Bug Out Car - jaký nejlepší vůz?

Transport suchou i mokrou nohou, jakožto i vzduchem.
Odpovědět
Foxy
VIP

Re: Bug Out Car - jaký nejlepší vůz?

Příspěvek od Foxy »

Skalik píše:... jestli budeš utíkat sám max ve dvou tak paráda. Ale my co máme nějaké příbuzenstvo to máme složitější...
No, ta Troska je osmimístná a v nouzi i vícemístná... zadomotor má čtyři místa, to bychom se už všichni poskládali.
Taky by šel jako BOC vzít kapánek modernější Hjůndaj, ale ten je dobrý akorát na silnice, má malou průchodnost terénem, zůstal by určitě někde viset za břicho :( .
srejby píše:Dají se ty škodky vůbec ještě sehnat?
Nevím... určitě ještě ano, ale v bůhvíjakém stavu. Tyhle dvě moje mršky už jsou spíš veteráni... ale vymazlený, furt pravidelnou technickou prochází bez problémů, i bez potřeby "přidané hodnoty" ;) .
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

dvanactsettrojku jsem chvilicku mel. je to nadhernej vozejk. hlavne toho mista vzadu! a jako sanitka rovnou i s luzkem
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

1203 je legenda! Legenda naprosté nespolehlivosti. Dříve narození jistě vědí... Navíc to není 4WD.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

ja vim ze je to srot, tak mladej uz taky nejsem. ale krasnej. ta co jsem mel nastartovala po 5 letech na zahrade na prvni otoceni klickem :-)
Etranger
VIP

Příspěvek od Etranger »

Dvanáctka je vozidlo na pendrek.Prázdná hrabe i na mokré trávě,v zimě porod jako s každou klasickou koncepcí.
V létě pro změnu chcípala při stání v zácpách protože se odpařoval benzín.
Na nouzový odjezd či drobné farmaření budiž ale dnes jsou k mání mnohem lepší dodávky.
opozdenec :-D
Pohlaví: muž

Příspěvek od opozdenec :-D »

Hmm... vášnivá diskuze, chci se zeptat, jestli by šlo například předělat offroad náklaďák(např. T815, Liaz...) na přepravu osob, nebo jestli je to úplná blbost.
Foxy
VIP

Příspěvek od Foxy »

Fabulous píše:1203 je legenda! Legenda naprosté nespolehlivosti...
Ano. A taky je to ultimátní důkaz pravdivosti pořekadla, že jaký pán, takový krám. Je veliký rozdíl mezi rozrachtanou podnikovou dodávkou a tímtéž typem auta v osobní péči. Auta téhle doby byla jakoby předurčena k dodatečnému dotvoření. To už pak záleží na přístupu toho kterého majitele a jezdce.
Tu mojí potvoru troskovatou jsem pořídil kvůli příliš rozbujelé rodině... a těch osm míst je i tak občas málo.
Spolehlivost... v pohodě jsme tím procestovali Německo, Polsko, byli s tím u moře Baltického... zatím se za ty roky nestalo, že bychom nedojeli. Vím, co od té trosky můžu čekat, a ona zas ví, co si ke mě může dovolit.
Etranger píše:...budiž, ale dnes jsou k mání mnohem lepší dodávky...

Nepochybně. Ale za tu mojí trosku jsem zaplatil 2000 korun. Aby s ní bylo možno vyjet, musely se pokácet dva menší stromky, co před jejím stáním stačily vyrůst... ale dostala nabitou baterku, nabumbat benzínu a dojela bez potíží svých 60km ke mě domů. Zatím jsem do ní za těch 12 let, co mi věrně slouží, nainvestoval nějakých 15 tisíc, podle tankovacího záznamníku (mám ho, důsledně vedený, ve všech svých autech) si v dlouhodobém průměru vezme 8,6 litru na 100km... vlastně pohoda. Spolehlivé, vychytané, a ježto uvnitř komplet (zeleně) vykobercované, takže i příjemně nerozdrnčené přibližovadlo. Víc netřeba. 8-)
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

opozdenec: fyzicky to urcite jde, ale jestli ti to projde technickou je vec jina. ofiko v tom lidi prevazet nesmis, pokud to na prepravu neni staveny (homologace, pásy a další srandy)
přemýšleli jsme jak udělat nějak modulárně T805ku v tomhle duchu. vepředu box na věci(skládací), po stranách dvě sklopné lavice na jeklech, pod které se dá naskládat další vybavení.
Foxy
VIP

