Testy konzerv a polotovarů

Odpovědět
TomSmith
Pohlaví: muž

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od TomSmith »

Nightmare

Příspěvek od Nightmare »

Bylo mi líto vyhodit tři roky propadlé MRE od Arpolu (Poláci) a tak jsem ho testnul. Bretaňské fazole - byly dobrý, klobása i kousky masa pevné, nerozpadlé, úplně na pohodu...
Grunt

Příspěvek od Grunt »

Popravdě největším překvapením je asi konzervovaná makrela. Makrely v konzervě nejím vůbec (proč bych si to kupoval konzervované když jsou dostupné čerstvě vyuzené v každém kámu?) a asi je na čase to zkusit. Jinak RIO Mare u kterého se snad zmiňoval s cenou kolem 130Kč právě dostupné v Intersparu za hranicí za 3,69€. Asi se pro to hned otočím.
Grunt

Příspěvek od Grunt »

Grunt píše: 17.05.2025 18:13 A musím uznat, že za těch pár drobáků co za to chtějí (konkrétně nákup před týdnem cena 35,90 Kč/300g) se to opravdu dá jíst. Jenže, co mi to jen sakra připomíná?
Nevím jestli to tady ještě nědko bude číst, ale nechám to tady pro všechny případy i když nejde vyloženě o recenzi ale o souvislost. Jsem nechutně rád, že jsem si udělal fotky a dokonce to tady nechal s cenou a miluju že můžu citovat sám sebe.
Recenzi na Karlovu Korunu jsem psal v květnu roku 2025, samozřejmě jsem to kupoval trochu dřív ale cenu jsem opisoval z účtenky a opravdu tak bylo za Karlovu korunu 35,90 Kč (bez jakékoliv akce). Vepřové maso značky Karlova Koruna už neexistuje. Jen tak z nudy jsem kupoval stejnou konzervu v PENNY dnes:
  • Značka Gustito
  • Mírně upravené ilustrační foto/čelní strana
  • Naprosto stejný výrobce (PL28050201UE)
  • Naprosto stejné složení
  • Naprosto stejné výživové údaje
  • Neotvíral jsem to ale budu předpokládat stejný obsah a stejnou chuť (to budu možná překvapen později)
Cena za naprosto stejné zboží na konci listopadu 57,90Kč/300g! Dělal jsem si fotku TESCO vepřového ve vlastní šťávě. Stejné výživové údaje do puntíku akorát výrobce PL28050201WE, tzn. ta stejná firma v Polsku akorát fabrika na západě (mají dvě různé konzervárny/provozovny) a byla u toho cenovka 46,50Kč u nás na krámě, dnes cena 69,90 Kč/300g (žádná sleva, žádná akce, žádná CC prostě normální cena)!
Drbe někomu nebo o kolika prosím? Naprosto totožné zboží a rozdíl není ani rok ještě, ale cena téměř o 40% dražší. Děje se něco s cenama masa na světových trzích a nebo se prostě zase jen někdo podíval z okna a napsal nějaké náhodné číslo na cenovku?
Mimochodem dělal jsem výzkum v květnu a ty konzervy jsou v Penny, Tescu a Kauflandu naprosto stejné. Stejná fabrika (různé provozovny) jen se mění obal a pravděpodobně výrobní program (dle procent masa). A samozřejmě cena. Jak je na tom legendární Pikok netuším protože Lídl pravidelně nesleduju, ale předpokládám že totéž podražilo a nebo se změnil výrobce. Tolik zatracované Hamé bez CC Vepřové ve vlastní šťávě 134,90 Kč/290g (25% sleva s Clubcard) a Hamé Luncheon meat pork 109,90 Kč (74,90Kč s Clubcard). Vítejte v Německu, minimálně cenama a obsah samozřejmě jaký je. Skoro přemýšlím jestli není výhodnější si to doma vyrobit. Tyhle cenové manipulace mi přijdou tak na nějaký podnět ČOI.
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

ten raketovej nárůst cen u kvalitnějších konzerv jsem taky zaznamenal...postupně přecházím ve skladu z konzerv na cestovní hotová jídla v sáčku, pro účely domácího skladu ne ta lyofilizovaná, ale normální = je to relativně kvalitní, dobré, dlouhá trvanlivost a náklady na čas a teplo při přípravě minimální. Navíc to v pohodě můžu vzít v batohu na čundr...
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Asi som zmlsaný zo sklenených konzerv, ale mierne "prošlé" plechové (hlavne tie klasické z pocínovaného plechu) majú v posledných rokoch citeľnú "plechovú" príchuť. Samozrejme záleží na korozívnosti obsahu a teplote skladovania, asi sa aj šetri na hrúbke cínu. Lakované konzervy sú na tom lepšie s chuťou, a laky by mali byť certifikované. Asi nikto neje toľko konzerv, aby to pocítil na zdraví, ale tá zmena chuti dosť vadí- preto som už plechové konzervy, až na pár výnimiek, vylúčil zo zásob.
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Grunt

Příspěvek od Grunt »

sigurd píše: 26.11.2025 16:54 preto som už plechové konzervy, až na pár výnimiek, vylúčil zo zásob.
Já mimochodem plechové konzervy už nějaký rok vůbec nekupuju (pokud nedostanu vyloženě tip na něco dobrého). Vím že oblíbená Fabova značka bylo po dlouhé léta Hamé, no bohužel situace se v současné době má tak, že Hamé je na domácím trhu z velké produkce pomalu to nejlepší. Co fakt (ne)doporučuju je značka Veseko a nebo cokoliv od firmy Whalley a.s. Ti nasadili laťku velice vysoko. Bohužel se tady tato značka skrývá pod různé interní brandy ať už Coopu, tak Albertu nebo třeba Lídlu (a nebo je to přímo dostupné v PENNY) a výsledek většinou nestojí ani za zlámanou grešli. No bohužel se to nemá tak, že by se zvedla cena a kvalita se tím pádem zlepšila, ale právě naopak. Buď je stejná a nebo ještě horší. Na a samozřejmě tu zbývá ještě PT konzervárny alias Viva. To radši nechám grošáky v zahraničí a každému příčetnému rozpadlíkovi doporučím to stejné.
Fabulous
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous »

Ja ja, natürlich…

Z Hamé stojí za koupi výhradně jediný produkt - tradiční Luncheon Meat. Vše ostatní jsou skutečné podřadné blitky. Naposledy se mi po nich dosrala celá rodina i psi.

Ne, že by ten luncheon meat byl nějak mimořádně kvalitní, to rozhodně nikoliv, ale jako jediný má skutečnou chuť.
#russko_je_hovno
Odpovědět