Kvalita těstovin

Karlos
Rozpadlík

Kvalita těstovin

Příspěvek od Karlos »

Tak jsem v kaufu hleděl na štítky několika druhů těstovin (v cenové relaci od 6,50 do tuším 35kč) a nemohl jsem si pomoct ale dle živinového štítku (bílkoviny/cukry/tuky/vláknina/Na...) mi to připadlo zcela srovnatelné. Ano některé těstoviny se nelepí, jsou méně náchylné na rozvaření, nesmrdí, jsou bez/vaječné... ale zajímalo by mě čistě z PA hlediska když není v údajích na štítku skoro žádný rozdíl, dá se to považovat za rovnocenné stran výživy těla v časech zlých (kdy chuť a rozvaření nikdo řešit nebude) nebo mi uniká nějaký parametr?
štaflík

Re: Kvalita těstovin

Příspěvek od štaflík »

Image?
Bio?
Eko?
Kromě druhu mouky a vaječnosti bych v tom rozdíl neviděl. Ty nutričně bohatší méně vydrží, obecně.
apiarius
Pohlaví: muž

Příspěvek od apiarius »

Dobrý večer všem,
potřebuji poradit ohledně těstovin. Vyrábím 3 druhy a rád bych rozšířil recepty. Kdo by měl nějaký osvědčený info, co přidat za nějaký tajný ingredience, rád si to zkusim. Moje recepty vychází ze surovin:
hrubá mouka z tvrdý pšenice, pšeničný lepek, rýžový protein, katolyt, vejce, sonikovaná kurkuma s pepřem, jemně mletý medicínský aktivní uhlí. Český fora jsou zamrzlý, jinde jede komerce a hotovky s glutamany a pragandou.
Díky A.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Aktívne uhlie? A načo?
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Na farbu. A čo je na glutamane a pragande v rozumnej miere zlé?
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
apiarius

Příspěvek od apiarius »

Po glutamanech a pragandě máte vždy "pocit hladu". Aktivní uhlí je proto, že na sebe váže toxiny- třeba právě z těch nekvalitních konzerv, nebo z medikace. Sonikací do něj vpravuju právě tu kurkumu s pepřem- jako antioxidant nejen pro těstoviny.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Tak to je zaujímavá info...
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Mám z tvojich info trochu chaos:
- aké toxiny z konzerv a medikácie?
- ak uhlie nasýtiš extraktom z kurkumy a čierného korenia, tak už nezoberie do seba nič- koľko percent uhlia pridávaš? Ako sa to dá robiť sonifikáciou?
- čo je myslené v potravinárstve ten katolyt ?
apiarius

Příspěvek od apiarius »

Hledám další ingredience. Ty, co jsem tu napsal jsou výsledkem mého 10-ti letého výzkumu a dal jsem je sem jenom proto, aby jste mi je sem nepsaly. Snadno si to dokážeš vygooglit.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Tu je samozrejmé, že najprv vygoogliš, až potom sa pýtaš- pozri si, čo google ponúka u katolytu- mám tušáka, čo máš na mysli, tak sa pre istotu pýtam, aby som ťa vedel zaradiť.
Sonifikácia je podpora pre extrakciu, a nie pre impregnáciu...
Tvoje príspevky pôsobia trochu "všeobecne", preto tie doplňujúce otázky.
Ak chceš poradiť, tak trochu vylož karty :) .
apiarius

Příspěvek od apiarius »

Chtěl jsem info o dalších surovinách, především od lidí, kterým tyto pojmy nemusím vysvětlovat:))
Neber si to osobně.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Mne je to jedno, ty potrebuješ nápady. Si tu nový, a kým pustím nejaké nápady, tak si preverím komu.
Arogancia ti rozhodne nechýba, zaradený si, tak ti asi ostane len ten google...
apiarius

Příspěvek od apiarius »