Příspěvek od Foxy »

T805 je krásné auto. Kamarád ho měl ve verzi radiovůz (Třinec) jako kempovací. Bohužel se ho musel zbavit...
Radiostanice - to znamená povoleno přepravovat vojáky (a tedy i lidi ;) ) v nástavbě.
Takže asi to typově má nějakou vyjímku, která to dovoluje.
Bohužel na běžný provoz to není. Vezme to 20/100 a níž to seškrtit nejde, a na silnici je to pomalé a rozkvičené.
Pokud je auto nové, je to ok; ale opravovat ho, to chce dobře vybavenou autodílnu.
Ale nebylo by špatné, mít ji někde zakotvenou pod přístřeškem jako veterána :D

KRÁVAŠŤAVENOR!
(To jako krásnévánoceašťastnýveselýnový rok!)
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

můhehe!

jak náročná, Foxy, by podle tebe byla vestavba propanu do T805? s tím že bandaska by byla na valníčku/v nástavbě
floky

Příspěvek od floky »

Ako bolo spomínané 1203 nemá absolutne žiadnu priechodnosť terénom. Najlepšie 1203-ky boli tie, ktoré mali najazdené aspon 60 000km...dovtedy sa stihlo pokaziť všetko čo sa pokaziť malo, potom auto išlo ako-tak. Napr. pri výrobe bolo uplne bežné, že auto na konci výrobnej linky nebolo pojazdné :D Katastrofická pasívna bezpečnost je len detail. Na PA dobu absolutne nepoužitelné vozidlo.
Foxy
VIP

Příspěvek od Foxy »

sigmark píše:...jak náročná...by podle tebe byla vestavba propanu do T805?
Nevím, nemám s tímhle typem zkušenosti. Protože ale T805 má v sobě verzi A motoru z T603 (jednokarburátor a otočený směr foukání ventilátorů), chtělo by to navštívit nějaké šestsettrojkové fórum a vytěžit je. Osobně nikoho se zaplynovanou šestsettrojkou neznám.
Obecně; šestsettrojkové motory jsou poměrně choulostivé. Nejsem si jist, jak by se na provoz na plyn tvářila ventilová sedla a výfukové ventily, jestli by se nepodpalovaly.
Ale to chce probrat s někým, kdo to již zkusil. Aspoň tedy na těch šestsettrojkách.
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

Tommy píše:Jen jsem ho řídil, nevlastním ho. Takže víc než jízdní vlastnosti osobně posoudit nemohu. Starej Defender se dá sehnat za 150k. Muzu se zeptat co podobného se dá pořídit za tu cenu?
Jednu V3S a za těch zbylejch 100 000czk kupu nábojů? :twisted:

Vážně záleží na tom co chceš za tyhle prachy koupíš z kategorie SUV/Offroad všechno od hyundaie, přez defendra až po X5.

Musíš velmi jasně definovat požadavky, to znamená průchodnost terénem, kolik toho chceš mít možnost naložit, případně zda má vozidlo před PA dobou sloužit i jako auto na normální ježdění.

Měl jsem dva jeepy a do terénu byl cherokee (ten hranatej) celkem šikula. Pak jsem měl ještě Granda a to do terénu moc nebylo, kolem dokola plastový to když se někde opře tak člověk zapláče.

