Testy konzerv a polotovarů

Odpovědět
Uživatelský avatar
kregan
VIP
Příspěvky: 2206
Registrován: 28.11.2013 8:43

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od kregan »

Chilly con Carne od El Tequito z Lidlu (v akci za 49Kč)

Několik konzerv sem koupil, zejména pro praktický objem 800g - tedy jídlo pro dva, navíc bez nutnosti přílohy.
Chuťově dobrá, zasytí, dá se jíst i za studena. Zklamáním bylo absence carne (masa), které bych u výrobku s názvem Chilli con Carne očekával.
Přílohy
654394_EL-TEQUITO-Chili-con-Carne_xxl.jpg
654394_EL-TEQUITO-Chili-con-Carne_xxl.jpg (29.58 KiB) Zobrazeno 19782 x
DSC_5103.JPG
DSC_5103.JPG (162.92 KiB) Zobrazeno 19782 x
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8791
Registrován: 17.09.2011 21:33
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Fabulous »

Špatná zpráva: asi nejlepší velkovýrobce kvalitních Luncheonů je v insolvenci :(

http://ekonomika.idnes.cz/vyrobce-konze ... clanek-box

Takže buď budu kupovat hnůj Hamé nebo jezdit pro zásoby do Němec. :|
Uživatelský avatar
RjR
Příspěvky: 8
Registrován: 07.12.2014 17:09

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od RjR »

Bohužel nelze mi zakládat nové téma, tak sry jestli to sem nepatří.
Kdyžtak smazat nebo přesunout. Díky, a omlouvám se... :)


Už jste někdo zkoušel otevřít konzervu takhle ?

https://www.youtube.com/watch?v=oH2NahLjx-Y

Jak nastřádáš určitý počet příspěvku ve stávajících vláknech, tak budeš moci zakládat nová vlákna. Pokud chceš založit nyní nové, stačí kontaktovat někoho z adminů, nebo modů. MacGyver
colek
VIP
Příspěvky: 686
Registrován: 18.02.2011 18:36
Pohlaví: muž
Bydliště: Vysočina

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od colek »

Jo,funguje to.A je to starý system.
Uživatelský avatar
Tina
VIP
Příspěvky: 593
Registrován: 21.08.2012 10:06
Bydliště: Severní Čechy

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Tina »

Fabulous píše:Špatná zpráva: asi nejlepší velkovýrobce kvalitních Luncheonů je v insolvenci...
A přitom měli tak strategickou pozici a šanci uspět - Hrobčice jsou tady bokem, nikomu výroba nevadila. Hned vedle Razice = obří prasečák, co lidem okolo komplikuje život, jak to zejména v létě smrdí, ale za příslib zaměstnání lidi zkousnou leccos. Takže měli maso hned u fabriky. Plus pracovní síla, kdy lidi z okolních obcí byli rádi za práci.

Nechceš tu fabriku koupit? :-)
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8791
Registrován: 17.09.2011 21:33
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Fabulous »

Třeba to někdo zachrání. Snahou všech zůčastněných je zachování výroby.

P.S. Jednu krachující fabriku jsem v životě už koupil. Stálo mě to moře peněz a stejně skončila :?
Uživatelský avatar
Baca
VIP
Příspěvky: 1499
Registrován: 19.03.2014 19:42
Pohlaví: muž

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Baca »

NEch si tu fabriku kupia zamestnanci a samosprava. Je to sanca na zmrtvychvstanie.
Kolapsnik jr.
Příspěvky: 1140
Registrován: 12.01.2011 23:10

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

V poslednim cca roce spousta kdysi slusnych cena/vykon rybickaru presla na plneni sojovym olejem misto slunecnice, tak pozor na to, radeji nebrat, respektive brat 3ti verziju ve slane vode. Spolu se zmensovanim baleni, jsou nahrazky dalsi trik jak opticky zatajit inflaci pred burany, kdezto elitari si hyper/inflaci svych potreb resi v Sotheby's apod.
Uživatelský avatar
Desouza
Příspěvky: 813
Registrován: 02.08.2012 19:07
Pohlaví: muž
Bydliště: Za koncem světa

