Testy konzerv a polotovarů
Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak jsem otestoval konzervované kuřecí prsa v oleji. Zakoupeno v Lídlu 130g. Bohužel jen krátká trvanlivost 12-2022, ale jsem přesvědčen, že vydrží delší dobu. Cena 26,90 Kč. Viděl jsem je tam prvně.
Konzerva je klasická jak od ryb. Po otevření nenadchne, ale ani neodradí. Je to čisté maso, které je již upravené.
Chuťově to není špatné. Dal bych známku 4 z pěti (5 nejlepší). Konzerva by mohla být větší.
Konzerva je klasická jak od ryb. Po otevření nenadchne, ale ani neodradí. Je to čisté maso, které je již upravené.
Chuťově to není špatné. Dal bych známku 4 z pěti (5 nejlepší). Konzerva by mohla být větší.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Smím se zeptat na hmotnost konzervy, ev na hmotnost masa v konzervě? Na obrázku jsem nenašel. Děkuji
Udělám co musím
Re: Testy konzerv a polotovarů
hmm, za ty prachy to vůbec nevypadá špatně. Hádám tedy, že 130g je celý obsah, maso bude tak 70%?
imho fajn jedna porce pro smíchání s těstovinama nebo rejží...v nouzi i dvě porce
edit - přiložen obrázek
imho fajn jedna porce pro smíchání s těstovinama nebo rejží...v nouzi i dvě porce
edit - přiložen obrázek
- Přílohy
-
- 8b3dd40a244b418bacb9820cc7526cbd.jpg (38.71 KiB) Zobrazeno 4285 x
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Bramborová kaše v prášku v Penny, 12 porcí za 20 (aktuální sleva, jinak 35). Dají se udělat jednoduše jen s ohřátou vodou, lepší než od Vitany.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Re: Testy konzerv a polotovarů
to je možná dobrej tip na dovolenou - nízká hmotnost, rychle hotovo s malými energetickými nároky, slušná výživová hodnota
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Důležitá je ta ohřátá voda, ideálně kolem 70°C. Naliju přiměřeně do talíře a sypu, míchám. Navrch udělám poprašek, zamíchám to a než tam naložím zbytek, je kaše úplně fajnová i jen z vody, bez mlíka. Jeden sáček vydrží na 3 chlapské porce, 2 adolescentní a 4 pro baby a děti. Jsou tam ty sáčky 3.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Re: Testy konzerv a polotovarů
A ta kaše od Penny je s mlékem, nebo bez mléka?
Mám intoleranci k laktóze, tak jsem brrkaše vyřadil před lety z jídelníčku
Teď koukám, že se dnes dělají i bez mléka. ale u této to nemohu najít.
Mám intoleranci k laktóze, tak jsem brrkaše vyřadil před lety z jídelníčku
Teď koukám, že se dnes dělají i bez mléka. ale u této to nemohu najít.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Nemá v sobě nic z mlíka, udělaná jen s vodou je to fakt pěkné a chutné pyré, nic sklovitého jako z vitany. Je to v pytlíkách v ochranné atmosféře, takže trvanlivost dokud neprodřete pytlík s ochrannou atmosférou...
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Re: Testy konzerv a polotovarů
nejvíc mně vytáčely uzeniny
našinec si dal vuřt či párek v rohlíku
a strávil trest na mučidlech
- DanBlack
- Příspěvky: 1480
- Registrován: 02.02.2012 23:19
- Pohlaví: malé, zrzavé
- Bydliště: Severní Čechy
Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak bacha na Lentilky... (taky "nová, vylepšená receptura")
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Furt si marně lámu hlavu čím nahradit ten hranatý luncheon meat z lídlu.
Jednak mi opečený i syrový docela chutnal a druhak ta konzerva byla docela skladná a i dlouho vydržela.
Jednak mi opečený i syrový docela chutnal a druhak ta konzerva byla docela skladná a i dlouho vydržela.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Germanik1
Byl jsem mimo, tak jsem dřív nemohl odpovědět.
Kuřecí prsa v oleji
Konzerva má 130g a je psané, že obsah masa je 100g, Jinak ji dělají ve dvou příchutí.
dracekvo
Tak nad tím si lámu hlavu taky. Mám sice rád konzervovanou vepřovou, nebo krůtí šunku z Lídlu, ale uvedený luncheon (Oldenhäuser) chutnal všem a měl garantovanou 5letou výdrž a mám vyzkoušeno, že vydrží podstatně déle.
Byl jsem mimo, tak jsem dřív nemohl odpovědět.
Kuřecí prsa v oleji
Konzerva má 130g a je psané, že obsah masa je 100g, Jinak ji dělají ve dvou příchutí.
dracekvo
Tak nad tím si lámu hlavu taky. Mám sice rád konzervovanou vepřovou, nebo krůtí šunku z Lídlu, ale uvedený luncheon (Oldenhäuser) chutnal všem a měl garantovanou 5letou výdrž a mám vyzkoušeno, že vydrží podstatně déle.