Dám tu konkrétní věc pokud toho chce člověk odvést hodně, ale zároveň není potřeba nákladní auto. Chevrolet Surburban případně Ford Exrusion

Fordíků u nás moc nejni a když tak za podivný peníze, tady dávám tip na dva kousky od chevyho. Je to velký a když jsou tři řady sedaček tak ještě zbejvá pořádnej kuft:

Benzín: http://auto.bazos.cz/inzerat/20512864/P ... burban.php

Ropa: http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f=20&t=66696

Benzínová 5,7 je až trapně spolehlivá no a ropák je same shit jako v hummeru, má pár věcí na který je potřeba dávat bacha, ale spolehlivost bych pořád považoval za nadprůměrnou. Jo a v době před PA to má až podezřele levný díly
Tommy

Příspěvek od Tommy »

Takhle, Vejdu určitě ne :)

Kdyz to upresnim, tak offroad do 150k. Pět míst k sezení a velký kufr plus velka zahradka na střeše na palivo a vybaveni. Chci aby měl přijatelnou cenu dílu a slušnou spolehlivost. Teď bych ho měl jako druhé auto k osobáku. Takovýho pracanta, kterého nebudu moc hýčkat. A taky na svezení mimo silnice.

Motor tak do 3.0 až 3.5 diesel

Edit: todle mi zrovna padlo do oka, moc hezky

http://www.sauto.cz/osobni/detail/land- ... oFrom=list
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Ten disco diesel s tou dodatecnou vybavou rozhodne nema za 150k penauzi tech inzerovanych 200k najeto..
Jsme v CR, takze tak s 230k najeto to koupil a dalsich 120k odjezdil prodavajici a uz se blizime realite.
Nebo alternativne km +/- sedi jen vetsina agregatu uz je tezce v hajzlu (motor, prevodovka, rozvod..)
Temer zcela uvnitr vycistene a zvenku umyte auto klame..

ps jinak pokud nekdo vite uz se ekonomicka krize ve spanelich, portugalsku, italii a recku projevila na
vyprodejich "vikendovych/lestenych" offroadu ? Lze predpokladat ze se toho mnoho lidi pod vodou muselo chte nechte
zbavit a nekdo to nekde musel od-koupit (Albanci, Rumuni, Bulhari, Turci)? Mozna to teprve prijde..

ps2 kamarad vypravel neskutecne veci s vyprodejem malych sportovnich letadel a UL ve Spanelsku,
to uz zacalo nekdy kolem 2008-9, nejdriv za plne ceny a nic, pak uz to museli prodavat hluboko pod cenou..
Naposledy upravil(a) Kolapsnik jr. dne 23.12.2012 20:57, celkem upraveno 1 x.
Tommy

Příspěvek od Tommy »

Nechci ho teď kupovat, postoval jsem ho jen pro příklad v jake sestavě by se mi zhruba auto líbilo :)

Jinak s umotanyma kilakama se pocita ve všech českých bazarech. Ale počet km neni problém. U služební fábky bylo namotáno 850.000 km a motor šel jak hodinky. Zato všechno kolem bylo KO...

Spis by mě zajímalo jak jsou na tom disca všeobecně? Podobny problémy jako s defendrem?
opozdenec :-D

Příspěvek od opozdenec :-D »

Teď jsem si prohlížel inzeráty na internetu a narazil jsem na pár zajímavých nabídek:
http://dopravni-technika.armybazar.eu/c ... 5d-id5362/
a
http://dopravni-technika.armybazar.eu/c ... in-id6954/
a
http://autobazar.hyperinzerce.cz/offroa ... ka-semily/
nebo
http://autobazar.hyperinzerce.cz/offroa ... nad-labem/
ale u toho bych si nebyl jistý spolehlivostí.
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

Tommy píše:Spis by mě zajímalo jak jsou na tom disca všeobecně? Podobny problémy jako s defendrem?

mrkni sem

http://landroverforum.klape.cz/forum/index.php

já LandRovery žeru, takže hanět nebudu .... ale seriózní odpověď ti nedám, protože nejsem objektivní ...
nicméně, když se začteš, uvidíš sám ...
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Mrak> no onehda jsem videl postarsiho pana ktery si lestil uplne nove disco v takovete dnes moderni kavove barve, podle vyrazu obliceje byl naposledy podobne stastny asi ve veku 3let pri tahani kacera po dvorku. Holt LR to je laska..
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

8-)

:yes
Odpovědět