Původně jsem tedy (radši) reagovat nechtěl, ale nějak mi to nedá.
K4CER: to sis vyložil velice špatně, a vůbec to tak nebylo myšleno, pro i tak rozsáhlý odstavec, taky předpokládám, že nejsme tady žádné citlivé dámy.
dracekvo: pokud tě vysílání nebaví pak nevím k čemu se tady vyjadřuješ, řešíme tady "nezávislou komunikaci v rámci celé ČR" a už před nějakou dobou jsme si ujasnili, že pomocí CB,PMR apod. to moc spolehlivě nepůjde
josef: Ty to řešíš už moc politicky, až tak daleko jsem zacházet nechtěl. Chtěl jsem spíš předvést alternativu komunikace, jako experiment dostupný pro téměř kohokoliv, bez potřeby drahé techniky, a se skoro nulovými náklady. Pravda, je třeba pro to udělat více, než zajít do obchodu, koupit to hotové a jen připojit kabel

.
postak: dávat sem nějaké odkazy na nějaký US ham kurz, navíc do českého prostředí

je trochu OT, tím tady nikoho neoslníš
K tomu ještě dodám obecně:
60m pásmo, které je pro daný účel nejideálnější neleží na oficiálních ARS pásmech, je potřeba mít v rámci ARS zvlášť povolení (platí se ročně a je povoleno jen několik kmitočtů). Dále, myslet si, že si v rámci ARS bude možné vyměňovat zpravy, je taky zcela zcestné a i v dnešní "normalní" době to je nepřípustné.
Takže chtěl jsem spíš navnadit různé scaneristy, kteří by se chtěli někam pohnout a umějí vzít pajku do ruk, a nejen umějí zašroubovat konektor od CB stanice nebo vymýšlí jak zvětšit dosah PMR.