Jak se peče domácí chleba v troubě...

Odpovědět
maci
Příspěvky: 770
Registrován: 24.06.2012 23:22

Jak se peče domácí chleba v troubě...

Příspěvek od maci »

Zkoušel jsem to a chleba dobrý. A vydržel delší dobu než kupovaný.


http://www.fler.cz/blog/jak-se-pece-dom ... a-v-troube
Jojo
Příspěvky: 26
Registrován: 24.02.2012 0:54

Re: Jak se peče domácí chleba v troubě...

Příspěvek od Jojo »

To je snad už buchta,ne? :-)Těsto na chleba jenom mouka žitná a pšeničná,voda,sůl a kmín.Peču to taky v troubě(plynové).Dávám to na plech vysypaný moukou a nepřipeče se,takže odsekávání nehrozí.
Uživatelský avatar
SaraH
VIP
Příspěvky: 339
Registrován: 14.05.2011 12:18
Bydliště: Střední Čechy, Vysočina

Re: Jak se peče domácí chleba v troubě...

Příspěvek od SaraH »

S tou buchtou jsi to vystihl Jojo :lol:
Do tradičního chleba opravdu kvasnice nepatří a vejce už vůbec ne.
I když může být tento chléb opravdu dobrý (koneckonců pekárny dnes také přešly z časový důvodů na kvasnice a pravý chléb z kvasu už jich peče jen pár), z hlediska rozpadu a potenciálního nedostatku kvasnic je lepší naučit se chléb z žitného kvasu.
jaromir
Rozpadlík
Příspěvky: 224
Registrován: 20.01.2012 14:12
Bydliště: podkrkonoší

Re: Jak se peče domácí chleba v troubě...

Příspěvek od jaromir »

SaraH
pekárny přešly hlavně z finančních důvodů
a flexibilita výroby je taky výhodná - jen pro zákazníky :ne
Jojo
Příspěvky: 26
Registrován: 24.02.2012 0:54

Re: Jak se peče domácí chleba v troubě...

Příspěvek od Jojo »

Ono,čím méně nutných surovin,tím lépe.Třeba olej je poměrně drahý už teď a myslím,že v nedostatku se bude hůř shánět.
Odpovědět