Testy konzerv a polotovarů

Odpovědět
Tina
VIP

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Tina »

Ta konzerva, co vyhrála, Vitae d´Oro Vepřové ve vlastní šťávě, tu tady celkem pravidelně kupuju v Kauflandu. Trošku mě na tom odrazovalo, že je vyrobená v Polsku, ale chuťově opravdu ujde. Ale mají víc druhů, je potřeba najít tuhle, s těmi 92% masa. Ve stejné edici mají i luncheon meat.
SharKhan

Příspěvek od SharKhan »

http://www.ceskatelevize.cz/ct1/zive/

:roll:

Téma - kvalita potravin v ČR.
zumpar
Pohlaví: muž

Příspěvek od zumpar »

marrba píše: Výrobek mě neurazil, ale ani nezaujal. Na stupnici 1-5 bych hodnotil 3 mínus. Při ceně 38 Kč si za sebe tento výrobek znovu nekoupím.
IMG_1218.JPG
Na druhej strane si si kupil konzervu, kde nie su takmer ziadne aditiva a Ecka, Na pixlu nemusis pouzit otvarak, takze by som tento produkt az tak nezatracoval.
escibe

Příspěvek od escibe »

Do zásoby kupuji tuto rýži v Rakousku je sice dražší ale dobrá 1.89€, už ji mám asi 40kg
Přílohy
IMG_20130603_233038.jpg
goofix

Příspěvek od goofix »

zkusil jsem: http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDet ... 1120356116 - Bolonske spagety a http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDet ... 1120356105 - Hovezi raviolli.
Oboji vypada tak jako na obrazku na pixle, coz nebyva pravidlem.
Chutove:
Spagety s trochou soli naprosto v pohode, chutnejsi nez polovina veci co nam davaji v kantyne v praci.
Raviolli omacka lepsi nez u spaget, ale ty raviolli samotny silne nic moc.
Pomer cena/vykon :) za 31kc naprosto v pohode.
Spaget si par konzerv do zasoby nakoupim. Este maji Makarony se syrem, tak ty zkusim priste.
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Tesco sice programove ignoruju, ale tyto raviolli me pripominaji podobnou pixlpozivatinu/obsah%/cena v jedne nejmenovane zemi, ale v tom pripade to bylo nak ~750g soudek (a maso celkem slo), na kazdy pad d. za tip a vyzkousim, potencialne to muze byt jeden z cernych koniku v derby cena/vykon/ehm kvalita z kategorie temer hotovych jidel, kolik je expiracka tak asi jen rok dva ci vic?

ps Tricatel je zde udajne belgicky..
Obrázek
goofix

Příspěvek od goofix »

expirace je Jul 2015, takze 2 roky a kousek
Tina
VIP

Příspěvek od Tina »

Tak jsem v neděli otestovala konzervu z Dovastu (už jsem tady o nich psala), konkrétně Vepřové kostky ve vlastní šťávě. Hmotnost konzervy je 860g, má to být 5 porcí. Obsah masa je podle webu i etikety 60%. Už dřív se tady nad tím někteří ošklíbali, tak se chci podělit o poznatky.
Po otevření konzerva krásně voněla a v nezahuštěné šťávě plavaly kousky masa. Šťávu jsem slila do talířku, maso vidíte v konzervě. Nebylo přesolené, bylo krásně měkké, ale nerozpadalo se, prostě tak akorát. Na dalším obrázku vidíte maso vyklepnuté z konzervy, celý obsah. Maso bylo našlapané až nahoru, šťávou byly zalité mezery (něco jak když do sklenice při zavařování naskládáte ovoce a zalijete nálevem), odtud tedy ten nižší podíl masa na etiketě. Nicméně troufám si říct, že o mnoho více už by se tam toho masa nevlezlo, aniž by muselo být pomleto a já při vaření beze zbytku využila i všechnu tu šťávu. Štáva byla opravdu tekutá, nikoliv ten rosol, co bývá v klasických vepřovkách.

Plusy:
+ jednoznačně to, že je to skutečně maso, žádné namleté boudy i se psem.
+ chuť - připomínalo to podušené vepřové kostky, doma dělané.
+ šťáva přírodní, tedy možno využít, zahustit, dochutit dle potřeby
+ velká variabilita, co s tím (od guláše po špagety).