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Desouza »

Petri - Pečené sleďové filety
konzerva
konzerva
konzerva otevřená
konzerva otevřená
složení
složení
Pečené sleďové filety bez páteře a ocasu v kořeněné marinádě

hmotnost : 325g
trvanlivost : 2,5 roku
cena : 39.90 Kč

Chuťově dobré až velmi dobré . ( možná až moc slané ,ale to se u sleďů dá očekávat )
Velice dobré do salatů a podobně . Koupeno cca před týdnem v Lídlu v ČR . Obsah je velice pravděpodobně shodný s deklarovaným složením :) .
Chorche
VIP
Příspěvky: 3275
Registrován: 28.02.2013 13:11

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Chorche »

v lídlu sem z ryb kupovával makrely ve voleji, nevim jestli to tam ještě maj, ale stávalo to kolem dvacky a byly moc dobrý.
jaromir
Rozpadlík
Příspěvky: 224
Registrován: 20.01.2012 14:12
Bydliště: podkrkonoší

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od jaromir »

Mrkvička bonduelle extra jemná -
nerozvařená ale hodně měká.
trvanlivost 2-3roky
cena v akci v tescu 23,-
moc chutná a i ostatní zeleninka bonduelle je stejně kvalitní!
Přílohy
P1010032.JPG
cipis
Příspěvky: 4843
Registrován: 26.10.2012 13:27
Pohlaví: muž
Bydliště: blízko Brna

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od cipis »

Tak další konzervy od Dovastu sežrány, masové koule a pikantní vepřové, no defacto stejný požitek jak výše, není co vytknout.
Tentokrát ohříváno na talíři v mikrovlnce :)
Martynko
Příspěvky: 41
Registrován: 13.12.2013 21:16
Pohlaví: muž

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Martynko »

jaromir: kdybys věděl, jak tato delikátní mrkvička byla zpracovana, to jsou přímo zbytky, který se nedaj prodat ve zmrazcích a jiných polotovarech, mají kazy, vady, tak se to obrousí (proto ty divný broušený patvary) no a aby seto zbavilo dalšího biologickýho sajrajtu, tak se to namáčí ve zředěný kys.octový a pak ve chloru, někdy jen chlor, tohle rozhodně nikdy nekupovat... :envy


Tak jinak, na doporučení jsem koupil, s chutí snědl a mohu tak dále doporučit, v Lidlu sic zrovna ne lacino bo jen 220g za 50 vočí ale chuťově výborné, lehké jídlo, bez glutamátů a dusitanů, páč vepřový nejím a hovězí mě ucpává a tuňák je dobrá volba, tohle je jídlo na cesty, kdy to tolik nezatíží zažívání ale dostane se nouzového pokrmu, který bohatě stačí pokrýt nouzové potřeby, sic mohlo by být víc, ale dojíst to chlebem stačí... pak tam maj ještě mexický a taliánský verze s těstovinami ale to prej není tak dobrý...
takže na delší tůru si tohle v mém batohu najde místo... :yes
Přílohy
Fotografie0195.jpg
Fotografie0196.jpg
Fotografie0198.jpg
Chorche
VIP
Příspěvky: 3275
Registrován: 28.02.2013 13:11

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Chorche »

220 gramů je strašně málo. Z toho se rozhodně po nějakým pochodu nenažereš. Minimálně 2 kousky.

