Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
http://www.cervovice.cz/cs/
A co říkate na tohle?
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Pil som, už dávno, asi nie od tohoto výrobcu, ale takisto sa to volalo Červovica, na spodku fľaše plno tých červov. Chuť pálenky nič moc, niečo ako tequila, dalo sa, tie červíky prakticky bez chuti, prišli mi také nejaké vysušené, akokeby ani vnútro nemali, konzistenčne ako jablková šupka.
Vladimír
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Jako děcko pamatuju, jak se dědovi ztratil kocour. Před palením se našel ve kvasu. No, nevylil to, vypálil a spotřebovalo se to. Já tehdy ochutnat naštěstí ještě nemohl. Každopádně jinak než slivovice tomu nikdo neřekl
Kocoura samozřejmě před pálením vylovil, kdyby se chtěl někdo zeptat.
Kocoura samozřejmě před pálením vylovil, kdyby se chtěl někdo zeptat.
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
unikátní domácí likér vzniklý macerací kocoura osobité chuti ve směsi bylinek, švestek a kvalitního lihu
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Věřím, že mohla být ta slivovice lepší než patoky od Jelínka , ten kocour tm asi dlouho nebyl, pořád si živě pamatuju, jak ho z tama děda loví, dlouho se podle stavu asi nelouhoval.
- bivoj
- VIP
- Příspěvky: 4411
- Registrován: 03.09.2012 19:54
- Pohlaví: muž
- Bydliště: Tertium corpus de Solari system
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Já tedy různé červy či kobylky a cvrčky taky zkusil a vzhledem k tomu, že netrpím žádnou fobií, nechutenstvím či předsudky (spíš naopak - sežeru vše, co je k jídlu) se mi to zdálo celkem poživatelné. Nicméně chuťově se to nedostalo ani na úroveň hranolek s tatarkou, nedejbože pořádného řízku či steaku. Neříkám, že se na tom nedá přežít, ale T-bone je T-bone...
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Ochutnal jsem kdysi, když kiolega pživezl nějaké pražené brouky. Jak chutnali nevím, všechno přerazil ten přepápený olej...
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Narazil jsem na docela zajímavou www. stránku, doufám, že tu ještě není.
http://www.jaknahmyz.cz/
http://www.jaknahmyz.cz/
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Dá se pražákovi...Matěj píše:Věřím, že mohla být ta slivovice lepší než patoky od Jelínka , ten kocour tm asi dlouho nebyl, pořád si živě pamatuju, jak ho z tama děda loví, dlouho se podle stavu asi nelouhoval.
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Nebo ostravakovi
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Jestli to má být parodie na ten vtip o různých kvalitách víny, tak v tom nic o dávání není
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Zmlsané dějiny - Chroustová polévka
https://www.mall.tv/zmlsane-dejiny/chro ... FtY0H7U3gA
Zmiňují se tam o této kuchařce, nevím jestli už tu někde na fóru je, dá se sehnat i elektronická.
https://www.kosmas.cz/knihy/173512/cesk ... edostatku/
https://www.mall.tv/zmlsane-dejiny/chro ... FtY0H7U3gA
Zmiňují se tam o této kuchařce, nevím jestli už tu někde na fóru je, dá se sehnat i elektronická.
https://www.kosmas.cz/knihy/173512/cesk ... edostatku/
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Plzáci apod.
Je to sice jiná kategorie havěti než je název tématu, ale kde s tím?
Nic z gastro hlediska o tom nevím, jen se chci podělit o odkaz na debatu
https://www.zahrada.cz/forum/skudci/daj ... ka_oblast=
Ale co vím je, že jich je čím dál tím víc, jejich sběr nebo případný lov v hladové době by byl velmi snadný.
Problém vidím v tom, že ani zvířena je nežere.
Ale v případu nejvyšší nouze...
Nevím...
Je to sice jiná kategorie havěti než je název tématu, ale kde s tím?
Nic z gastro hlediska o tom nevím, jen se chci podělit o odkaz na debatu
https://www.zahrada.cz/forum/skudci/daj ... ka_oblast=
Ale co vím je, že jich je čím dál tím víc, jejich sběr nebo případný lov v hladové době by byl velmi snadný.
