Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Hohepa
VIP
Příspěvky: 3469
Registrován: 22.07.2013 22:16
Bydliště: Praha

Re: Historické recepty

Příspěvek od Hohepa »

tak jeden vlastní recept
Dílenská polévka z ovesných vloček.
jedna instantní hrnečková polévka (ale není nutná),
ovesné vločky cca půl hrnku,
domácí sušená kořenová zelenina drcená/mletá cca polévková lžíce
stroužek česneku , sůl, pepř
Vše zaliju vroucí vodou z rychlovarky,
a strčím na tři minuty do mikrovlnky na 100W.
Polévka je hotová.

Ono totiž v rachotě na šatně je jen ta rychlovarka s mikrovlnkou.

Tenhle týden jsem v tesco koupil litrovou nerezovou termosku na jídlo za 250 Kč.
Takže zaliji vroucí vodou do termosky a nechám cca 15 až 20 minut stát.
Bez problémů se takhle udělá i normální pytlíková polévka co se má 10 minut vařit :D
Uživatelský avatar
sigmark
VIP
Příspěvky: 3349
Registrován: 14.08.2012 20:43

Re: Historické recepty

Příspěvek od sigmark »

jo, díky Tině jsem s tím taky experimentoval. uvařil jsem v tom i vajíčka, párky, co jsem našel po bytě :-)
Uživatelský avatar
herman
Příspěvky: 1881
Registrován: 26.12.2013 17:51
Pohlaví: muž
Bydliště: Ostrava

Re: Historické recepty

Příspěvek od herman »

V mé předchozí práci jeden jedinec vařil v rychlovarné konvici párky, nikdo to napřed nevěděl a všichni se divili, že káva nebo čaj mají divnou chuť. :?
Dnes ten dotyčný pracuje u městské policie.
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Uživatelský avatar
sigmark
VIP
Příspěvky: 3349
Registrován: 14.08.2012 20:43

Re: Historické recepty

Příspěvek od sigmark »

to jsme dělali na koleji :-)
(na svojí obranu, taky je to historický recept. Dneska už bych to neudělal :-) )
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Historické recepty

Příspěvek od Ivana »

Můj otec vykládal, že jeho kolega (oba inženýři elektrotechniky) v práci připravoval párky zapícháním elektrod a zapojením obvodu. Měl to velice propracované ohledně místa zapichování (jiné u tenkých párků a jiné i tlustých) a doby působení. Bylo to celé myslím na baterii, ale další podrobnosti bohužel nemám. Asi by se to celé dalo udělat i v lese.
Naposledy upravil(a) Ivana dne 17.04.2015 18:05, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Baca
VIP
Příspěvky: 1499
Registrován: 19.03.2014 19:42
Pohlaví: muž

Re: Historické recepty

Příspěvek od Baca »

Bezna prax u sprievodcov lehatkovych a lozkovych voznov. Davno je tomu, co som obsluhoval na lehatkach (25 rokov). Vecera sa bezne skladala z parkov ci parkovej klobasy uvarenej v cajniku v sluzobnom kupe. No a ked prisiel otravnik (cestujuci) a chcel kavu a voda bola est ehorucew a chcel ju hned, mal turka zo specialnej etiopskej preprazenej na cierno dovezenej kavy. Samozrejme ze za prislusnu cenu :-D dost sa lisiacu od klasickeho turka z popradskej standart mletej :-D
Casto s ami stavalo, ze otravnik prisiel s prazdnou ssalkou a pochvaloval si, ze dovoz je dovoz, ze turek mal taku zvlastnu pikantnu udenu chut a je vidno, ze kava nie je ojebana a robi mastne oka na hladine :-D
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
Příspěvky: 1499
Registrován: 19.03.2014 19:42
Pohlaví: muž

Re: Historické recepty

Příspěvek od Baca »

Ivana píše:Můj otec vykládal, že jeho kolega (oba inženýři elektrotechniky) v práci připravoval párky zapícháním elektrod a zapojením obvodu. Měl to velice propracované ohledně místa zapichování (jiné u tenkých párků a jiné i tlustých) a doby působení. Bylo to celé myslím na baterii, ale další podrobnosti bohužel nemám. Asi by se to celé dalo udělat i v lese.

