Tak nakonec jsem se rozhodl pro kompromisní řešení. Cca 75kg rýže půjde do pytlů speciálně k tomu určených (byly i s absorbéry kyslíku skoro stejně drahé jak rýže samotná, ale co se dá dělat :/ ). Tam si myslím, z toho co jsem se dočetl, že vydrží desetiletí. Dalších cca 75kg půjde do PETek. V případě krize budu jíst nedříve tu z pytlů, v nouzi nejvyšší se pustím i do PETek. V tu chvíli mě myslím už nějaká potenciální rakovina příliš trápit nebude, protože svět bude ve sr...ch. Rýže v PETkách bude určená i jako platidlo, jehož hodnotě věřím momentálně víc, jak zlatu, které považuji za uměle nadhodnocené.
Plus hodlám do zásob doplnit cca 300 převážně masových konzerv.
Co se vody týká, mám cca 100 litrů rezervy a filtr Katadyn POCKET.
Jako doplnky plánuji multivitamíny, rybí olej, sušenej česnek, živočišné uhlí, jíl + tu mám vždycky do zásoby několik kg proteinu.
Tím mám myslím jídlo a pití doma vyřešené, jen co se dostanu na plánovaný stav, začnu se věnovat zakopávání zásob v naplánované lokalitě. Postupuje to bohužel pomaleji než bylo v plánu, nechci vzbudit podezření. A kam se hrabe BIS na důchodce, co nemají celý den co na práci
Ještě jeden dotaz, zvolili byste pro uskladnění raději rýži olopanou, nebo pololoupanou (více živin, ale náročnější na energii, protože se vaří podstatně déle). Případně v jakém poměru?