Rozhodně bych zde nechtěl vyvolat nějaké flame "pistole vs revolver" a prosím proto případné přispěvovatele do vlákna, aby se tomu vyvarovali. Nicméně revolver má, především z PA hlediska, tu výhodu, že většinou fakt vystřelí to, co má ve válci. Ať už to má sotva vypadnout hned za vývrtem nebo skoro roztrhnout válec, ale nemusí se zaobírat tím, "jestli to ještě přetáhne závěr", jak to bude cyklovat atp.
Upřímě, jak už jsem psal ve vlákně Jak bylo dnes, revolvery jsou dnes IMHO nepraktické. Nízká kapacita, velká hmotnost, atakdále. V současnosti nosím G48. V případě velkýho průseru přiberu 19X a nemínim to nijak měnit. Ale pokud by fakt přišlo nefalšovaný SHTF a já bych nějak přežil prvních pár let, tak teprve poté bych šel vykopat svůj G100/686/Python společně s 900J plničema. Vhodnost ráže 357 i pro třeba lov je nezpochybnitelná...
Jak už bylo řečeno výše, revolver není jakkoliv citlívý na výši navážky - když do nábojnice nastruháte hlavičky sirek, tak revolver dokáže podat netušené výkony (osobně otestováno). O tom, že může jet bez problémů na černej prach (zvláště nábojnicově velkoobjemové ráže jako 45LC a 44Mag.) ani netřeba debatovat.
Další věc je nezpochybnitelná spolehlivost. Poté, co mi v G43 na střelnici (takže žádný stres!) dvakrát nepřetáhl Magtech 9D jsem začal FAKT uvažovat o pořízení něčeho jako SW/10 místo G43...
Takže otvírám téma "Revolver - obecná debata, rady, tipy, triky" ať už pro znouvuvše procitnuté revolveráře nebo jen pro ty, co si myslí, že k tématu mají co říct...
Takže, jaký je váš oblíbený revolver a proč? Stejně tak zde budou vítány jakékoliv poznatky stran revolverů, přesně jak tak, je napsáno v názvu vlákna.
Připojuji motivační foto z vlákna Jak bylo dnes...: