Chléb
Re: Chléb
na http://www.jakprezit.eu/index.php/o-fir ... ukty/dalsi najdete trvanlivý chléb určený k dlouhodobému uskladnění a mnoho dalších potravin.
Re: Chléb
signum 74 píše:na http://www.jakprezit.eu/index.php/o-fir ... ukty/dalsi najdete trvanlivý chléb určený k dlouhodobému uskladnění a mnoho dalších potravin.
No, pokud si odmyslím skutečnost, že ve svých dvou příspěvcích děláš reklamu témuž portálu (což třeba může být náhoda), tak já bych si asi rozmyslel kupovat 6 kg chleba za 1000 kč. Myslím, že v tomhle případě existují levnější alternativy. Leda že by se člověk přípravou na PA dobu měl finančně zruinovat, aby mu ta apokalypsa nepřišla tak strašná.
Re: Chléb
(Náhoda to není, nick "signum74" koresponduje s názvem firmy v kontaktu na odkazovaném e-shopu. Nemám rád vtíravou reklamu, ale respektuji, je-li výrobce či obchodník z hloubi duše přesvědčen, že vyvíjel nebo přinesl na trh produkt, který může svým způsobem "spasit svět", že se logicky snaží o něm dát vědět tam, kde s ním opravdu může pomoci a kde je to k tématu. Jenže cenově je pro horních deset tisíc a těch zde na fóru zase tak moc není.)
166Kč/kg ? Chápu, že to někdo dá, ale já zase ty peníze tak snadno nevydělám, takže bych si ve stejné hodnotě spíš zavařil do sklenice maso. A abych je pak nejedl jen samotné, tak k tomu masu bych si upekl (nebo v současnosti docela normálně koupil) malý válcovitý bochník, nakrájel na plátky, usušil v troubě, případně dosušil v mikrovlnce. Vysušené plátky (suché, jakse říká "na prach") by se složily zase přibližně do podoby bochníku a to celé se (hned, než to zase natáhne vlhkost z ovzduší) důkladně zamotalo do smršťovací fólie. Byl by z toho taky dlouhotrvanlivý cheba (respektive suchary, ve stylu: "Před použitím namočit!") a podstatně levněji. Při skladování by se to pak samozřejmě muselo dát do nějakého neprohryzatelného obalu.
166Kč/kg ? Chápu, že to někdo dá, ale já zase ty peníze tak snadno nevydělám, takže bych si ve stejné hodnotě spíš zavařil do sklenice maso. A abych je pak nejedl jen samotné, tak k tomu masu bych si upekl (nebo v současnosti docela normálně koupil) malý válcovitý bochník, nakrájel na plátky, usušil v troubě, případně dosušil v mikrovlnce. Vysušené plátky (suché, jakse říká "na prach") by se složily zase přibližně do podoby bochníku a to celé se (hned, než to zase natáhne vlhkost z ovzduší) důkladně zamotalo do smršťovací fólie. Byl by z toho taky dlouhotrvanlivý cheba (respektive suchary, ve stylu: "Před použitím namočit!") a podstatně levněji. Při skladování by se to pak samozřejmě muselo dát do nějakého neprohryzatelného obalu.
Naposledy upravil(a) Josef dne 24.06.2011 7:04, celkem upraveno 1 x.
Re: Chléb
U chleba se postupuje jinak ,kdyz si koupime komercni chleba co je treba nakrajeny tak ten dame do mrazaku a nechame jej zmrznout na kost a vydrzi nejmene 1/2 roku a kdyz mame 1/2 kg- 1kg bochnik dame do igelitu a do strojku a vysajeme vzduch ,nepotrebujeme mrazak a chleba zase vydrzi velmi dlouho......
Re: Chléb
Alibaba: ...teda nikdy jsem to nezkousel (vysat z bochniku chleba vzduch) ale vzhledem k tomu ze chleba je uvnitr porovity tak mi to vysavani neni nejak moc jasne.
Re: Chléb
Tak nějak... Zvazim do pravidel pridani bodu pokryvajici (nikoliv zakazujici) komercni prispevky... pro zacatek by mozna stacilo kdyby dotycny narovinu uvedl kdo je a co nabizi a ze jeho prispevek je v podstate obchodni sdeleni...Josef píše:(Náhoda to není, nick "signum74" koresponduje s názvem firmy v kontaktu na odkazovaném e-shopu. Nemám rád vtíravou reklamu,...