Mínusy:
- dle etikety to bylo vepřové přední, tedy sem tam se objevil prorostlý kousek. Ale nebylo ho tam moc, v pohodě šlo oddělit a do dalšího pokrmu jsem ho nepřidávala.
- velikost konzervy - rozhodně to není na běžné nošení do batohu, ale spíš do zásob na chatu. Pro jednoho se nevyplatí otevírat, je toho opravdu hodně. Prostě rodinné balení. Navíc se nejedná o klasickou konzervu, ale spíš polotovar k dalšímu dohotovení.
- cena - 186,- kč i s DPH (což souvisí s tím rodinným balením, v Dovastu mají i menší kousky a balení).

Každopádně konzerva mě příjemně překvapila (a strávníky taky). Kdo by chtěl vědět, co jsem z toho vyráběla, přikládám i finální výrobek. (cibulka, sklenice doma dělaného leča, do toho ona šťáva z konzervy, lehce zahustit, přidané oregano a na závěr maso. Musela jsem to i lehce přisolit, což mě překvapilo, většinou jsou konzervy slané až moc. Těstoviny k tomu a oběd pro 6,5 člověků byl na stole. Celková příprava asi 35 minut). Ti, kteří nebyli přítomni výrobě, nepoznali, že se jedná o konzervované maso. Za mě spokojenost. Fotky níže.
Přílohy
konzerva.jpg
konzerva.jpg (56.22 KiB) Zobrazeno 24831 x
etiketa.jpg
otevreno se stavou.jpg
stava slita.jpg
samotne maso.jpg
papu.jpg
jaromir
Rozpadlík

Příspěvek od jaromir »

pár zanaček z makra co normálně používáme

ty druhy co těstovyny- Fine food
Přílohy
Snímek 001.jpg
ty dole Fine food vedele barilla
ty dole Fine food vedele barilla
Snímek 010.jpg
Snímek 008.jpg
Tina
VIP

Příspěvek od Tina »

jaromir: No dobře a nějaké recenze? Takhle ty fotky spíš patří do vlákna Nákup jídla ve velkém.
Merlin

Příspěvek od Merlin »

escibe, jaromir >
Naprosto souhlasím, že dávat do vlákna o testech konzerv fotky rýže kterou kupujete je docela úlet.

Naváži na Tinin test, připoměla jsi mi, že jsem tu začátkem roku slíbil report z testu hotovek od Dovastu.
Jak přišly někdy v tom lednu-únoru, tak jsem otevřel dvě, tuším svíčkovou a segedín. Na další jsem bohužel neměl už odvahu. Maso celkem pěkný, ale omáčka jak voda, jak konzistencí, tak nevýraznou chutí. Když to nalijete na knedlíky, máte z nich ihned nechutné, rozmáčené blátíčko. Zkrátka nic pro mě a za sebe rozhodně nedoporučuji, obzvláště za ty hříšné peníze.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Vidím tam palmový olej k tomu jedna věc kolega co se zajímá o "zdravou výživu" tak říkal že ten zrovna patří k těm nejhorším možným volbám pro zdraví člověka.
felix5
VIP

Příspěvek od felix5 »

přesně tak. přesto je to nejpoužívanější olej vůbec protože je nejlevnějí . brambůrky , polotovary hranolek a vůbec vše průmyslové se z 99% jede na palmovém. slušní výrobci to občas uvedou. ale zákon nařizuje pouze uvézt "rostlinný olej"

většina soji co je v dnešní době k dostání je zase GMO Roundap reddy takže na to taky bacha
Koniáš

Příspěvek od Koniáš »

Když se ten olej smíchá s naftou myslím v poměru 40:60 tak je pro to ještě jiné použití.

PS: Naftu bez biopříměsí. ;)

Koniáš
jaromir
Rozpadlík

Příspěvek od jaromir »

Neměl sem čas se rozepisovat.
Jsou to potraviny které máme vyzkoušené a jsou chutné a kvalitní (v poměru cena výkon) s delší skladovatelností.

