Stránka 36 z 38

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 26.12.2018 2:43
od jameson363
https://youtu.be/vkWM6mz_JVo?t=967

Nezavidim tem, komu nejede burakovy maslo. Ja po shlednuti videa zase par plechovek prikoupim, zda se, ze nemusi rotovat tak casto :D

expresmenu

Napsal: 26.12.2018 17:01
od Boeday
čau
tato firma vyrábí balíčky s jídlem s trvanlivostí 3 roky. Kamarád to měl na horách, je to chuťově dobré, 2 porce stojí 100-130 Kč. Španělský ptáček, krůta, rajská, hovězí se slaninou... mají prý nějaké speciální patentované řešení na konzervaci. Nevím, ale letos jsem to vyzkoušel a pár balení nakoupím místo konzerv. Chuťově můžu doporučit, jestli by uměli s tím svým patentovaným konzervárenským řešením udělat i delší trvanlivost nevím, ale plánuju se jich po svátcích zeptat (a také zda by neudělali lepší cenu na větší balení, chci nakoupit cca 50 porcí). Web je expresmenu.cz. Petr

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 26.12.2018 17:22
od Hohepa
No je to skoro na banán,
ale je fakt že oproti podobnému adventure menu to i přes přílohu prodávanou zvlášť ( zase si můžeme vybrat),
vypadá cenově výhodnější
expres menu - jelení guláš + brambory s cibulkou = 122 Kč za 500g
adventure menu - JELENÍ RAGÚ S BRAMBOROVÝMI ŠPALÍČKY =149 Kč za 400g

Konzervováno obé v pytlících tedy asi +/- to samé

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 26.12.2018 17:26
od Sofi
My to ještě nezkoušeli, ale znám dost lidí, kteří si to chválí. Taky se chystáme na testovací várku.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 26.12.2018 18:28
od dracekvo
Hele,
jak je to s těma konzervama v lídlu? Ten oldenhauser už není? Nevíte někdo?

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 26.12.2018 18:38
od Hohepa
Taky jsem ho tam už dost dlouho neviděl a to nemyslím jen oldenhauser ale i toho přebrendovaného nástupce

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 09.02.2019 19:22
od Lyster
Adventure Menu představuje novou řadu jídel a spouští kampaň na HITHITu
https://www.vybaven.cz/trvanlive-potrav ... a-hithitu/

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 10.02.2019 3:23
od dracekvo
Jak se nyní tvářit na konzervy vyrobené v Polsku?
Tech jejich skandálů s jídlem už bylo trošku moc, tak jsem se rozhodl pro bojkot polských potravin.

Jenže, ze je konzerva třeba německá, nemusí znamenat, ze maso v ní nepochází z Polska.
:-/

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 10.02.2019 15:46
od Serža
předpovídám, že umřeš hladem :twisted:

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 10.02.2019 16:20
od Sofi
A co kupovat kvalitní české konzervy? Teda já vím, že jsou trošku cenově jinde, ale aspoň je v nich Jídlo ;)

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 10.02.2019 16:35
od Rolid
Netušim co se všichno bojíte. Až budete mít hlad tak voblížete všechno vašima zjizvenýma jazykama. Jinak k tomu polsku: Když to pořádně uvaříte či raději upečete, tak se vám nestane nic i kdyby v tom mělo být BSE.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 10.02.2019 16:49
od Sofi
No mně jde třeba o to, že ty zásoby běžně točíme a používáme je při našich čundrech apod. A tak se mi nechce už v této době se cpát sajrajtem a taky se mi nechce jen tak vyhazovat konzervy, které byly sice levné, ale jsou tak nechutné, že je nikdo v této době prostě nesní. Takže raději kvalitnější a chutné.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 10.02.2019 17:02
od Rafael
Švagrová kdysi pracovala ve výrobě v masokombinátu. Celkem krátce. A i tak ji žádné maso, uzeniny ani konzervy nesměly domů dlouhou dobu!!!
Hlavně během těhotenství...
*
Já proti polskému masu nic nemám. Pokud to nemá nezdravou barvu nebo to nesmrdí, sežeru vše. Kdysi jsem i celkem rád na nějaké větší akce, jak nebylo Makro, nakupoval v Nuceném výseku. Nijak jsem se tím netajil a nikomu to nevadilo.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 11.02.2019 9:52
od Vladimir
Všeobecne to platí a počul som to od veľa ľudí, kto s čím pracuje - v potravinárstve - tak sa toho ani nedotne. Či ide o mäso, zaváranú zeleninu, lekvár je to jedno.

Ohľadom Poľského mäsa, jednu dobu sme chodili do Poľska vyslovene na mäso kvôli cene, prestali sme práve z toho dôvodu, že sa to veľa-krát nedalo jesť.

