Trvanlivé konzervy
Re: Trvanlivé konzervy
Tak nevím .... jedl jsem MRE cca 5 let staré a v pohodě.
(a slyšel jsem zkazky o MRE z vietnamské války, které se dalo jíst)
A za mě - jedno balení MRE mi stačí na celej den (že bych byl přecpanej, to ne, ale nechcípám hlady)
Ale to jídlo (Innova, Wise a pod.) je něco úplně jiného.
To je úplně zbavený vody. Proto to má tak dlouhou dobu trvanlivosti. A chuťově je dobré ....
(a slyšel jsem zkazky o MRE z vietnamské války, které se dalo jíst)
A za mě - jedno balení MRE mi stačí na celej den (že bych byl přecpanej, to ne, ale nechcípám hlady)
Ale to jídlo (Innova, Wise a pod.) je něco úplně jiného.
To je úplně zbavený vody. Proto to má tak dlouhou dobu trvanlivosti. A chuťově je dobré ....
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
MRE z USA se vyvazet smi za splneni dvou podminek. Nesmi byt vybaveno samoohrevem a datum spotreby musi byt pozdejsi, nez datum vyvozu.
Aha - paráda, díky za informaci 
Mrak:
Mně osobně MRE zdvyhají kufr - to si radši nechám jednu vepřovku na den, když se jede na čundr...
Jediné co bylo jakž takž poživatelné bylo nějaké kuřecí maso obalované v těstíčku - a i tak je toho na můj vkus žalostně málo

Mrak:
Mně osobně MRE zdvyhají kufr - to si radši nechám jednu vepřovku na den, když se jede na čundr...
Jediné co bylo jakž takž poživatelné bylo nějaké kuřecí maso obalované v těstíčku - a i tak je toho na můj vkus žalostně málo

predevsim ale je v republice MRE sehnatelny za cca stejnou cenu jako v USA (obcas drazssi ale po pricteni posty...), takze neni duvod dovazet 

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam nejradeji ceske KDP. To se da jist a vyhovuje to ceskym chutim. Vydrzi to mnohem dele, nez je minimalni trvanlivost a stoji to stovku...
Nojo, jenže základ KDP, když to řeknu s nadsázkou je prakticky jedna velká konzerva + drobné další - což si člověk poskládá i za lepší cenu... jinak souhlasím - KDP je stravitelnější...
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdo by se s tím skládal. Já jsem línej
Navíc tam jsou dvě teplá jídla a pokud si upečeš přiložený Luncheon, tak rovnou tři. Prostě luxus na bojišti 

Nemluvil jsem o chuti, ale o poživatelnosti.
Navíc je MRE rozmanitější.
Když budeš jíst týden jen KDP, moc ti nepojede. MRE mám tuším 24 druhů.
Nechutná mi, ale je rozmanité.
Každopádně mám několik krabic MRE a několik krabic KDP
A pro jistotu i ty ostatní
Navíc je MRE rozmanitější.
Když budeš jíst týden jen KDP, moc ti nepojede. MRE mám tuším 24 druhů.
Nechutná mi, ale je rozmanité.
Každopádně mám několik krabic MRE a několik krabic KDP

A pro jistotu i ty ostatní

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Moje zmlsané děti nežerou nic jiného, než hranolky a řízeček. Somálsko na ně! Až bude nejhůř i KDP-čko jim pojede 

Ten mountainhouse na křečkování opravdu není,ale pokud se vezmou plechovky, tak mají skutečně trvanlivost podle výrobce 25 let při skladování za pokojové teploty. Pytliky jsou samozřejmě nejdražší, ty ale stejně vydrží jenom 5 let a použil jsem je jako vzorek, jestli je to pozivatelne a které druhy vzít. Nezabírá to moc mista, mám v tom zásobu cca na měsíc. Je to ta část, o kterou se nemusím starat a nějak ji rotovat. Akorát ta cena je fakt dost nepříjemná, takže ten zmiňovaný wise, taky na 25 let, mi přišel lepší.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
V Americe problém trvanlivosti skvěle řeší tzv. rotačními regály. Mají konzervy s trvanlivostí třeba dva roky, ale stále je spotřebovávají a dokupují nové. Myslím, že to není špatný systém. V případě Rozpadu stejně svoje zásoby celkem rychle sníme 