Bohužel jak sem tu před časem psal o tom hotovym žrádle v hliníkový konzervě z intersparu a alberta, tak se po nich slehla zem. Už sem je ani v jednom řetězci neobjevil. Škoda že sem jich nenakoupil zásobu.
Uživatelský avatar
kregan
VIP
Příspěvky: 2206
Registrován: 28.11.2013 8:43

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od kregan »

Maso v hliníkový konzervě 215g dělá i Hamé. Chuťově sice nic moc, ale na cesty celkem praktický. Za 30Kč nekupte to.
http://www.zaakcniceny.cz/maso-konz
Chorche
VIP
Příspěvky: 3275
Registrován: 28.02.2013 13:11

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Chorche »

no ale to je jenom maso. Bez rejže, kolínek apod. Já mluvil o hotovym jídle.
jaromir
Rozpadlík
Příspěvky: 224
Registrován: 20.01.2012 14:12
Bydliště: podkrkonoší

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od jaromir »

Martynko píše:jaromir: kdybys věděl, jak tato delikátní mrkvička byla zpracovana, to jsou přímo zbytky, který se nedaj prodat ve zmrazcích a jiných polotovarech, mají kazy, vady, tak se to obrousí (proto ty divný broušený patvary) no a aby seto zbavilo dalšího biologickýho sajrajtu, tak se to namáčí ve zředěný kys.octový a pak ve chloru, někdy jen chlor, tohle rozhodně nikdy nekupovat... :envy
To že to jsou "zbytky" to je asi jasné že nepěstují extra 5cm velkou mrkev. ale rád bych víc info o zpracování?? (ocet,chlor).

Dělám v potravinářství tak trochu vím jak se s s jídlem ve velkém zachází.
Martynko
Příspěvky: 41
Registrován: 13.12.2013 21:16
Pohlaví: muž

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Martynko »

jaromir: Jak se to pozná? chlor, oxid chloričitý, chlornan sodný atp nejenom že dezinfikuje a zabíjí bakterie, aj také se používá jako bělidlo, tak když vidím takovu plechovku plnou broušené mrkve stejné barvy, vzhledu a takové nevábné plastové struktury jako by to vylezlo s lisu na plasty, je evidentní chlorová koupel. Jelikož jsem jeden čas jezdil po vodních zdrojích a rozvodnách pitné vody, vím jakej ten chlor je sajrajt (od rozleptaných kabeláží po zkorodované armatury), nejlepší uprava vody je plynným chlorem, běžně se voda chloruje několikrát, než se dostane k zákazníkovi, to u čerpačky pak u vodojemu a někdy ještě na distribuci či u pomocných čerpaček, proto doporučuji vodu nechat odstát alespoň hodinu. Dále v jedné firmě jsem mluvil s člověkem z potravinářství, ti bio nebo zkrátka ti lepší ovoce a zeleninu mejou v octu ale to je pro rychlou konzumaci, což je nejšetřnější, většinou ale ve chloru, aby se využilo vše a nic se nevyhodilo, pak to má lepší barvu a dýl to vydrží :puke každopádně takovou zeleninu není moc radno často jíst, část chloru v tom zůstává a to ničí zažívání a nejenom to :envy tyhle plechovky teda nekupovat ani ve slevě, za ušetřený love raději koupit lepší žvanec... jinak eště že je ošetření masa chlorem u nás zakázané, ale amíci běžně mejou třeba kuřata v chlorové lázni :puke a pajcujou maso solným roztokem, je mi blbě, jen na to pomyslím... raději ušetřím a koupím kvalitnější, se chystám ještě na toho tuňáka z lidlu, páč to eště nezačali pro naše končiny pajcovat a hlavně vydrží to 2-4 roky...

Navíc jako nouzové jídlo raději budu uvažovat o kvalitě, když si v dobách krize nechci přihnat nějakou infekci z laciné plechovky, to fakticky nejní namístě řežit zažívací potíže kvůli ušetřenejma pár babek...
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od bacil »

Jaká je reálná výdrž těch hliníkových "plechovek"? Třeba paštiky normální majá výdrž několik let, ty v hliníku pod rok.
Chorche
VIP
Příspěvky: 3275
Registrován: 28.02.2013 13:11

Re: Testy konzerv a polotovarů

Příspěvek od Chorche »

to je blbost, mam tu paštiky v hliníku starý i 5 let a normálně je žeru, nic jim neni. Konzerva jako konzerva.
Odpovědět