky AR 15 a cena taky. Je to asi nejrychlejsi opakovacka s nejvetsi kapacitou.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Nějak marně přemýšlím, na co by to mohlo být? Spojuje to v sobě nectnosti všech systémů :shock:
PaF

Příspěvek od PaF »

Ale ani ne. Neda se s tim kropit, setri to naboje. Velice spolehlive se vsemi naboji, zadny problem se zamcenim nebo vytazenim nabojnice. Analogicka obsluha s brokovou pmpou beznou u US policejnich sboru, zjednoduseni v pestovani navyku.
Tady se ale prodavala za cenu 33k, takze v zasade neprodejne. Ucel - jedine hobby :lol:
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

tak na brokárně to má smysl, ale tady si rozhodíš brutálně míření s pumpičkou ne?
Cherro

Příspěvek od Cherro »

Imho je to primárně určené pro státy kde mají "korektní" politiky kteří chrání "blaho" svých ovčanů a samonabíječky jsou FUJ! a tudíž je zakážeme. :head
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Trefná poznámka.
Jinak onehdá jsem dumal, co víc rozhodí zamíření:
-klasická opakovačka
-lever action
-pumpa
?
Cherro

Příspěvek od Cherro »

Nejvíc klika, nejmíň lever a pumpa. A pokud si na pumpě natrénuješ i přebíjení levačkou zhora přímo do komory s následným zavřením závěru levačkou "přehmatem", tak i při přebití jsi pořád v záměrné.
Cherro

Příspěvek od Cherro »

Tady má nahoře kolimátor, tak to háže do komory "zespoda", já mám Rem. 870 bez kolimátoru, tak to mám natrénované "zhora". 8-)

https://www.youtube.com/watch?v=3rhf-Ec ... re=related
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Identifikace oddělene do vlákna: Identifikace zbraní, puškohledů, atd. http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f= ... 441#p33441
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

prosím o radu, uz jsem se rozhodl pro marlina x7vh tj. s tezkou hlavni...ted jsem se ale z jednoho zdroje dozvedel, e je tma problem s pazbama...je pry totiz stejna pazba pro lehkou i tezku hlaven a u te tezke hlavne jsou problemy...vi o tom nekdo neco? pra majitelu teot zbrane by tu melo byt...
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Nevím o jakých problémech je řeč - plastová pažba Marlina sice zpracováním nenadchne, ale puška střílí přesně - limit je hlavně v optice a samozřejmě ve mě.

Pokud Rainiere chceš, tak přijeď ke mě na návštěvu "domů" - občas si tam přivezu Marlina, když jdu na divoká prasata.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Já jsem opravdu důkladně projížděl US a JAR fora o levných kulovnicích a na problémy s pažbou HV Marlina jsem nenarazil. Ojediněle se psalo o pažbách Savage Axis, ale je to obecně tím, že ty levné plastové pažby pochopitelně nevydrží v určitých nárazech to, co dřevo či drahý kompozit. Nicméně že by zrovna HV měl na tom být s pažbou hůře, než běžná X7 bych neřekl. Spíše naopak, těžká hlaveň dá do uložení menší pecku a (teoretizuji) lépe tlumí kmity při výstřelu (resp. tolik nevznikají) takže bych řekl, že při střelbě je to naopak ke zbytku pušky šetrnější. Můžeš, prosím, napsat, kde jsi se tuto informaci dočetl? Zajímá mne všechno o této pušce. Spíš mě na ní "děsí" její váha a rozměry. Přecijenom rutinní prolejzání mlází bude asi s S. Axis jednodušší.
Nicméně kdybys měl tušení o srovnatelně přesné kulovničce jako je Marlin VH a dražší jen o 5 tisíc, dej vědět. Podle mě nic takového není...
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

diky kluci za odpoved...rovou reknu ze to mam z otrokovickeh guncentra...meli tam osazenou jednu s lehkou hlavni a odrazovali me od modelu s tezkou hlavni kteremu davam prednost, ze si toto tam udajne koupil jakysi kluk u nich a po par mesicich musel predelavat pazbu,protoze se mu v ni zacla hlaven propadat...tvrdili, ze na to neni uzpusebena pazba...
jinac muj komplet bude vypadat takto...marlin x7vh+kopie harrisek a jako puskohled budu mít Leupold VX-II 3-9x50 (rok výroby 2005). doufám že budu spokojeny:D
muzzleloader
VIP

Příspěvek od muzzleloader »

Muzu se zeptat,pro chces na kulovnici davat kopie harrisek,kdyz je ma aeron za cenu jen nepatrne vyssi a je to original?

Edit: Tak se omlouvam,uz je zdrazili,ale porad jsou to slusny ceny za original http://www.aczshop.cz/index.php?cPath=28_34_36
Odpovědět