Problém vidím v tom, že ani zvířena je nežere.
Ale v případu nejvyšší nouze...
Nevím...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Tak se to bohuzel dela nejcasteji, preprazit cervy tak, ze z nich jsou jen skorapkove chipsyCep píše:Ochutnal jsem kdysi, když kiolega pživezl nějaké pražené brouky. Jak chutnali nevím, všechno přerazil ten přepápený olej...
https://www.memento-historia.cz - webový magazín o dávné historii
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Za mě je hmyz určitě použitelný zdroj potravy. V současné době chovám dvě kolonie švábů, ne kvůli potravě pro mě, nýbrž pro mé hmyzožravé spolubydlící
Jsou nenároční, stačí jim trocha tepla a sežerou takřka cokoliv ze zbytků z kuchyně, od masa po ovoce a zeleninu. Se správnou teplotou se vám začnou rychle sami množit, nesmrdí a nedělají hluk.
To jsme se jednou tak se známým rozhodli že vyzkoušíme jak chutná takový šváb, a musím říct že namočený v Jack Daniels to není vůbec špatná pochutina.
Jsou nenároční, stačí jim trocha tepla a sežerou takřka cokoliv ze zbytků z kuchyně, od masa po ovoce a zeleninu. Se správnou teplotou se vám začnou rychle sami množit, nesmrdí a nedělají hluk.
To jsme se jednou tak se známým rozhodli že vyzkoušíme jak chutná takový šváb, a musím říct že namočený v Jack Daniels to není vůbec špatná pochutina.
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Nedávno jsem to viděl v reklamě a dneska na nákupech jsem narazil na jejich kiosek. Jelikož jsem to chtěl už dlouho ochutnat, tak jsem neváhal ani chvíli. Žena tím tvrdě opovrhla, ale moje malá drsná pětiletá prepperka se naštěstí potatila a s hodnocením: "mňam larvy" jednoznačně schválila nákup ... teď za mnou doma navíc furt lozí a pochtívá
Hodnocení: chutné, česnekové byly nejlepší, ale kvůli dceři jsem vzal solené. Jediné, co je na tom nechutné, je ta cena. Za nějakých 20g chtějí 149kč. Bral jsem to jako ochutnávku. Až budu mít čas na to své vysněné mikrofarmaření (zatím v nedohlednu), klidně si to přidám do jídelníčku natrvalo.
Hodnocení: chutné, česnekové byly nejlepší, ale kvůli dceři jsem vzal solené. Jediné, co je na tom nechutné, je ta cena. Za nějakých 20g chtějí 149kč. Bral jsem to jako ochutnávku. Až budu mít čas na to své vysněné mikrofarmaření (zatím v nedohlednu), klidně si to přidám do jídelníčku natrvalo.
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Reklama pro hmyzožravce:
https://www.grig.cz/znacka/sens/
https://www.grig.cz/znacka/sens/
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
-
- Příspěvky: 86
- Registrován: 09.05.2024 19:02
- Pohlaví: muž
Re: Hmyz aneb jíme kobylky, mravence, sarančata...
Hmyzí proteín: Aké sú zdravotné riziká nových zdrojov bielkovín?
V EÚ sú v súčasnosti v potravinách povolené štyri druhy hmyzu. Sú to:
Múčiar obyčajný (Tenebrio molitor)
Koník sťahovavý (Locusta migratoria)
Svrček domový (Acheta domesticus)
Potemník stajňový (Alphitobius diaperinus)
V krmovinárskom priemysle sa v súčasnosti používa osem druhov hmyzu. Tie končia v žľabe ošípaných a hydiny.
https://www.agrobiznis.sk/podohospodars ... -bielkovin
V EÚ sú v súčasnosti v potravinách povolené štyri druhy hmyzu. Sú to:
Múčiar obyčajný (Tenebrio molitor)
Koník sťahovavý (Locusta migratoria)
Svrček domový (Acheta domesticus)
Potemník stajňový (Alphitobius diaperinus)
V krmovinárskom priemysle sa v súčasnosti používa osem druhov hmyzu. Tie končia v žľabe ošípaných a hydiny.
https://www.agrobiznis.sk/podohospodars ... -bielkovin