Ted zacinaji reklamovat konzervy co vydrzi 25 let jedna se o susene jidlo jako polevky a gulaze pouze tam pridate horkou vodu a par minut na to nechate pusobit. Ono se to normalne prodava ,ale v papirovych krabicich a zivotnost je omezena asi na 5 let....
- Leon Chamel
- Rozpadlík
Přátelé, koupit v našich řetězcích masové konzervy s chutným a kvalitním obsahem, a ne strojně separovaný a nastavovaný odpad, to je docela výzva. S výjimkou velmi drahé konzervované „šunky“ jsem zatím nenašel českou masovku, kterou bych měl chuť koupit i podruhé... Naštěstí jsou tu ještě i dovážené konzervy, kterých najdeme nejvíce v často opovrhovaném Lidlu. A tady jsou už mé konkrétní tipy:
Celkem dobré jsou kulaté 300g konzervy Oldenhäuser s krůtím nebo vepřovým masem ve vlastní šťávě s 97% (!) podílem masa.
Nejdelší, 5letou trvanlivost pak mají 340g hranaté konzervy Oldenhäuser označované jako delikatesní vepřové maso s 87% masným podílem. Lančmítová konzistence, samo o sobě sice žádný zázrak, ale oproti české produkci obsahující typicky jen 60-70 % masa/kůží/sádla je to pořád paráda...
Velmi dobré jsou pak 500g německé kozervy Coquette s vepřovým (modrá konzerva) a ještě lepším hovězím gulášem (červená plechovka). Obsah tvoří z 80 % skutečné kusy kvalitního masa s přirozenou strukturou a sníženým obsahem přidané chemie, min. trvanlivost je přesto 3 roky.
Bude-li zájem, můžu přihodit i ověřené tipy na rybí konzervy. Tady už je situace na našem trhu o poznání lepší, ale i tak se vyplatí vybírat. Stejně tak uvítám i vaše tipy a zkušenosti!
Celkem dobré jsou kulaté 300g konzervy Oldenhäuser s krůtím nebo vepřovým masem ve vlastní šťávě s 97% (!) podílem masa.
Nejdelší, 5letou trvanlivost pak mají 340g hranaté konzervy Oldenhäuser označované jako delikatesní vepřové maso s 87% masným podílem. Lančmítová konzistence, samo o sobě sice žádný zázrak, ale oproti české produkci obsahující typicky jen 60-70 % masa/kůží/sádla je to pořád paráda...
Velmi dobré jsou pak 500g německé kozervy Coquette s vepřovým (modrá konzerva) a ještě lepším hovězím gulášem (červená plechovka). Obsah tvoří z 80 % skutečné kusy kvalitního masa s přirozenou strukturou a sníženým obsahem přidané chemie, min. trvanlivost je přesto 3 roky.
Bude-li zájem, můžu přihodit i ověřené tipy na rybí konzervy. Tady už je situace na našem trhu o poznání lepší, ale i tak se vyplatí vybírat. Stejně tak uvítám i vaše tipy a zkušenosti!
Leon Chamel: jasně sem s nimi 