Nieco podobne sme robilio na vojne, ale s normalnym 220v 50Hz :-D Ono tie herze ohreju aj masicko :-D nielen vodu :-D
Prežiť !!!
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Historické recepty

Příspěvek od Ivana »

V termosce se prý dá bez problémů uvařit i maso, například rybí.To zas vykládala kámoška, že to má zmáknuté její kámoš co jezdí k pólu mezi lední medvědy kde to na dlouhé vaření nad ohněm není.
Naposledy upravil(a) Ivana dne 17.04.2015 18:08, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Baca
VIP
Příspěvky: 1499
Registrován: 19.03.2014 19:42
Pohlaví: muž

Re: Historické recepty

Příspěvek od Baca »

Rybicky sa bezne robia v alobale polozene na zohriaty motor :-)
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Baca
VIP
Příspěvky: 1499
Registrován: 19.03.2014 19:42
Pohlaví: muž

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od Baca »

Zober rybicku, nakorenis, pridas stipku masla, zabalis do alobalu a polozis na motor (na hlavu), ktory presiel tak zhruba 50 Km, cize sa zohrial a zohrial aj system kurenia :-) Nechas 15 az 30 minut podla toho aka velka ryba je a KONZUMUJES pekne udusenu rybicku :-)
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
kregan
VIP
Příspěvky: 2206
Registrován: 28.11.2013 8:43

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od kregan »

Vždyť i v návodu v české KDP je psáno "položte na rozpálený motor dopravního či bojového prostředku". Ryba zabalená do alobalu se prý dá udělat i v myčce na nádobí.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Uživatelský avatar
Baca
VIP
Příspěvky: 1499
Registrován: 19.03.2014 19:42
Pohlaví: muž

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od Baca »

Hehe. KDcka s ktorymi som sa stretol ja, mali nepisany navod - tou malou ciernou chujovinou skus otvorit a bud rad ze nieco zozeries a mas na to troska casu :-D
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
Josef
Rozpadlík
Příspěvky: 1727
Registrován: 10.03.2011 7:20

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od Josef »

Klobáska či páreček se dá bez problémů ohřát v rychlovarné konvici, pokud ho však dáte do mikroténového sáčku (obalit těsně, vypudit vzduch) a dobře zasukovat. Pak se žádná mastná kola na vodě nedělají a voda je použitelná i na kafe. Mikroténový sáček má člověk většinou sebou (ty klobásy v něm koupil). Asi nejkuriózněji jsme jednou uzeniny ohřívali přímo v chladící nádrži stabiláku Lorenz (do stacionárního spalovacího motoru s vypařovacím chlazením se totiž lije dešťová voda, aby se v něm neusazoval kotelní kámen, takže je jistota, že tam nikdy nebyl Fridex nebo jiná jedovatá nemrznoucí směs). Jíst se to dalo.
Uživatelský avatar
Baca
VIP
Příspěvky: 1499
Registrován: 19.03.2014 19:42
Pohlaví: muž

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od Baca »

kregan píše:VRyba zabalená do alobalu se prý dá udělat i v myčce na nádobí.

No ona by sa dala urobit aj v pracke, keby sa ten posraty bubon dalnejako odstavit, alebo v nej pripravovat iba velmi pevnu rybu :-D
Prežiť !!!
Hohepa
VIP
Příspěvky: 3469
Registrován: 22.07.2013 22:16
Bydliště: Praha

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od Hohepa »

No ona se ryba nemusí dělat(vařit) vůbec ..
Japonci tomu říkají suši :lol:

Před lety, jako ještě aktivní rybář , jsem si vyráběl z cejnů domácí zavináče.
.. rybí filet nacpanej zeleninou naložený v octě.
Oni ty cejni, plný kostí, se jinak snadno přejí.
Butch
Příspěvky: 773
Registrován: 28.11.2014 19:21

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od Butch »

Jeden můj spolubydlící ohříval v rychlovarné mlíko, no byla na vyhození :twisted:
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8788
Registrován: 17.09.2011 21:33
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od Fabulous »

Víte,že: v PET láhvi bezpečně uvaříte vodu i na otevřeném ohni?
Uživatelský avatar
kregan
VIP
Příspěvky: 2206
Registrován: 28.11.2013 8:43

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od kregan »

A dokonce ani moc nenačichne. Na plynovym hořáku to jde i v papírový misce.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Uživatelský avatar
Baca
VIP
Příspěvky: 1499
Registrován: 19.03.2014 19:42
Pohlaví: muž

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od Baca »

Fabulous, Kregan - To by chcelo vlastnorucne natocene video :-P
Prežiť !!!
Uživatelský avatar
kregan
VIP
Příspěvky: 2206
Registrován: 28.11.2013 8:43

Re: Netradiční způsoby vaření a ohřevu potravin

Příspěvek od kregan »

Uvažoval jsem, že jestli dáme dohromady ňákej ten sraz venku udělat praktickou předváděčku. Plus třeba "israelský" ohřev tuňáka nebo získávání vody z rosy a odparu stromů.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Odpovědět