Re: Chléb
Vysvetlim.....od te doby co je verejnosti dostupny mrazak a vakuovy vysavac vyuzivame jej doma k ochranovani potravin a to je pekne dlouho a tak kazda hospodinka tohle vi a jasne dnes je to standart .....Tak se pouziva nejenom na uchovavani chleba ale i vseho jineho a tak komercni chleba v igelitu se strka do mrazaku a vytahuje treba az za 1/2 roku a pokud je to bochnik dava se to igelitu a vakuuje a zustava tam asi 40 % vzduchu a dava se zase zmrznout na kost nase vakuova masinka dnes uz davno opajcovana a vyrobena v Cine se necha nastavit kolik chceme vysat vzduchu a tak si ji muzeme nastavit a je zajimave pozorovat jak se bochnik zmensuje a urcite vydrzi 2x az 3x tolik kolik nam vydrzely bochniky pecene doma ,tam se zivotnost pocitala na 14 dni proto mi tady vse rveme do mrazaku a to je standart dat vsechno do igelitoveho pytliku nastavit vakuum a dat do mrazaku a na vypadek elektriky jsme pripraveni malou el. so jede na benzin a zapina se jednou za 6 hodin kdyz teplota v mrazaku poklesne ,protoze tohle je zeme katastrof pocitame ze budeme bez proudu asi 2 mesice ono pak trva jeste asi 3 dny, nez mrazak rozmrzne .....
Re: Chléb
Problém "komerčních" = nejlevnějších chlebů na trhu je, že se do nich při výrobě melou tak zvané vratky,
to je chléb, který se neprodá ve stanovené době.
Pekárny ho semelou a materiál znovu přidají do těsta, z kterého se peče nový chléb.
Je to prasárna.
Často bývá chléb už "chycený" plísní a z toho důvodu je výsledný nový chléb nekvalitní.
Vyrostl jsem na vesnici, která byla proslulá svým kvalitním chlebem.
( Pokud jeli horolezci do Himalájí, nakoupili chléb u nás a ten jim vydržel i 2 - 3 měsíce.)
to je chléb, který se neprodá ve stanovené době.
Pekárny ho semelou a materiál znovu přidají do těsta, z kterého se peče nový chléb.
Je to prasárna.
Často bývá chléb už "chycený" plísní a z toho důvodu je výsledný nový chléb nekvalitní.
Vyrostl jsem na vesnici, která byla proslulá svým kvalitním chlebem.
( Pokud jeli horolezci do Himalájí, nakoupili chléb u nás a ten jim vydržel i 2 - 3 měsíce.)
Re: Chléb
http://www.domaci-elektro.cz/c-kuchynsk ... -potravin/
Ja bych se moc s tim nerozciloval chleba si upekl sam a vakuove zabalil da se balit i obleceni ,kdyz treba nekdo jede na Aljasku a tam stale prsi.....
Ja bych se moc s tim nerozciloval chleba si upekl sam a vakuove zabalil da se balit i obleceni ,kdyz treba nekdo jede na Aljasku a tam stale prsi.....
Re: Chléb
Rudde: ...mohu potvrdit, nektery chleba chyta plisen uz po par dnech. Dalsi duvod poridit si pekarnicku.
Re: Chléb
Aby ti chleba nechytil plisen, musis ho nechat vysusit a nenechavat ho v sacku. Nejlepsi je otevrena bednicka, do ktere ho hodis a pak ti nezplesnivi. Prakticka zkusenost, tchan si ho bere pro slipky.
Re: Chléb
Jenze ja ho nechci vysouset, ja chci abych mohl chleba i po 3 dnech snist...
Re: Chléb
A kdo říká že není jedlý? Akorát ho musíš jíst jako suchar. A nebo moje babička si dává rohlíky do mrazáku.
Re: Chléb
Když jsem vyrážel na delší treky, tak jsem si napřed připravoval sušené kostičky chleba. Jelikož jsem využíval přebytky chleba z domácnosti, které by jinak skončili u slepic, tak to bylo zadarmo - na rozdíl od sucharů. K paštice, sýru či kusu slaniny se to dá docela dobře jíst a navíc to v batohu moc neváží.
Re: Chléb
Hanpari: jasne ze i suchy je jedly... tak jsem to nemyslel...
Re: Chléb
dobrý podvečer, omlouvám se, že jsem vstoupila příliš vtíravě - máte pravdu, vypadá to jako reklama, neměla jsem to tak v úmyslu. Před několika lety jsem našla onu firmu Innova, neboť jsem se alternativou vytvoření a uchování vlastních zásob začala zabývat... a přišlo mi to všechno strašně složité.... tak jsme se dohodli mezi známými, dohodli zastoupení a vytvořili onen web - spíš jako osvětu něčeho, co na našem trhu není... v mnohém máte pravdu, sama jsem už ledacos vyzkoušela, jen mi to bohužel moc nefungovalo......tak se ještě jednou omlouvám. Lucie M.