To leon:
Nu pro me je otazka skutecneho obsahu ne etikety na obale, viz. lidl a spol co to prelepovali... A jelikoz jsou to zahranicni retezce, nekde se to naucili. Pokud sem nevidel test tak popisku neverim. Pro zkousku si vem Almete koupene v nemecku a stejne vypadajici od ceskeho obchodaku, popisek obsahu je stejny, ale ta chut...
Takze pokud bych rekl, kdyz uz tak zajet do nemecka ci rakouska a nakoupit tam nebo test jako tento: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -konzervy/
a koupit ceske.
Edit:
P.S. podle testu cernyhc ovci je v ceskych 88procent apod. a stejne je v nekterych separat. Takze 80 procent masa v nemecke me nepresvedci...
Nu pro me je otazka skutecneho obsahu ne etikety na obale, viz. lidl a spol co to prelepovali... A jelikoz jsou to zahranicni retezce, nekde se to naucili. Pokud sem nevidel test tak popisku neverim. Pro zkousku si vem Almete koupene v nemecku a stejne vypadajici od ceskeho obchodaku, popisek obsahu je stejny, ale ta chut...
Takze pokud bych rekl, kdyz uz tak zajet do nemecka ci rakouska a nakoupit tam nebo test jako tento: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -konzervy/
a koupit ceske.
Edit:
P.S. podle testu cernyhc ovci je v ceskych 88procent apod. a stejne je v nekterych separat. Takze 80 procent masa v nemecke me nepresvedci...
- Leon Chamel
- Rozpadlík
To Bogovik: Máš pravdu, že se tu často tentýž výrobek prodává s jiným (horším) složením než na západě. Já jsem taky nevěřící Tomáš a jen hezkým obalem s uvedením zahraničního výrobce si mě nekoupí. Napsal jsem tady proto jen na vlastní oči a žaludek prověřené tipy, ale procenta samozřejmě nespočítám. Chceš-li se vyhnout separátu, můžeš si koupit ty doporučené půlkilové konzervy Coquette s klasickými kusy uvařeného masa, tam třeba není nejmenších pochyb. Od našich výrobců jsem zatím nic podobného neobjevil, jestli něco zakového znáš, tak sem s tím.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Už to tu možná někdo zmínil, ale před pár dny jsem navštívil v Německu ALDI, Kaufland a Lidl. No co vám mám povídat, na takovou kvalitu potravin jsem jen koukal... Néééésrovnatelně lepší, než v ČR. A za stejné nebo nižší ceny.
Může někdo tady porovnat rakouské a německé obchody - zajímá mě nejvíc aktuální cenové srovnání
.

Když sardinky, tak jedine Isabel - Jsou z Marockého království a dovážely se už za komančů. Stále chutnají stejně a to je jím vědomně 35 let. Docela bych se vypravil do Francie a přivezl jich plného Forda tranzita třeba 3x ročně. Pak by nebyly drahé a daly by se obměňovat metodou FIFO. Společné nákupy v zahraničí je jeden z důvodů, proč chci dát dohromady partu spolupracujících lidí, nebo se alespoň do nějaké už fungující vetřít 

To maximus:
sluzba pro nakup v nemecku a dovoz na pobocku v cechach (jsou tam ceny):
http://www.nechsinakoupit.cz/
Kvalita bude urcite nekde jinde, nez u smejdu co prodavaji u nas.
To Leon:
v tom odkazu je test masovych konzerv a prsla tam myslim jenom jedna a to od Hame (i kdyz jich hame melo v testu vice, prosla jenom jedna
), a tato:
http://www.hame.cz/katalog/detail/?productId=7512
I když hame dela vice, tak u ostatnich byl sice obsah masa 80+, ale take separaty (i u ostatnich firem byl separat
). U teto jedine separat nebyl. Nu, test je z roku 2006, otazkou je "stale tam nedavaji separat?"...
sluzba pro nakup v nemecku a dovoz na pobocku v cechach (jsou tam ceny):
http://www.nechsinakoupit.cz/
Kvalita bude urcite nekde jinde, nez u smejdu co prodavaji u nas.
To Leon:
v tom odkazu je test masovych konzerv a prsla tam myslim jenom jedna a to od Hame (i kdyz jich hame melo v testu vice, prosla jenom jedna

http://www.hame.cz/katalog/detail/?productId=7512
I když hame dela vice, tak u ostatnich byl sice obsah masa 80+, ale take separaty (i u ostatnich firem byl separat