Testy konzerv a polotovarů

Odpovědět
Uživatelský avatar
Teal'c
Příspěvky: 76
Registrován: 21.10.2020 17:25

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Teal'c »

No do teď jsem se toho nebál. Vlastně si nevybavuju kdy jsem naposledy ohříval něco z konzervy, asi jedině při kempování, i uzenou makrelu jim zásadně studenou.

Jen když jsem si jednou zkoušel sušit maso v celku, ještě k tomu veprovou kýtu, tak to jsem obavy trochu měl. Sice jsem nákládal ve směsi s pragandou, ale susil jsem na vzduchu, bez jakékoliv teplotní úpravy. Ještě že mi to moc nezachutnalo.

Jinak jeslti to teda statisticky vychází na cca dvě otravy za rok v ČR tak je to méně jak hlavních výher sportky. A řekl bych že snězených konzerv je řádově více než podaných tiketů. Takže se asi nebudu bát dál, ale budu jen trochu opatrnější jak moc nekvalitní věci kupuji. Takže děkuji za upozornění.
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 5532
Registrován: 23.09.2014 14:11
Bydliště: tutajší

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od proforma »

Suseny maso je OK, bakterie i toxin nesnasi kyslik. Takze pokud jsi ho potom nezavrel do neprodysneho igelitu, ale hned snedl nebo nechal v otevrenem papirovem ci platenem pytliku, nic se stat nemuze (tedy z hlediska botulinove bakterie, nevim, jak z hlediska jinych).

Asi nejlepsi info o cele problematice je tady https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76494.aspx. A tim bych svuj maly exkurz uzavrela :-)
Nikdy neříkejte, že něco nejde. Dříve či později se totiž vždycky najde nějaký blbec, který to neví, a udělá to.
MarS
Příspěvky: 486
Registrován: 22.03.2020 11:28
Pohlaví: muž

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od MarS »

jameson363 píše: 23.03.2022 9:48 Prisla mi mensi zasilka konzervovanejch jidel v pytliku z hotovky.cz.

Prvni dojem - je to celkem tezky a oproti pytlikovejm jidlum z mre docela tekuty. Po dukladnejsim prohlidnuti je ale udavana kaloricka hodnota srovnatelna s jinejma jidlama. (zhruba 100-150kcal vyjimecne k 200kcal/100g). Pro domaci pouziti v pohode, do prirody by jidlo mohlo byt koncentrovanejsi.
taky jsem jich asi rok a půl zpátky vzal pár na zkoušku a dršťkovka šla do záchodu, to se nedalo jíst. Pak ale čočková byla dobrá, hovězí guláš nenadchnul, ale jíst se dal. Zbytek ještě mám, tak uvidim.
Odpovědět