Dnes, z důvodu výpadku elektřiny, jsem nastartoval centrálu s motorem Honda, odstavenou cca. 1,5 roku na páté zatažení za šňůru. Při posledním použití jsem jen vypnul vypínač a zastavil přívod paliva, v nádržce tehdy zůstalo cca. 2l benzínu OMV MaxxMotion Natural 100.
Tak to s tou kvalitou benzínu není zas tak špatné.
Skladovatelnost tekutých paliv
-
Joe Azbest
Re: Skladovatelnost tekutých paliv
Prémiový benzín (vervu) točím v kanystrech po dvou letech a absolutně žádný problém. Akorá to začíná být pro mě problém, protože točím 200+200l (situace ve světě se zhoršuje) a při mém nájezdu mi koncem roku ještě zbývá. Ale ani tři roky stará verva nedělá sebemenší problém.
Hondy mi taky chvilku trvá než nastartuju, protože při odstavení nechám doběhnout motor i na benzím z karburátoru a pak chvíli trvá než se tam zase natáhne.
Chtěl jsem před technickou vyzkoušet nalít do nádrže aspen, protože s emisem je vždycky problém a toto by mohlo být řešení, ale nakonec jsem se na to vykašlal. Nezkoušeli jste to někdo?
Hondy mi taky chvilku trvá než nastartuju, protože při odstavení nechám doběhnout motor i na benzím z karburátoru a pak chvíli trvá než se tam zase natáhne.
Chtěl jsem před technickou vyzkoušet nalít do nádrže aspen, protože s emisem je vždycky problém a toto by mohlo být řešení, ale nakonec jsem se na to vykašlal. Nezkoušeli jste to někdo?
Re: Skladovatelnost tekutých paliv
Aspen je zmes čistých uhľovodíkov (lineárnych a izo ) namiešaná tak, aby to malo príslušné oktánové číslo- je to len kvôli skladovateľnosti.
Na TK a emisnú je lepší prémiový benzín s ETB, ten obsahuje kyslík, a tak sa dosahujú lepšie výsledky v spalinách.
Na TK a emisnú je lepší prémiový benzín s ETB, ten obsahuje kyslík, a tak sa dosahujú lepšie výsledky v spalinách.
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.