Re: Testy konzerv a polotovarů
no, odjíždím na dva tejdny na expedici Balkán (offroad+hory)
nákup zásob z různých důvodů bohužel probíhal v Globusu
výběr konzerv = Hamé nebo Veseko
no, řekl jsem kolegovi rovnou, že na Hamé ať raději ani nepomýšlí Tak máme Veseko = dám report
+ Rekord krůtí maso ve vlastní šťávě (70% masa)
dám report až se vrátíme (když si vzpomenu )
nákup zásob z různých důvodů bohužel probíhal v Globusu
výběr konzerv = Hamé nebo Veseko
no, řekl jsem kolegovi rovnou, že na Hamé ať raději ani nepomýšlí Tak máme Veseko = dám report
+ Rekord krůtí maso ve vlastní šťávě (70% masa)
dám report až se vrátíme (když si vzpomenu )
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Testy konzerv a polotovarů
tak Veseko:
trenčianský párek s fazolí 400g = lehká večeře pro 2 (s chlebem), chuťově neurazí ani nenadchne (slabý chemický ocas)
maďarský guláš 400g = dobrá večeře pro 2 (s těstovinou), chuťově příjemně překvapil, je tam i docela dost masa
slepice na paprice 400g = slepice tam moc není, sežral jsem to sám, s chlebem...ale chuť docela dobrá
--------
Rekord krůtí maso ve vlastní šťávě 400g = největší překvapení = velice dobré, málo tuku, hodně masa! DOPORUČUJU!
trenčianský párek s fazolí 400g = lehká večeře pro 2 (s chlebem), chuťově neurazí ani nenadchne (slabý chemický ocas)
maďarský guláš 400g = dobrá večeře pro 2 (s těstovinou), chuťově příjemně překvapil, je tam i docela dost masa
slepice na paprice 400g = slepice tam moc není, sežral jsem to sám, s chlebem...ale chuť docela dobrá
--------
Rekord krůtí maso ve vlastní šťávě 400g = největší překvapení = velice dobré, málo tuku, hodně masa! DOPORUČUJU!
- Přílohy
-
- Krůtí-Maso-ve-vlastní-šťávě-400g-REK.png (118.81 KiB) Zobrazeno 2864 x
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Baltické šproty Sokra
Jeden z největších šitů, co jsem kdy koupila. Vysoký podíl vody, maso se rozpadá doslova na bláto, tvrdé kuličky nejsou koření, ale oči. Oleje stopové množství.
Když jsem to opatrně přecedila a vybrala ty voči tak se to ještě dalo použít na pomazánku. Nikdy víc.
Jeden z největších šitů, co jsem kdy koupila. Vysoký podíl vody, maso se rozpadá doslova na bláto, tvrdé kuličky nejsou koření, ale oči. Oleje stopové množství.
Když jsem to opatrně přecedila a vybrala ty voči tak se to ještě dalo použít na pomazánku. Nikdy víc.
- Bill Masen
- Editor
- Příspěvky: 3752
- Registrován: 08.02.2015 16:49
Re: Testy konzerv a polotovarů
sežrali jsme 2 pixly za studena s chlebem (každá pixla = jídlo pro 2 lidi)
právě že mi to i chutnalo
asi by se to dalo i opéct, ale nebyl čas ztrácet čas a taky plyn z kartuše
asi by se to taky dalo nakrájet na kostičky a pomíchat například s fazolema v pixle nebo tak něco....nebo s tím vylepšit nějakou hustou polívku....prostě maso
právě že mi to i chutnalo
asi by se to dalo i opéct, ale nebyl čas ztrácet čas a taky plyn z kartuše
asi by se to taky dalo nakrájet na kostičky a pomíchat například s fazolema v pixle nebo tak něco....nebo s tím vylepšit nějakou hustou polívku....prostě maso
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Testy konzerv a polotovarů
tak, doplněn survival sklad
při té příležitosti objevena zajímavá konzerva v Lidlu:
výrobce: COVI SAS (Francie)
Corned Beef (98,7% hovězí)
aktuálně v akci - cena 59,90 za plechovku 340g
otevírání na klíček (přilepen na plechovce)
trvanlivost: 07/2025
zatím netestováno
při té příležitosti objevena zajímavá konzerva v Lidlu:
výrobce: COVI SAS (Francie)
Corned Beef (98,7% hovězí)
aktuálně v akci - cena 59,90 za plechovku 340g
otevírání na klíček (přilepen na plechovce)
trvanlivost: 07/2025
zatím netestováno
- Přílohy
-
- unnamed.jpg (32.92 KiB) Zobrazeno 2289 x
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...