Můj názor je, že každý člověk, který má krátkou a uvažuje, že by ji někdy v budoucnu chtěl nebo musel nosit, by si tento návyk měl trénovat už v předstihu. Spousta lidí si bez vlastních zkušeností idealizuje téměř vše. V praxi se pak divíme, jak to, že to neklaplo tak jak jsem si naplánoval? Myslím, že je dobré se divit při zkoušení či trénování. Už méně příjemné je divit se, když o něco jde.
Vlastní zkušenosti jsou nepřenositelné. U každé zbraně mi sedí úplně jiné pouzdro. U každé jsem jich vystřídal několik, než jsem našel to pravé (už o tom prvním jsem byl vždy při koupi přesvědčený, že lepší nemůže existovat, praxe pak ukázala omyl

). Například u jednoho dokonalého pouzdra jsem po několika týdnech zjistil, že při určité souhře okolností zatlačí kožená hrana na záchyt zásobníku, který odskočí a při tasení vypadne jak ve srandovním filmu. Výrobce ochotně moji připomínku zapracoval, pouzdro opravil a další vyrábí s touto úpravou. Bez vlastní zkušenosti, bych tento nedostatek mohl objevit v situaci, kdy bych už nemusel stihnout o něm informovat

. Považuju se za obyčejného střelce z lidu, ale radím, trénovat, zkoušet, experimentovat, zvykat si, drilovat, kontrolovat, nezapomínat ledvinky atd.