To Seržo není láhev kečupu, ale láhev Srirachy. Za tu Lystera chválím, bo je moje krevní skupina.Serža píše:tak se dvěma láhvema kečupu jde sníst prakticky cokoliv...
Mimochodem uhodnete kde se tato omáčka vyrábí?
To Seržo není láhev kečupu, ale láhev Srirachy. Za tu Lystera chválím, bo je moje krevní skupina.Serža píše:tak se dvěma láhvema kečupu jde sníst prakticky cokoliv...
Jj. A musí se to umět udělat, aby maso nebylo příliš suché (proto se také, mj, špikuje slaninou). U falešné svíčkové je menší riziko ztráty křehkosti masa a jeho vysušení právě díky zde už zmíněnému vyššímu obsahu kolagenu a maso je tedy na přípravu jednodušší než pravá svíčková. Ale chuťově je (alespoň pro mě) top z pravé svíčkové.Matěj píše:Pravá svíčková je přece maso, tedy bederní sval z vnitřní strany hřbetu. Tak to určitě myslel.
Představ si, že o tom, co je pravá svíčková nemusí nikdo rozhodovat, neboť toto hovězí maso je takto označováno dle normy. Pokud se chceš dovzdělat, doporučuji začít na wikipedii: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%AD%C4%8Dkov%C3%A1majsner píše:bivoj: A o tom, co je pravá svíčková, budeš rozhodovat Ty, nebo na to bude nějaká komise?
bivoj píše:Tak nevím... Svíčková je poměrně luxusní jídlo (samozřejmě se bavím o pravé svíčkové) a udělat ji "konzervovaně" je prakticky nemožné, už jen kvůli technologii výroby omáčky.
¨
Ono spousta (odhadnu si tipnout, že i většina) lidí pravou svíčkovou nikdy v životě nejedla, takže neví, jak může tato delikatesa chutnat...
Podle názvu bych řekl ve Srirače v Thajsku, ale na té mojí píšou Samutprakarn, tak nevím, jestli nemám nějakou falešnou.Bill Masen píše:Mimochodem uhodnete kde se tato omáčka vyrábí?
Tak ještě jednou, rozšířená edice pro některé, co nerozumí psanému textu, když jsou v úzkých tak slovíčkaří a je třeba jim vše popsat naprosto doslovně jako debilovi (neumí si asociovat co autor textu měl na mysli):majsner píše:bivoj: No vykrucuješ se pěkně
Jestli ti tedy tato tvoje reakce na můj věcný příspěvek, že svíčková se bez pravé svíčkové udělat nedá a konzervovaná už prakticky vůbec:majsner píše:...Jen mám někdy pocit (bez souvislosti s touto diskusí), že už jsou v té dnešní agresivní přetechnizované superlativní době lidé tak dlouho permanentně v "bojovém režimu", připraveni od brzkého rána vyjebat se všemi a se vším, že ztratili (nebo pohřbili hodně hluboko) nejzákladnější zdravý rozum, slušnost a toleranci...
připadá jako slušnost a tolerance, tak to máme na tyto slova asi hodně odlišný náhled. V tvé reakci totiž vidím pouze pokus o zesměšnění a dehonestaci. Věřím, že se tedy dobře bavíš, což ukazuje tvoji osobnost v celkem zajímavém světle. Ostatně, každý si o tom může udělat obrázek sám. Já tu tvoji reakci prostě za slušnou a tolerantní nepovažuji, a protože už moje babička říkala, že na hrubý pytel patří hrubá záplata, tak moje reakce jsou takové, jaké jsou. Sorry, ale já si nezačal. Howgh.majsner píše:bivoj: A o tom, co je pravá svíčková, budeš rozhodovat Ty, nebo na to bude nějaká komise?
Snad jsem to už vysvětlil výše, takže to jen shrnu - za "pravou svíčkovou" považuji jídlo, kdy maso použité pro výpek na omáčku (a poté podáváno společně s omáčkou) je opravdu svíčková a ne například zmiňovaná kulatá plec či nízká roštěná (nebo i jiné hovězí). Ono udělat se to z výše zmíňovaných mas dá také (a laik leckdy nemá šanci poznat rozdíl), ale už to prostě, striktně vzato, NENÍ svíčková na smetaně ve smyslu svíčková (maso) se zeleninovo-smetanovou omáčkou udělanou z výpeku onoho masa. Zeleninové složení omáčky má pochopitelně hodně možných variací a je i závislé na zvycích a získaných chutích konkrétního strávníka, ale aby se celý pokrm dal nazývat "Svíčková na smetaně", tak základ omáčky by měl být výpek ze svíčkové... Tož asi tak.Fabulous píše:Jako znalce a milovníka svíčkové by mě také ta pravá svíčková zajímala Bivoji?
Kdepak, vyrábí se v Kalifornii.majsner píše:...Podle názvu bych řekl ve Srirače v Thajsku...
Vaří to jeden Vietnamoameričan od roku 1980. Ani ta lahev, se od tý doby nezměnila. Sriracha je pouze název typu omáčky.majsner píše:...tak proč by si nemohli vyrábět thajskou chilli omáčku...
V USA se schyluje k bitvě výrobců legendární pálivé omáčkyBill Masen píše:Vaří to jeden Vietnamoameričan od roku 1980. Ani ta lahev, se od tý doby nezměnila. Sriracha je pouze název typu omáčky.majsner píše:...tak proč by si nemohli vyrábět thajskou chilli omáčku...
Jak by měl výrobce do tý konzervy dostat vic omáčky? Větší konzervu? Nebo místo půlky masa omáčku?Lyster píše:...Omáčka byla dost hustá a bylo jí poměrně málo...Takže jediné malé mínus dávám asi jen za tu omáčku....