Chléb
Re: Chléb
Tak na co se to tím potom plnilo?
Re: Chléb
Aby měl člověk "něco" v žaludku, nemá potom tak velký hlad. Ze stejného důvodu se při hladu jí papír nebo jíl.
Neříká tvůj zdroj něco o tom, jakých druhů listy to byly?
Neříká tvůj zdroj něco o tom, jakých druhů listy to byly?
"make the world a better place, a kinder and more joyful place with the help of those tools that we have, which are humor and creativity"
Re: Chléb
Přesně tak.
Jak se říká "hlad zapiješ, ale žízeň nezajíš".
Pocit hladu je způsoben prázdným žaludkem.
Jak se říká "hlad zapiješ, ale žízeň nezajíš".
Pocit hladu je způsoben prázdným žaludkem.
Re: Chléb
Já jsem kdysi pekl toto (pro mě je důležité, že je to bez lepku):
https://www.maskrtnica.cz/vicezrnny-bochnik/
Je to dobré jídlo na cesty, ovšem je to také celkem solidní kalorická bomba. Pár kilo jsem díky tomu tehdy přibral, protože jsem byl schopný spořádat bochník během dvou dní.
https://www.maskrtnica.cz/vicezrnny-bochnik/
Je to dobré jídlo na cesty, ovšem je to také celkem solidní kalorická bomba. Pár kilo jsem díky tomu tehdy přibral, protože jsem byl schopný spořádat bochník během dvou dní.

Re: Chléb
Hoši, mám něco pro oba: ruský lovecký chleba. Je to bezlepkové a chutná to jak piliny. Peče se to (ve formě, nemá to lepek!) z pýrových oddenků. Dodneška nevím, jestli to chutnalo jako piliny proto, že byly oddenky staré anebo je to jejich vlastnost, ještě jsem se nedostala k opakování.
"make the world a better place, a kinder and more joyful place with the help of those tools that we have, which are humor and creativity"
Re: Chléb
Tak je to opravdu tak. Primárně využíváno v hladomorech pouze jako výplň žaludku s nulovou energetickou hodnotou:

Oj luďiá dobrý, to je šílenost. Hlavně dobře prosejte, melte opravdu najemno a zamíchejte něco se silným projímavým účinkem jinak to taky z těla nemusíte dostat.
Chuťově si to asi dovedu představit, protože celulóza se konzumuje celkem běžně.

Oj luďiá dobrý, to je šílenost. Hlavně dobře prosejte, melte opravdu najemno a zamíchejte něco se silným projímavým účinkem jinak to taky z těla nemusíte dostat.
Chuťově si to asi dovedu představit, protože celulóza se konzumuje celkem běžně.
-
- Příspěvky: 570
- Registrován: 29.12.2012 0:02
- Pohlaví: muž
Re: Chléb
Uz jsem to zde nekde jednou recenzoval, ale opakovani je matka moudrosti:
Kaufland zitny chleba kostka krajena na platky dnes otevren jeden balicek s expiraci 28.1.2020 (cili neco pres dva roky po expiraci) a uplne v pohode. Do zasob doporucuju, ackoliv to samozrejme chutove neni jako klasika, ale lepsi nez nic. Jen bacha, igelitovej obal je takovej krehkej jako celofan a nevydrzi hrubsi manipulaci, takze opatrne donest domu a vhodne uskladnit. Obcas zceknout, jestli se to neprorazilo a nezaclo plesnivet, uz jsem takhle nakej v prubehu casu nasel. Podle labelu je to bez konzervantu, jen nejak pasterizovano, ono prej zito je nejaky ze se moc nekazi. Pul kilove baleni cca 25kc, cca 200kcal na 100g.
Kaufland zitny chleba kostka krajena na platky dnes otevren jeden balicek s expiraci 28.1.2020 (cili neco pres dva roky po expiraci) a uplne v pohode. Do zasob doporucuju, ackoliv to samozrejme chutove neni jako klasika, ale lepsi nez nic. Jen bacha, igelitovej obal je takovej krehkej jako celofan a nevydrzi hrubsi manipulaci, takze opatrne donest domu a vhodne uskladnit. Obcas zceknout, jestli se to neprorazilo a nezaclo plesnivet, uz jsem takhle nakej v prubehu casu nasel. Podle labelu je to bez konzervantu, jen nejak pasterizovano, ono prej zito je nejaky ze se moc nekazi. Pul kilove baleni cca 25kc, cca 200kcal na 100g.