Olivový olej když se chytí akce tak není co řešit - spotřebu máme velkou

Těstoviny
chutnají, cena v akci 30kč kilo.
Fine food a Horeca
Kupujeme proto že kvalita nekolísá (což v jiných obchdních značkách není jisté)

K palmovému oleji
- používáme ho jako náhradu za normální oleje na smažení atd.
-vydrží víc než než normální oleje - jak skladovatelností tak dobou smažení
-jestli mě trápí že "není zdravý"
používá se v potravinářství skoro všude tak ten trošek navíc mě nevadí.

Sója
Chutná, je víc druhů na výběr od jednoho výrobce.
praalien » na co si dát pozor?
že je z geneticky upravených semen? Nevidím zas takový vliv na koncový produkt.

rýže - odzkoušená chutná.

pokud to někomu tady vadí přesuňte to. i s escibe » 03.06.2013 22:36
Pepe
VIP

Příspěvek od Pepe »

Dneska jsem si jel koupit pytel jasmínové rýže a při té příležitosti jsem si vzal i pár "čínských" rýžových polívek a jedno jejich Beef jerky.
příchuť kachna?
příchuť kachna?
SANY0293.JPG (65.32 KiB) Zobrazeno 24128 x
V balíčku jsou samotné rýžové nudle, balíček se sušenou zeleninou, chilli, polévkové koření a stříbrný balíček s masem a omáčkou.
obsah
obsah
SANY0294.JPG (60.95 KiB) Zobrazeno 24128 x
Tady jsou nudle již s kořením a zeleninou zalité vodou (chilli nedávám). Masový balíček obsahuje asi 5 kousků a nějaký drobky libového masa a vlastní šťávu.
SANY0295.JPG
SANY0295.JPG (73.68 KiB) Zobrazeno 24128 x
Vše dohromady
SANY0296.JPG
SANY0296.JPG (65.45 KiB) Zobrazeno 24128 x
Cena: rovných 15,- velice přijatelná. Podobné polívky se dají koupit v normálním obchodě za cca 12,- bez masa.
Chuť: chutná velice dobře, mně osobně rýžové nudle chutnají, někomu nemusí. Překvapilo maso, které je měkké a libové. Sice nevím co to je, ale chutná jako kuřecí.
Vůně: příjemná, jsou cítit rýžové nudle a polévkové koření.
Expirace: bohužel od data výroby jen cca 8měsíců. Polévky co jsem koupil já vydrží do listopadu 2013 :( Velká škoda.
Ostatní: chybí české popisky, v podstatě nevím co jím. Podle obrázku asi kachna nebo kuře. Chuťově kuřecí maso, podle obrázku spíš kachna.
Celkové hodnocení 4/5. Poslední bod kvůli expiraci, jinak velice chutná polévka za příznivou cenu. Rozhodně se stane součástí mých "doplňků stravy" během cvičení/cestování.

Beef Jerky
Objevil jsem je náhodou v obchodě s rýží.
SANY0297.JPG
SANY0297.JPG (99.84 KiB) Zobrazeno 24128 x
Zadní strana - zde mě zaskočil obsah sacharidů.
SANY0298.JPG
SANY0298.JPG (78.28 KiB) Zobrazeno 24128 x
Obsah
SANY0299.JPG
Cena: 60,- za 87g sušeného masa. Velice výhodná cena oproti "USA style" jerky.
Chuť: zklamání. Chutná po sweet-chilli omáčce a do dost. Maso je hodně sladko-pálivé. Bohužel jiné příchutě neměli. Chuť masa chybí.
Vůně: nevím proč, ale připomíná mi perník :D
Expirace: rok od data výroby. Moje je do 3/14
Ostatní: Tvarově jakési masové nitě zapletené do sebe. Nebudí moc důvěry. Příliš mnoho sacharidů (35.6g) oproti konkurenci (cca 1g) je to prostě moc (někdy může být samozřejmě plus)
Celkové hodnocení 2/5. Dobrá cena, bohužel nejsem si jist tím co jím. Koření je tak výrazné, že i kdyby to maso půl roku hnilo tak to nepoznáte. Obal je z levného igelitu a tvar masa je podezřelý. Ale třeba se mýlím a je to nějaký asijský zvyk vyrábět takto jerky.

