Konfigurace vysílačky BAOFENG UV-5R

Vysílačky, mobily, kódy a šifry...
Odpovědět
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2307
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Konfigurace vysílačky BAOFENG UV-5R

Příspěvek od DeadMan »

Odděleno z vlákna: Výběr vysílačky. Karlos.

Tak už jsem schopný nastavit ruzné věci ale potřeboval bych polopaticky vysvětli co musím nastavit nejdříve atd. prostě DTP (Detailni Technický Postup) :D

Už se mi to podařilo tak rozladit že jsem musel dat reset :lol:

No nic budu muset ještě propátrat net protože umět to nastavit i ručne je duležite.
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2307
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od DeadMan »

Byl by někdo ochoten udělat něco podobného pro podmínky čr?

Nejsem si jistý těmi frekvencemi v těch anglických návodech :?

http://wouxun.us/Software/Baofeng/Buddy ... amming.pdf

http://wouxun.us/Software/Baofeng/UV-5R ... amming.pdf

nebo nejlépe kdyby měl někdo uložené nastavení kde není potřeba licence třeba v tomhle programu
Přílohy
UV-5R.JPG
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2307
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od DeadMan »

Tak mi to nedalo a pokusil jsem se něco spachtit viz. obrázek.

Je to tak OK pro bezproblémovou komunikaci myšleno z pohledu zákona?

Trochu mi není jasné to co postoval Artifex ty hodnoty 10khz, 16khz, 14khz to se musí taky někde zadat?
Přílohy
pokus.JPG
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2307
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od DeadMan »

Tak jsem našel další možnosti nastavení :?

Pokud by se našel někdo v okolí OV kdo s tímto pracuje tak praktická ukázka by byla asi nejlepší a za pár minut není co řešit :|
Přílohy
další nastavení.JPG
Uživatelský avatar
Artifex
VIP
Příspěvky: 1058
Registrován: 26.03.2012 16:08
Bydliště: Brno

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od Artifex »

Ty 10khz, 16khz, 14khz se nastavují ve W/N.
Stáhni si AMMYY, pošli mi do SZ svoje číslo a zkusím TI to zkontrolovat online. Na první pohled se zdá, že OK

EDIT: Jak se na to dívám tak to máme velice podobně, na tom, co máš naprogramované můžeš s klidem vysílat.
Uživatelský avatar
Artifex
VIP
Příspěvky: 1058
Registrován: 26.03.2012 16:08
Bydliště: Brno

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od Artifex »

Tak, moje nastavení (některé věci, které jsem pochytal jsem trošku zcenzuroval, nevím jak to je přesně ohledně zveřejňování frekvencí některých služeb jako městapáků atd.):
wx1.jpg
wx2.jpg
wx3.jpg
Pár posledních jsou lokální převaděče tak abys viděl jak se do toho buší odskoky, otevírání atd. Dev2m není volačka ale Děvín na 2m... jen kdybys to hledal, hodil jsem si to do paměti takto abych nemusel stále přemýšlet kdo má jaký identifikátor.
TurAts jsou Tuřany Atis, jedou sice na AM ale je tomu docela dobře rozumět, kontinuální hlášení o počasí atd.
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2307
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od DeadMan »

Tak kabel je objednaný ale ten už u nás tak doufám že brzy dorazí protože dělat to ručně je vážně porod :roll:
Uživatelský avatar
Artifex
VIP
Příspěvky: 1058
Registrován: 26.03.2012 16:08
Bydliště: Brno

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od Artifex »

Já ti to říkal a nevěřils :D
escibe
Příspěvky: 380
Registrován: 04.09.2012 16:29
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od escibe »

Dobrý je i tento program na úpravu této vysílačka http://trac.chirp.danplanet.com/chirp_daily/LATEST/
jinak zde je stránka k této vysílačce http://www.uv-5r.com/

Zajimavé je že kabel mě funguje jen na jedné vysílačce, na ostatní tři nefunguje a přitom jsou všechny čtyři stejné.
maci
Příspěvky: 768
Registrován: 24.06.2012 22:22

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od maci »

A nemáš program bloknutý jen na jednu vysílačku?
escibe
Příspěvky: 380
Registrován: 04.09.2012 16:29
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od escibe »

A to jde? Někde v nastavení to jde změnit? Program je stažený z netu. Mě připadne jako by ten kabel nrbo pc ty vysílačky vůbec neviděl. Ta jedna funguje bez problémů ale ty tři nejdou připojit. Myslím si jestli ty novější nemají jíný/ novější soft, protože mají o jeden odskok víc
Uživatelský avatar
Artifex
VIP
Příspěvky: 1058
Registrován: 26.03.2012 16:08
Bydliště: Brno

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od Artifex »

Ale tím to vůbec není. Do těch ostatních je třeba jen pořádně ten kabel zarvat do konektoru, zkus to, většinou je chyba v tom, že jedna vysílačka má trošku volnější prostor kolem konektoru a ostatní ne.
Pokud mají jiný firmware, musíš použít jiný software pro programování, nejsou vzájemně kompatibilní.
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2307
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od DeadMan »

CHIRP se mi ani nepodařilo spustit hodilo mi to nějakou chybu ale to je jedno to co mám je OK.

