Rozumna cena za MRE je tak 100-110kc. Vic jsou vyhozeny penize, levnejsi je hodne velky stigro.
Je to docela drahej spas pri spotrebe 2-3ks denne, ale mit doma jako nouzovku par kousku nebo beden

neni spatna vec. Az na vyjimecnych par kudu to ja osobne ani to male mnostvi co udrzuji neskladuji v puvodnim obalu, ale rozbaluju, nechavam si jen to, co mi chutna a zbytek se posmeli s kamarady ci kolegy na netu.
Co se tyce puvodniho obalu, tak i americti vojaci, hlavne tedy jednotky pro zvlastni operace, puvodni obaly ne vzdy pouzivaji. Proste jednotlive balicky rozbali, vyberou co potrebujou, vyhazej prebytecnej karton a obaly, udelaj ze tri MRE jedno poradny, zalepej ductape a takhle berou do akci - viz kniha Zvlastni jednotky od Toma Clancyho.
Osobne vidim vyhodu v MRE dve vyhody.
1) dlouha skladovatelnost - jedl jsem kdysi MRE z prvni valky v zalivu, asi 15 let stary a stale pozivatelne.
2) bezplamenny ohrivac - super samo o sobe - v zime na nouzove ohrati rukou, nohou, zmrzlych bot atd - na to funguje skvele, ale bacha na prilis vysokou teplotu a vyliti vody tam, kam nechcete.
Co se tyce chuti - tak je to hodne individualni, zalezi na chuti kazdeho ale moje hodnoceni:
Rekl bych "na cesky zaludek ceska jidla" a kdyz bych to mel srovnat s BDP, tak BDP je chutove prumer, neco lehce nadprumerne, ale da se to +- snist vsechno. O MRE to nemuzu rict v zadnem pripade. Jsou tam jidla, ktera bych oznacil za vynikajici a mohl bych je jist denne a jsou tam jidla, ze kterejch se mi zveda kufr jen bych otevrel obal.