Testy konzerv a polotovarů
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Snažte se sem prosím dávat hlavně věci, které mají pro Rozpadlíka smysl. Něco, se spotřebou 7 dní to asi nebude.

Dobrá, tak to dále nebudu dávat... dnes na posledy tedy komentář k těmto hotovkám, když stejně píšu tento komentář...
Dnes Kuře na paprice s těstovinama, 10/10... myslím že tyhle hotovky všeobecně stojí za to... Ale samozřejmě na dluhodobé skladování to není... Ale myslím že i dát to do mrazáku by nebyl problém.
Dnes Kuře na paprice s těstovinama, 10/10... myslím že tyhle hotovky všeobecně stojí za to... Ale samozřejmě na dluhodobé skladování to není... Ale myslím že i dát to do mrazáku by nebyl problém.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A to by byl možná zajímavý test - sledovat degradaci hotovek v mrazáku.
Tak já si myslím že by v tom neměl být žádný problém... když mi zbyde třeba guláš, nebo i knedlíky, strčím to do mrazáku a když je chuť, tak vyndám, rozmrazím a je to... myslím že tak rok - dva by to mělo v pohodě zvládnout.. nevím důvod proč ne... ještě jako plus je to v ochranné atmosféře.
Ja tohle taky delam-kdyz varim typicky ruzne polevky, omacky, nekdy i cele maso s omackou - a je toho vic nez na co je chut, narvu to do mrazaku a treba po pul roce to jime.
Hotovky ale nekupuju a uz vubec je nemrazim
.
Hotovky ale nekupuju a uz vubec je nemrazim

Kamarád má možnost nafasovat hotovky z místní kantýny ve svém zaměstnání, jelikož dělá dvanáctky, tak až dvě za šichtu. I jako čerstvé jsou sotva poživatelné, tak mu je dávají i vybíravější kolegové, a on je strká do mrazáku. Nejstarší hotovka, kterou snědl, byla v mrazáku asi rok a půl… Zdravotní problémy neměl žádné, ale já bych to nedal ani slípkám.
- DanBlack
Jenom rychlé info, bo jsem to sdlábnul loni a detaily si už nevybavím.
"Dried" hotovky od Sumit to eat... Losos s brokolicí a těstovinami, Kuře tikka s rýží
Vody jsem dával podle návodu a chtělo to tak 10% navíc.
Chuťově dobré, i žena byla spokojená (ani si nedala dezert). Notoričtí dochucovači můžou přisypat koření z MRE.
Kupované byli loni zjara a trvanlivost měly do 08/2029.
Rovnou jsem zkoušel nový vařič Meva Tripper. Povídání ve správném topicu. Ještě mám nějaká jídla z Decathlonu a od Adventure menu, snad na ně letos dojde.

"Dried" hotovky od Sumit to eat... Losos s brokolicí a těstovinami, Kuře tikka s rýží
Vody jsem dával podle návodu a chtělo to tak 10% navíc.
Chuťově dobré, i žena byla spokojená (ani si nedala dezert). Notoričtí dochucovači můžou přisypat koření z MRE.

Kupované byli loni zjara a trvanlivost měly do 08/2029.
Rovnou jsem zkoušel nový vařič Meva Tripper. Povídání ve správném topicu. Ještě mám nějaká jídla z Decathlonu a od Adventure menu, snad na ně letos dojde.

------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Bylo zde o Faba na toto téma trochu varování že je to OT, ale při zmínění že by neměl být problém třeba půl roku / rok tyto hotovky (aspoň dle mého názoru.) skladovat v mrazáku, tak to snad ''prošlo''. Bohužel, jak se říká, co se pohnojit může, to se pohnojí, tak i tyto hotovky z Lidlu už nejsou kvalitou co bývaly.Lyster píše: ↑09.04.2024 20:16 Docela velké haló mají poslední dobou hotovky z Lidlu do 100Kč od šéfkuchaře Filipa Sajlera...
Koupil jsem si asi 4 druhy, tak až ochutnám, dám vědět...
Video na recenzi...
https://www.youtube.com/watch?v=hxi60J1OfaA&t=125s
Důvod je to, že už pro Lidl nedělá hotovky přímo firma Cibule, která tyto hotovky pro Lidl dělala, ale nějaká jiná firma, a to Navařeno. Bohužel kvalita šla diametrálně dolů. Viz. například recenze Jdemeřrát, nebo Mad BBQ.
Je to hobužel úplně jiná firma! A nemá to s původním výrobkem od firmy Cibule nic společného, i nadále se dají výrobky firmy Cibule sehnat, ale samozřejmě za jinou cenu, kolem 130Kč +, ale stále si osobně myslím, že i tak ty jejich hotovky stojí za to!
Nastrkat jich pár do mrazáku na horší časy určitě nebude problém. A jako hotovka i tak myslím že za ty peníze stojí.
Snad nebude vadit, když přidám pár recenzí na youtube, kde jsou z toho dost zklamaní, ale i Mad BBQ vyslětluje právě proč to tak je... takže se Cibule nezhoršila, prostě to dělá pro Lidl jiná firma.

Jdemežrát:
https://www.youtube.com/watch?v=gu5qzDAvlg4&t=1015s
Mad BBQ.
https://www.youtube.com/watch?v=ftqLkP3kGGI&t=5s
Obhlídl jsem zásoby (posledních 5,5let) ve sklepě s celkem stabilní teplotou kolem 19°C a vlhkostí (před tím 2,5+ let v jakési komoře kde teplota kolísala v lete ke 30ti, v zimě pod 10) po 8mi letech, resp. něco je novějšího data, ale většina 8let. Jedná se nejvíce o:
- Těstoviny bezvaječné - kolinka, fleky, vřetena... Privátní značka Globus vysypané z původního obalu do potravinářských plastových sudů s těsněním, některé jsem už dříve po pár letech otevřel pro kontrolu stavu - stav OK, žádná zěmna stavu, barvy, zápachu, brouci.
- Rýže a další těstoviny bezvaječné - různé značky uchovávané v původních obalech ve vymytých plechových sudech s těsněním od lepidel - obdobně jako výše nenalezen žádný problém.
- Konzervy vyšší sta kusů a to: fazole v rajčatových omáčkách, hrách, kukuřice (mám ji rád
), kompoty různé, rybyčky typu sled v oleji, apod, cizrna, vepřovky (lidl), rajčatové protlaky - vše obecně privántí značky v akcich, fazolí jednoznačně nejvíc od Globus po lidl aj. - samozřejmě nevím jak uvnitř všechny, pár jsem testoval a OK, ale protlaky z Globusu Korekt https://www.dtest.cz/test/globus-korrek ... tlak/38655 se celkem ve velkém nafukují a vytékají poslední půl roku, max. rok. Mezi nimi jsou i jiní výrobci "renomovanější" a ty jsou OK.
- Těstoviny bezvaječné - kolinka, fleky, vřetena... Privátní značka Globus vysypané z původního obalu do potravinářských plastových sudů s těsněním, některé jsem už dříve po pár letech otevřel pro kontrolu stavu - stav OK, žádná zěmna stavu, barvy, zápachu, brouci.
- Rýže a další těstoviny bezvaječné - různé značky uchovávané v původních obalech ve vymytých plechových sudech s těsněním od lepidel - obdobně jako výše nenalezen žádný problém.
- Konzervy vyšší sta kusů a to: fazole v rajčatových omáčkách, hrách, kukuřice (mám ji rád