Stránka 37 z 38

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 19.03.2019 19:03
od golem
A je to ve srovnání s masovými konzervami z Lidlu lepší adekvátně tomu, jak je to i v té akci pořád ještě dražší? Máte někdo osobní srovnání? Apropo, ta udávaná původní cena 125 Kč za 340 g, no nevím...

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 19.03.2019 20:18
od Serža
no, pokud si na to vzpomenu zejtra a u nás v Penny to ještě nevyžrali důchodci, tak 2 vezmu = o víkendu bych jí odpanil a otestoval :-)

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 19.03.2019 21:08
od golem
Mně samotnému se do toho moc nechce, protože mám takovou nejasnou možnávzpomínku, že jsem to kdysi zkusil a moc mě to chuťově nezaujalo, ale na druhou stranu, jistý si rozhodně nejsem.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 19.03.2019 21:12
od Fabulous
Pražská šunka = Babiš. Chuťově to je jedlé, i když slané a z odřezků. Už to není, co bývalo. Takže za mě ne :)

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 20.03.2019 7:33
od JirkaK
serža
máš pravdu, sekl jsem se s jinou akcí, je tak jak píšeš 1+1
golem
Lídl je výborný a uvedená Pražská šunka je chuťově jiná, ale mě chutná a pár kousků jsem si vzal, abych měl změnu. Jinak cenově je lepší Lídl.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 25.03.2019 0:58
od Serža
bohužel nezkoušeno - u nás v Peny nebyla

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 06.02.2020 7:49
od just4case
Tak jen pro info ohledně prošlých konzerv: Ve světle posledních událostí jsem si ze zásobárny přitáhl domů 2 roky prošlý vepřovky. Otevřel jsem - barva a vůně v pohodě, zabodnu lžíci - konzistence v pohodě, strčim do huby - chuť v pohodě. I druhý den po požití tepelně neupravené celé vepřovky tu jsem, blbě mi nebylo :D Další pro jistotu budu tepelně upravovat, ale jak píšu - dala se v pohodě sníst i studená.

Tak to jen pro potvrzení, jak to s tou dobou spotřeby je.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 06.02.2020 8:05
od Radek07
Minulý týden na oběd 5 let prošlá konzerva svíčkové z Dovastu a ok. Pokud není nafouklé víčko tak 10 let není problém.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 24.03.2020 6:31
od gravedigger
Včera jsem v zásobách objevil mandarinkový kompot v plechovce, s trvanlivostí 2/2009.

Otevřel jsem ho, nesmrděl, snědl jsem.

Ráno stolice v pořádku :D

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 24.03.2020 8:48
od Jim Corbett
Prubezne konzumuju 15let stare houby na kyselo, vaclavky a ryzce. Domaci detske presnidavky z broskvi, cca 20 let nemaji chybu, vse jsem odhalil pri uklidu sklepa. Take luxusni likery neurciteho stari, ktere jsou uz zrosolovatale, chut maji vybornou... :) Vse zalezi jen na zpusobu skladovani a kvalite obalu.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 27.03.2020 21:05
od Govrid
:hi Zdravím, jsou zde nějací znalci konzerv? Co si myslíte o mase ve skle z Lidlu? Je lepší než v plechu nebo to vyjde na stejno (Poměr cena x výkon)?

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 27.03.2020 21:10
od Respirateur
Mám snědeno dost od obojího. Vyjde to zhruba nastejno, kvalita podobná. Akorát, že ve skle vidíš co je uvnitř. V plechu mám raději guláše. Z těch tří mi nejvíc chutná vídeňský.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 28.03.2020 8:29
od CombatMedic
Je to možná rok zpět, co měli s tím masem problém, přišlo se na to, že je ho míň než deklarujou ve složení.

zde

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 28.03.2020 9:05
od Govrid
Tak to s tím málo masem by mě nenapadlo..., ale zase to sklo se dá po vymytí dobře použít i na něco jiného. :D

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 28.03.2020 10:26
od sigurd
Pri opätovnom použití tých hrubostenných pohárov z Lídlu(z Polska) skontrolujte rovnosť horného okraja-býva často zvlnený-vlastná negatívna skúsenosť :sad

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 28.03.2020 11:47
od Respirateur
Zavářet maso vyžaduje zkušenost. Ideální je autokláv. Jen tak v hrnci se musí sterilovat dvakrát, aby se dorazily přeživší Clostridia.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 28.03.2020 14:35
od sigurd
Ja som autokláv prestal používať-zavarené bravčové z autoklávu(nekorenené,len soľ a dve PL vody na pohár 0,4l) nám chutilo výrazne menej(také mdlé-čiastočná strata chuti),ako klasika 2+1h pri 100°C(pauza dva dni).

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 29.03.2020 8:05
od Respirateur
Hmm, na tom něco bude. Proto mám taky raději, kolínko z prasátka vařený jen tak pomalinku táhnout 3 hodinky, než v papiňáku rozvařený na padrť.
IMHO pečený maso zalejvaný tím vroucím sádlem ládovaný do 100 °C horkých sklenic ihned uzavřených, by mohlo být pravou konzervou na první dobrou. Dělám to v silikonových rukavicích, protože to celý má teplotu jistě 150 °C. Už jsem to párkrát udělal, ale raději to pak držel v lednici.
Má někdo zkušenost s bezpečností takovýchto „konzerv“?

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 30.03.2020 6:36
od Piston
Když jsme ještě měli pašíka, zavařovali jsme maso a výrobky z něj hodně za podmínek, které bych nenazval extra sterilními. Drželi jsme je pak ve sklepě, no, občas se nějaké zkazilo, ale to šlo poznat hned, nikdy se nikdo neotrávil. momentálně zavařujeme klobásy, špek a vepřové maso. Ne kvůli tomu, že by nebylo místo v mrazáku, ale kvůli přidané chuťové hodnotě. Zavařené domácí klobásy, to je pochoutka, špek totéž… Doporučení: do domácích masových konzerv dávat vždy jen maso, sádlo, sůl a koření, cibuli ne, ta se ráda kazí. Totéž domácí lečo, jen sůl, paprika a rajčata.

Re: Trvanlivé konzervy

Napsal: 03.04.2020 20:04
od JirkaK
Tak jsem si koupil v Lídlu konzervu Vepřové maso na česneku 300g za 34,90,- Kč, deklarované že má 90% masa.
Po otevření příjemná vůně a nevypadá to špatně. Jen jsem měl pocit, že 90% masa tam není. Bohužel mě nenapadlo obsah zvážit. Za ty peníze se to není špatná koupě.
Předem se omlouvám, po osmažení jsem nenafotil.