Pro případné zájemce - vše koupeno v Brně na Olomoucké. Mají tam spoustu dalších asijských pochutinek k vyzkoušení ;)
Tina
VIP

Příspěvek od Tina »

Merlin : Takže ty hotovky z Dovastu tě zklamaly? Zdá se mi tam i docela vysoká cena, na to, že to má být jedna 400g porce, tak dát 70,- peněz za konzervu je docela dost. Já měla od nich pokusně vzorek svíčkové, ale ne v konzervě, nýbrž v plastovém boxíku. Taková ta dělená přepážka, v jedné části bylo maso a zalité vývarem, aby to neokoralo, v druhé části byla omáčka. Teď jsem se zpětně podívala do objednávky, cena byla stejná, 140,- korun, byly to dvě porce, tedy taky 70,- na jednoho.
Nevím, jestli to ještě teď dělají, mám pocit, že přešli na ty konzervy, že v plastu už nic. Ale chuťově to tenkrát nebylo špatné, taková hospodská svíčková. Husté to bylo dost, proto mě překvapuje, že uvádíš, že z konzervy to bylo řídké. Trvanlivost to tuším mělo něco přes půl roku. Z toho vývaru by se případně ještě dala udělat polívka, kdyby se do toho přidaly nudle a zelenina, ale to jsem už nezkoušela.
Merlin

Příspěvek od Merlin »

No zklamání veliký, a to jsem myslím nijak přehnaná očekávání neměl. Ani by mi nevadilo dát 75 kč za jídlo, ale kvalita by tomu musela odpovídat. Ona ta konzistence je trošku vidět i na jejich vlastní fotce.

Obrázek

Prostě voda jak polívka, ve který plave zelí a maso, přičemž ta voda samozřejmě nijak s tím zelím nedrží pohromadě, jak by člověk u segedínu očekával. Takže když to naliješ na talíř na knedlíky, voda se do nich okamžitě vsákne a na talíři máš hnusný, rozmáčený knedlíky, hromádku samotného zelí a pár kousků masa. No prostě žůžo. Svíčková byla to samý - polívka. Od Hotovky.cz jsem zvyklý na opravdu smetanovou, krémovou, chutnější a znatelně levnější, takže já mám jasno.

V plastových vaničkách Dovast ještě dělá čtyřporcovky.

No uvidím až to postupně nějak pootevírám a otestuju všechno, třeba se tam přecijenom nějakej favorit najde, ale segedín ani svíčková už to nebude, no ...

EDIT: P.S.: Tím samozřejmě nechci říct, že by to bylo horší než třeba chemické blafy od Hamé, kterými jsou někteří jedinci schopni se stravovat. Chci říci jen to, že to jde levněji a lépe a ve srovnání s konkurencí zatím Dovast neobstojí.
Naposledy upravil(a) Merlin dne 22.06.2013 18:28, celkem upraveno 1 x.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

PENAM - Super Sandwich
Sice to není tak úplně trvanlivá potravina, ale na krátkodobé přežití se šikne mít doma kus dobrého toustového chleba. Oficiálně to v pytlíku vydrží cca 14 dní, ale ve skutečnosti to míváme doma mnoho týdnů bez známek plesnivění. Po rozpečení je super. Je to asi nejlepší tousťák na trhu.
image.jpg
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Tak k tomuto OT se rád přidám se svým doporučením máslového tousťáku z Lidlu - Rivercote Butter Toast :yes

Obrázek

Jednak je opravdu dobrý, zatím nejlepší co jsem chutnal, myslím i celkem levný, druhak zapomenuté, zastrčené, rozdělané balení PO ROCE kdy bylo objeveno se tvářilo jak zrovna koupené. Chleba byl měkký, voněl, nebyla na něm vidět žádná vada. K ochutnávce jsem však přesto nepřistoupil, ale kdyby byl hlad, neváhal bych ...

Daní však bude asi vysoký obsah konzervantů :(

EDIT: Tak jako konzervant je tam kyselina sorbová, která mě osobně nijak zvlášť neuráží.
Odpovědět