AR-15 family
Re: AR-15 family
No, pokud to bude umět opravdu tlumit, tak udělá. 11" je fakt diskomfort
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
11,5" je u 223 úplně na hovno. Uřvaný jak kráva (výstřel bez sluchátek je jasná volba jak se začít učit znakovou řeč) a naprosto to degraduje vlastnosti 223 (rychlost, tj. i plochost balistické křivky, účinek v cíli ap.). U takto krátkých hlavní má smysl jít jedině do 300 BLK, kterážto ráže je na takto krátké hlavně stavěná.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Ano a proto existuje i MK18 která má 10,3". Je to prostě koště na vymetání baráku a práci kolem auta, do 300m pak mám v kufru kliku. Otázka je jakou úsťovku na to koště, cílem kdysi byl GIS HP22 jenže váží půl kila a udělá z toho zas 14,5" flintu.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Na svém BCM 11,5" používám tento lineární kompenzátor od Vosátky. Není to teda tlumič, ale není to ani klasický prase: Ohledně délky - jsou to 3" (7,5cm) rozdílu mezi 11,5" a 14,5", nejsem si jist zda tam s tlumením něco smysluplného vymyslíš...
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Existují i větší pitchoviny. To, že nějaký výrobce prodává nesmyslnou blbost ještě neznamená, že je to super věc. Na "vymetání baráku a práci kolem auta" by mělo být primárně něco, před čehož použitím si nemusím nasadit sluchátka a pod ně ještě pro jistotu špunty. GIS HP22 je super, ale má už všechny nectnosti tlumiče - váha, přeplynování (nutnost minimálně H3 bufferu nebo stavitelného nástavce) a zbraň vevnitř zasraná jak jetel. Něco o tom vím, páč ho mám a raději jsem si nechat udělat druhé jádro, které funguje spíše jako prase (takže si mohu zvolit jestli chci střílet čistě ale víceméně hlučně, či zametat kolem baráku beze strachu z ohluchnutí podle toho, jaké jádro našroubuji). Taková obdoba ANTREG VLC MICRO. Příp (kdo nechce vyrábět prasečí jádro pro ten GIS) lze jádro u toho GISu vyšroubovat a použít jej jen jako obyč trubku typu linear blast regulator.
IMHO nic, co by slušně tlumilo nebude délkou pod 4''-5''. Některé jednoduché "blast regulator" jako třeba Surefire Warden mají sice "jen" 3,5'', což ale už není tak daleko od GIS HP22, který má cca 10 cm.
Takže IMO hledáš neexistující věc.
Sic semper tyrannis.
Tak to si mas koupit něco krátkého v 45.acp nebo ještě lépe 10mm Auto. 🫡
Nicméně naštěstí jsem “pracovat okolo auta” ještě nemusel jinak než jeho cistenim či doplnovanim kapalin. A upřímně si ani v mojem případě moc neumím představit scénář, kdy by to nastalo. Tím spis ještě ze se “probojuji” k druhé, delší zbrani, kterou mám v autě.
Nicméně naštěstí jsem “pracovat okolo auta” ještě nemusel jinak než jeho cistenim či doplnovanim kapalin. A upřímně si ani v mojem případě moc neumím představit scénář, kdy by to nastalo. Tím spis ještě ze se “probojuji” k druhé, delší zbrani, kterou mám v autě.
Po dlouhé době se mi s kámošem povedlo přezbrojit celou partu na .223 a STANAG zásobníky, a ne že měl každý jiný náboje a navíc i jiný zásobník, takže nehrozí, že si já pořídím flintu na jiný náboj nebo zásobník.
Jsem řidič jednoho z našich "zásobovacích" povozů a s 14,5" flintou se mi kolem něj fungovalo blbě. Teď byla 11,5" za luxusní cenu tak jsem ji vzal a řeším co na ústí
Jsem řidič jednoho z našich "zásobovacích" povozů a s 14,5" flintou se mi kolem něj fungovalo blbě. Teď byla 11,5" za luxusní cenu tak jsem ji vzal a řeším co na ústí
Jasne, když je kver za dobrou cenu, tak proč ho nekoupit.
Naštěstí nemusím řešit takový problém, jako je obrana zásobovacího vozu, takže kupuji kvery podle jiných kritérií.
Naštěstí nemusím řešit takový problém, jako je obrana zásobovacího vozu, takže kupuji kvery podle jiných kritérií.