Re: Chléb
Co se mne týká, nějak zvlášť mi to nevadí. Příště bys/byste prostě mohla napsat, že na svém webu nabízíš/te takový a makový produkt, a že s ním jsou takové a makové zkušenosti. Já celkem chápu, že odkaz od zdánlivě nezainteresované osoby působí přesvědčivěji, jenomže když to bije moc do očí, pak mají lidé dojem, že je máš/te za blbce.
Připomíná mi to jednu historku z autobazaru, když jsem kupoval auto. Chlapík mi na úvod srdečně prozradil, že například tamta toyota má určitě přetočené kilometry. Toyotu jsem sice nekupoval, ale v té chvíli jsem chlapíkovi uvěřil, že to se mnou myslí dobře a že by mi určitě auto s přetočenými kilometry neprodal. Teprve pak mi docvaklo, že to možná byla prima finta, jak si získat moji důvěru - a musím říct, že to fungovalo.
Také mne napadá, že kdybych se chtěl zavděčit na fóru, kde převládá mužský rod, pak bych se vydával za ženu. Možná jsem trochu moc podezřívavý, ale mezi zakladateli Signum 74 jsem žádnou Lucii M. nenašel.
http://rejstrik.penize.cz/28409825-signum-74-s-r-o
Připomíná mi to jednu historku z autobazaru, když jsem kupoval auto. Chlapík mi na úvod srdečně prozradil, že například tamta toyota má určitě přetočené kilometry. Toyotu jsem sice nekupoval, ale v té chvíli jsem chlapíkovi uvěřil, že to se mnou myslí dobře a že by mi určitě auto s přetočenými kilometry neprodal. Teprve pak mi docvaklo, že to možná byla prima finta, jak si získat moji důvěru - a musím říct, že to fungovalo.
Také mne napadá, že kdybych se chtěl zavděčit na fóru, kde převládá mužský rod, pak bych se vydával za ženu. Možná jsem trochu moc podezřívavý, ale mezi zakladateli Signum 74 jsem žádnou Lucii M. nenašel.
http://rejstrik.penize.cz/28409825-signum-74-s-r-o
Re: Chléb
Mám dilema. Ráda bych do budoucna pořídila domácí mlýnek na mouku. Není to úplně levná záležitost. Z hlediska PA preferuji mlýnek ruční před elektrickým.
Trochu mě přibrzdil fakt, že 1 kg hladké mouky bych mlela 50 min. Vzhledem k tomu, že peču chleba cca co 5 dní z 1,5 kg mouky, znamenalo by to hodinu a čtvrt mletí.
Tak a teď co s tím. No, celkem nic. Jen si chvíli musím zvyknout na ten fakt. Zvyknout si, že má práce za 75 minut má "jen" hodnotu namletí 1500 g mouky.
Trochu mě přibrzdil fakt, že 1 kg hladké mouky bych mlela 50 min. Vzhledem k tomu, že peču chleba cca co 5 dní z 1,5 kg mouky, znamenalo by to hodinu a čtvrt mletí.
Tak a teď co s tím. No, celkem nic. Jen si chvíli musím zvyknout na ten fakt. Zvyknout si, že má práce za 75 minut má "jen" hodnotu namletí 1500 g mouky.
Re: Chléb
SaraH:
50 minut? hmm, to už pak bude spíš lepší se spojit s mlynářem-nějaký určitě bude vždycky. Koupit pytel mouky bych řekla bude přijatelnější, než na kilo dávat tolik energie. Nebo pak jedině zkusit nějaký jiný systém-mlýnské kameny, nebo něco, co používají v Africe.
50 minut? hmm, to už pak bude spíš lepší se spojit s mlynářem-nějaký určitě bude vždycky. Koupit pytel mouky bych řekla bude přijatelnější, než na kilo dávat tolik energie. Nebo pak jedině zkusit nějaký jiný systém-mlýnské kameny, nebo něco, co používají v Africe.
Re: Chléb
O energetické náročnosti mletí mouky svědčí už v minulosti fakt, že mlýny byly první technické zařízení, které se naši předci pokoušeli pohánět jakkoli jinak, jen ne vlastní silou, protože to byla fuška. Vodní či větrný mlýn bývala prakticky první a na dlouhou dobu taky jediná technická vymoženost na vsi, kde se používala nějaká přírodní energie. Nicméně, i kdyby se musel člověk spokojit na mletí s vlastní silou, je tu přeci jen výhodnější pohon, než jen klika a síla jedné paže. Kdyby se mlýnek poháněl nohama, prostřednictvím pedálů a řetězu z jízdního kola, stálo by to přibližně 3x méně úsilí než točit rukou, člověk toho nohama zvládne podstatně víc. Dalo by se u toho navíc sedět či dokonce pololežet. Pak by i těch 50 minut mohlo být docela snesitelných.