Tak jsem dnes otestoval střelivo značky GetLoad 7.62X39. Mají výrobu v Letňanech, kde jsem se pro náboje zastavil osobně a nakoupil dvě balení po 90ks.
Info o nábojích 7.62X39:
Nábojnice nakupují už delaborované(z Ruska tuším??) a tady složí s
nekorozivní zápalkou(nezalakovanou) a magnetizující střelou. Prachová navážka je dle jejich vlastních slov slabší. Nábojnice samotné jsou od různých výrobců, a je na nich vidět že nebyly skladovány v ideálních podmínkách. Místama jsou fleky od rzi a často je orezlý žlábek na nábojnici pro vytahovač, takže na dlouhodobé uložení to asi ideální nebude ☹.
Cena je 5.5,- což je velice příjemné!!
Hned na dně první krabičky na mě čekal náboj bez zápalky
Na střelnici jsem vzal AKM Norinco a CZ858 +3 plné zásobníky ke každé. A... je to bída!! Během testování jsem si dělal poznámky a fotil závady.
Závady AKM: 2x náboj nevlezl do komory ale zasekl se v ní tak na 2/3 cesty a logicky se nedovřel se záver. Musel jsem pažbou fláknout o zem abych náboj vyhodil.
1x to náboj neodpálilo vůbec, zápalka řádně napíchá.
Závady u 858: 1x Náboj nevlezl do komory a zasekl se stejně jako u AKM. Úder pažby o zem závěr uvolnil a náboj vyhodil(fotku nemám)
2X vzpříčený náboj
1x nevystavený závěr(což v zásadě neni nic strašného)
Celkově bych to dával za vinu slabší navážce a nezkalibrovaným nábojnicím

Chlapík co mi náboje prodával říkal že jsou v začátcích, náboje testovaly ale budou rádi za zpětnou vazbu od uživatelů.
Rád bych viděl další 7.62X39 na trhu, obzvlášť za takto dobrou cenu s nekorozivní zápalkou a pokud GetLoad vychytají mouchy, může to být dobrá alternativa k vojenské munici. Momentálně v této fázi náboje nedoporučuji a sepíšu mail firmě GetLoad o tomto intenzivním zážitku