Na druhej strane, keď kúpite výrobok aj od miestneho predajcu, kde máte záruku, odkiaľ mäso pochádza? Po všetkých tých kauzách, s prebaľovaním mäsa, prebaľovaním zeleniny, u nás sa dokonca hovorí o "Zeleninovej mafii", pokazené mäso sa pomelie, spracuje a predá, o "BIO" výrobkoch radšej pomlčím.

Aby som nebol OT, konzervy kupujem už jedine naše, najlepšie od miestnych výrobcov a tie, ktoré mi chutia. Aj tak ale nemám istotu, že to mäso v nich je ozaj "naše a dobré".

Kto si chce byť istý, tak mu neostáva nič iné, len si sám vychovať, zabiť a spracovať.

A zlaté pravidlo, ktoré dnes platí na 100 percent, ak by sme sa chceli stravovať zdravo, tak v obchode nekúpime nič.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 11.02.2019 11:49
od TomSmith
Rolid píše:Když to pořádně uvaříte či raději upečete, tak se vám nestane nic i kdyby v tom mělo být BSE.
Tak to se zatraceně pleteš.
Běžné postupy tepelné přípravy pokrmů v domácnostech, dále zmrazování, použití tlakového hrnce nebo mikrovlnného ohřevu nevede k usmrcení BSE-faktoru! Je třeba mít na paměti, že ani dlouhotrvajícím vařením, ani vysokým tlakem a vysokou teplotou se priony spolehlivě nezničí!

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 11.02.2019 12:04
od Hohepa
Priony neničí ultrafialové záření, formaldehyd, peroxid vodíku nebo jodová tinktura, dokonce ani průmyslově používaná desinfekční činidla jako je kyselina peroctová nebo etylén oxid, odolávají i stoprocentnímu alkoholu nebo lyzolu. V suchém teple vydrží priony bez úhony i hodinu při teplotě 360oC. V jednom pokusu byly priony na deset minut vystaveny suchému teplu 600oC a vzniklý popel si uchoval alespoň zčásti schopnosti prionu vyvolat onemocnění.
A co na prion zaberek „Mokrý“ var (tedy v páře) po dobu nejméně 20 minut, při tlaku 3 bary a teplotě 133oC. Na priony zabírá i silně koncentrovaný louh a silné roztoky chlorových bělidel (Savo).
Svalovina (tedy to, co obvykle označujeme jako „maso“) neobsahuje priony. Je tedy bezpečné. Priony se hromadí jen v určitých částech těla nemocných zvířat. Rizikové části těla skotu (mozek, mícha, některé mízní uzliny, slezina, brzlík a morkové kosti) jsou vyloučeny z lidské spotřeby. Skot starší než 30 měsíců, u kterého se již mohou priony namnožit, je povinně testován na přítomnost prionů v mozku.
Jak je to s bezpečností uzenin, do kterých se přidává hovězík
Masné výrobky (uzeniny, paštiky apod.) jsou bezpečné, protože se do nich nesmí dostat rizikové části těla skotu, které by mohly obsahovat priony.Hrozí nebezpečí z konzumace jiného masa než hovězíhok
Priony může obsahovat skopové maso zvířat postižených chorobou zvanou skrapie. Priony skrapie se ale zatím žádný člověk nenakazil. Jsou pro člověka zřejmě neškodné. Ve vepřovém, drůbežím nebo rybím mase nebyly priony prokázány a je proto bezpečné. Navíc jde o svalovinu, kde se priony ani u nemocných zvířat nehromadí.
http://www.osel.cz/125-priony-a-prionove-choroby.html

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 11.02.2019 13:00
od Haluziak
Morkové kosti jsou vyloučeny z lidské konzumace? Tak to je po mě už od mala, protože u nás se hovězí polévka z jiného nevaří, než z masité morkové kosti nebo teda kusu masa a morkové kosti.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 11.02.2019 14:23
od bivoj
Haluziak píše:Morkové kosti jsou vyloučeny z lidské konzumace?
Njn, jiná doba...

Eduard Štorch - Lovci Mamutů. Tam je morek zmiňován velmi často jako největší pochoutka a delikatesa:
Nikdo v tlupě již nestál o maso, všichni jsou plni a nejvýš tak ještě žvýkají šťovík nebo pelyněk. Až večer snad, jestliže vytráví, budou si lovci vytloukat morek ze zbylých kostí, srovnaných na hromádce. Morek vydloubaný z opálených kostí! Největší lahůdka na světě! Morek snad přece zachutná i přecpanému břichu.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 19.03.2019 10:34
od JirkaK
Jen info
V prodejně Penny mají akci na konzervu Pražská šunka 340g za 63 Kč. Mám vyzkoušeno, že je chutná a dá se jíst i bez tepelné úpravy. Jinak pro upřesnění, musí se koupit minimálně 2 a pak je třetí zdarma a pak je ta nízká výsledná cena.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 19.03.2019 18:35
od Serža