sigurd píše:Kapo,keď ono je to zložitejšie,a problém sa zbytočne viac zamotá-odpoviem ti okysličovadlo chloristan amónny,ale už sú tam iné pomery v zmesi(síra sa nepoužíva),a je to tak výkonné,že je to na hranici pevnosti predoviek-preto k tomu pridávajú švajčiari až 60% bežného čierneho prachu(ešte v štádiu prachoviny) aby naregulovali znesiteľný výkon.
Inak platí,čo som napísal-jemné! mletie,zhutnenie a rovnomerné zrnenie.
Nejsem si jistej, jestli chloristan amoný ti dnes nikdo neprodá, páč je to prekurzor výbušniny. Druhá věc je, že v PA době snáze vyrobíš dusičnan než chlorečnan.
Co se týče kvality doma vyrobenýho prachu, tak jen tolik. Pár století se vyráběl prach primitivním způsobem a fungoval.
Možná že první várky by byly všelijaký, ale se zkušennostma by se kvalita zlepšovala.
Je třeba si uvědomit, že po opravdu velkým PA průseru se svět vrátí k technologiím 17. století.