Já jsem zatím zvolil pro moje použití následující ráže a hned vysvětlím proč. Snažím se mít doma co nejméně druhů střeliva, takže jiné ráže již nevyhledávám. Začal jsem s mnoha druhy (6,35Br., 7,65Br, 9mm Br, atd.), ale časem z toho vyplynula univerzální 9mm Luger. Poté jsem ochutnal 7,62x25 a .45ACP a obě jsem si zamiloval.
.45ACP - je neuvěřitelný knedlík, který na krátkou vzdálenost udělá v těle děsivou paseku. Proto ho mám zejména na Home Defense. Jeho zpětný ráz je měkký, dobře zvládnutelný. Jeho výhody končí s větší vzdáleností, kdy výrazně mění dráhu. Pokles střely je skutečně výrazný a proto je pro lov karabinou jen obtížně použitelný. Jeden z důvodů, proč mám .45ACP je také výborná 1911, která jej používá.
9mm Luger - to je samozřejmě klasika. Slušně výkonný náboj za velmi výhodnou cenu (pozor, v USA je celkem drahý!). Vejde se ho dost do zásobníku a jeho trajektorie je výrazně příznivější, než u .45ACP. Proto je vhodný i do karabiny na střední vzdálenost lovu. Pro Rozpadlíka asi nejuniverzálnější náboj.
7,62x25 - Klasika Tokarev - nevýhoda této ráže je malá dostupnost vhodných pistolí a karabin. Ale kdo ochutná střelbu, již nechce nic jiného

Toť v krátkosti o mých oblíbených rážích.