Moje chyba, přecenil jsem stávající situaci. Vy si ještě dlouho vystačíte s těstovinama z akce v Kaufu:))
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Tady se totiž (až na malé vyjímky) diskutující zabývají problémy, které mohou reálně nastat.
10.letý výzkum jak dělat těstoviny je jistě zajímavý koníček, ale přesně jak píšeš:
Zde si v pohodě vystačíme s těstovinami z kauflandu.
Ani při tom nejhorším apokalyptickým scénáři co mě napadá si neumím představit že by tvá studie mohla někoho skutečně zajímat.
Tedy kromě zanícených kulinářů kteří to mají jako koníček. ;)
apiarius

Příspěvek od apiarius »

Sebereš jen kreditku a půjdeš si do Kaufu pro další nákup:))
Více nábojů mi je třeba.
Není Vám pomoci. Jenom se ztrapňujete.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Zas netreba robiť z výroby cestovín vedu- skoro každá dobre vychovaná gazdiná ich vie urobiť, ale jednoduchšie je to z toho kauflandu.
Z rozpadlického (prepperského) pohľadu je na cestovinách dôležitá dlhá skladovateľnosť a jednoduchá krátka príprava. To "kauflandové" dvojminútové cestoviny len z tvrdej pšenice perfektne spĺňajú. Cestoviny ako príloha, poskytujú energiu, o chuť a ostatné nutričné položky sa postará hlavné jedlo- či už konzervovaný polotovar, alebo gurmánska báseň z čerstvých surovín- to záleží od možností, schopnosti a preferencii daného súdruha.
Marketingové vychytávky so zázračnými mikroprísadami (pre blbečkov, ktorí sú to ochotní zaplatiť) majú podstatne nižšiu skladovateľnosť, a ich "malovýroba" môže byť zdrojom kontaminácie.
apiarius- s odstupom času si prečítaj tvoje uvedenie sa na toto fórum+ obsah fóra v pre teba zaujímavej oblasti, a uvidíš o aký potenciál si prišiel. Pri tvojej produktivite (3 druhy/10rokov) asi fakt nejakú externú inšpiráciu potrebuješ.
apiarius

Příspěvek od apiarius »

Ty mně bavíš:)
1. ingredience, které jsem uvedl, dělají z obyčejných těstovin superpotravinu. 10-ti letým zkoumáním jsem se dostal na 45% bílkovin s vyváženým podílem aminokyselin. Takže skoro 2x více, než má hovězí maso.
2. příprava: díky podílu vajec (nerozvaří se) si mohu dovolit aktivaci za studena. 3,5 hodin máčení ve studené vodě, potom stačí jenom ohřát. Nebo za tepla, klasicky v termosce.
3. životnost. Díky sonikované korkumě má recept bez vajec prakticky neomezenou životnost.
4. Podíl medicínského uhlí. To je tajný, nedělá to nikdo, to si zatim nechám pro sebe. Každý, kdo má trochu mozek si výhody dokáže odvodit.
Kdybys Ty "blbečku" vůbec někdy něco uklohnil- nemusel by ses tady ztrapňovat. Kdybys dával v 5 třídě ZŠ alespoň trochu pozor, možná by sis pamatoval i to, co je to katolyt :)))
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Chápu, že každý má nějaký koníček. Sice u tebe mi to přijde už jako úchylka, ale budiž.
Jak píše Sigurd, udělat a uvařit těstoviny umí i blbec, takže zabývat se tím 10. let je už trochu na Chocholouška nemyslíš?
Zkus nějaké fórum o vaření, tady s tím nejspíš moc neuspěješ.
Jseš obyčejnej kretén a prudič, kterého jen sere, že se těma tvýma blbinama nikdo nezabývá.
apiarius

Příspěvek od apiarius »

Koukám, že ještě musím tuplem navýšit množství střeliva. Není vám pomoci.
Kdyby přecijen někdo (kromě těchto haterů) narazil na nějakých zahraničních forech na nějakou ingredienci, kterou by šlo navýšit nebo obohatit těstoviny, rád využiju kapacity a možnosti erární laboratoře. Jenom upřesním- musí to být ingredience snadno dostupná i v PA, nebo snadno skladovatelná. Oxidaci mám podchycenou, kontroluji po roce, tří, pěti.
Děkuji
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Na množství střeliva se vyprdni.
Stačí jeden náboj, a udělej si jím do hlavy tunel :lol: .
Tím nám pomůžeš.
Odpovědět