Jinak včera jsem celý den scanoval až do večera a konečně jsem začal slyšet lidské hlasy :D docela mě to povzbudilo ;)

Každopádně první postřeh bude to chtít lepší anténu takže máte někdo nějaký tip? (pozor konektory jsou zde obráceně než většinou bývá) našel jsem tohle bude to lepší?

http://www.elix-shop.cz/store/goodsdeta ... dsID=69855

Pak tahle ale ta je už dost drahá :(

http://www.elix-shop.cz/store/goodsdeta ... dsID=70489

jinak chytil jsem tohle ale kvalita přijmu nic moc a jen odhaduji:

446.000 místní rádioamatéři (slyšel jsem jen jednoho)
466.220 taxi (jednou lepší jednou horší asi podle toho kde kdo zrovna byl)
467.045 železárny/slévárny (nejlepší kvalita)
477.745 zvuk polské TV :lol:
escibe
Příspěvky: 380
Registrován: 04.09.2012 16:29
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od escibe »

CHIRP šel rozchodit dobře a zdá se mě lepší v tom že frekvence jdou uložit do souboru, a používat více souborů tím že se frekvence přehrají a nahrají se tam nové. Mám to v pc zálohované. Což v tom to programu jsem nenašel. Používám oba programy.
Já koupil anténu magnetku pro doma, také na ebay a stála asi 200kč http://www.ebay.com/itm/271032162328
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2307
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od DeadMan »

Jak je dlouhá? jak to zabalili, nepřišlo to nějak poohýbané?

Vypadá to zajímavě hodil bych ji na půdu a dolů svedl jen kabel pokud je dostatečně dlouhý, kolik asi má?
Uživatelský avatar
Artifex
VIP
Příspěvky: 1058
Registrován: 26.03.2012 16:08
Bydliště: Brno

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od Artifex »

To cos nascanoval 446 nejsou místní radioamatéři, to byli pravděpodobně PMRkáři na prvním kanále.
Antény mají taky na DX, pokukuju tam po jednom dualbandovém teleskopu: http://dx.com/p/10w-extendable-high-gai ... sma-103780
Scanovat musíš dlouho, tyhle přístroječky jsou pomalé a scanem se musíš trefit do doby, kdy zrovna má někdo zaklíčováno. Scanuj po 12,5KHz, po 5 to v praxi nemá cenu.

Jinak obě ty antény cos postoval budou mít cca stejný příjem jako ta originální, já dostal k wokounovi tu první a pochybuju, že je lepší, než ta, co máš k baofengovi.
Naposledy upravil(a) Artifex dne 09.12.2012 17:03, celkem upraveno 1 x.
escibe
Příspěvky: 380
Registrován: 04.09.2012 16:29
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od escibe »

Dlouhá je asi 30cm, a přišla svěle zabalená. Měl jsem strach ale nečekal jsem že to tak dobře zabalí, bylo tu v takovém bublinkovém obalu ale jiný něco takového jsem nikdy neviděl.
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2307
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od DeadMan »

Aha skenoval jsem po 2,5 a trvalo to neskutečně dlouho ale za to precizně :mrgreen:

Anténa vypadá slibně :)
escibe
Příspěvky: 380
Registrován: 04.09.2012 16:29
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od escibe »

Anténa vypadá za ty peníze skvěle, magnet je dost silný.
To by jsi musel mít scanner aby to skenovalo rychleji. Vysílačky vždycky skenuje pomalu.
Uživatelský avatar
Artifex
VIP
Příspěvky: 1058
Registrován: 26.03.2012 16:08
Bydliště: Brno

Re: Výběr vysílačky

Příspěvek od Artifex »

Jj, vysílačky jsou pomalé, proto je dobré scanovat po standardních krocích v daném rozsahu a nikoli po nejmenších protože je jasné, že na těch menších chytne tak maximálně sousedovic mikrovlnku a jiné rušení.
Odpovědět