Zkoušel jsem to a chleba dobrý. A vydržel delší dobu než kupovaný.
http://www.fler.cz/blog/jak-se-pece-dom ... a-v-troube
Jak se peče domácí chleba v troubě...
Re: Jak se peče domácí chleba v troubě...
To je snad už buchta,ne? :-)Těsto na chleba jenom mouka žitná a pšeničná,voda,sůl a kmín.Peču to taky v troubě(plynové).Dávám to na plech vysypaný moukou a nepřipeče se,takže odsekávání nehrozí.
Re: Jak se peče domácí chleba v troubě...
S tou buchtou jsi to vystihl Jojo
Do tradičního chleba opravdu kvasnice nepatří a vejce už vůbec ne.
I když může být tento chléb opravdu dobrý (koneckonců pekárny dnes také přešly z časový důvodů na kvasnice a pravý chléb z kvasu už jich peče jen pár), z hlediska rozpadu a potenciálního nedostatku kvasnic je lepší naučit se chléb z žitného kvasu.

Do tradičního chleba opravdu kvasnice nepatří a vejce už vůbec ne.
I když může být tento chléb opravdu dobrý (koneckonců pekárny dnes také přešly z časový důvodů na kvasnice a pravý chléb z kvasu už jich peče jen pár), z hlediska rozpadu a potenciálního nedostatku kvasnic je lepší naučit se chléb z žitného kvasu.
Re: Jak se peče domácí chleba v troubě...
SaraH
pekárny přešly hlavně z finančních důvodů
a flexibilita výroby je taky výhodná - jen pro zákazníky
pekárny přešly hlavně z finančních důvodů
a flexibilita výroby je taky výhodná - jen pro zákazníky

Re: Jak se peče domácí chleba v troubě...
Ono,čím méně nutných surovin,tím lépe.Třeba olej je poměrně drahý už teď a myslím,že v nedostatku se bude hůř shánět.