Odkazy na vše kolem potravin

urbanwarrior
VIP
Příspěvky: 810
Registrován: 24.08.2012 22:16

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od urbanwarrior »

surikata: podle vyjádření společnosti ty sáčky nemají potravinářský atest. já bych tam teda papu radši nedával.
surikata
Příspěvky: 394
Registrován: 08.10.2012 22:56

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od surikata »

škoda bylo by to fajn
Uživatelský avatar
štaflík
Příspěvky: 4381
Registrován: 01.02.2012 12:08
Bydliště: Sudéta

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od štaflík »

Ahoj, rád bych se zeptal, kde kupujete vysoušecí pytlíčky pro dlouhodobé uskladnění potravin (rejže, fazole, vločky... Vv PETkách, kanystrech...)? Používáte silikagelové, či na bázi jílů?
Uživatelský avatar
SharKhan
Příspěvky: 520
Registrován: 28.02.2012 1:10

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od SharKhan »

Dúfam, že odkazom na film nie som O.T. :

http://www.youtube.com/watch?v=3SdmT3Ptups

:roll:
Kralicek
Příspěvky: 63
Registrován: 17.09.2012 23:24
Pohlaví: žena
Bydliště: Praha a chalupa

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od Kralicek »

Drsný :sad
Uživatelský avatar
hanpari
Příspěvky: 776
Registrován: 15.01.2011 21:10
Pohlaví: muž
Bydliště: Velká Morava

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od hanpari »

pěkně popsána situace kolem masa

http://zvedavec.org/prispevky/2012/10/5 ... u26ad3ahl6

Zajímavá je i diskuse pod článkem
escibe
Příspěvky: 380
Registrován: 04.09.2012 17:29
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od escibe »

Proto nakupuji potraviny pouze v Rakousku
http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/p ... 24549.html
Pampalíny
Příspěvky: 174
Registrován: 31.08.2012 18:04

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od Pampalíny »

Technologie zpracování ovoce a zeleniny I
Doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc.
http://www.vscht.cz/ktk/www_324/studium ... nina_1.pdf


Takové shrnutí s několika podstatnými informacemi v jednom PDF.
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od dracekvo »

Kdyby někdo měl cestu kolem, může se juknout.

http://technet.idnes.cz/kosmounauti-jid ... vesmir_mla
Uživatelský avatar
Hdm
Příspěvky: 1001
Registrován: 01.08.2012 15:12
Bydliště: Orlické hory

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od Hdm »

Jak reaguje i někdo pod článkem v diskuzi se také ptám:
Proč se proti kažení nepoužívá vakuum i tady dole?
Určitě by to vyšlo levněji než tam cpát všechny ty Éčka. Možná by to nešlo na všechny potraviny použít, ale když jde tvaroh...

edit: oprava textu
Uživatelský avatar
Milli
Příspěvky: 342
Registrován: 28.12.2011 22:52
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha, Znojmo

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od Milli »

Dobrý večer Rozpadlíci,
pěkná podívaná. Stačí pár odřezků z masa a lepidlo. Je z toho flákota radost pohledět.
http://www.youtube.com/watch_popup?v=hXXrB3rz-xU

Hezký večer
Uživatelský avatar
alive
Příspěvky: 819
Registrován: 09.12.2011 20:53
Bydliště: Samota u lesa

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od alive »

Milli: tak to je hodne husty:-)
felix5
VIP
Příspěvky: 685
Registrován: 04.07.2012 17:20

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od felix5 »

dobrota :-) nepochybuju že takhle se dělaj hlavně šunky. bylo by dobrý vědět co to má za kod aď člověk ví čemu se vyhejvat
Uživatelský avatar
sentinel
Příspěvky: 63
Registrován: 20.11.2012 12:17
Pohlaví: muž
Bydliště: Novojicinsko

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od sentinel »

je to enzym transglutaminaza, medzinarodne oznacenie EC 2.3.2.13.

medzi "eckami" som ju nenasiel...

sama o sebe skodliva nebude, to skor, ako bolo povedane v tom videu, skodlivejsie bude to maso samotne z hladiska moznej infekcie...
Merlin
Příspěvky: 47
Registrován: 08.12.2012 15:42

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od Merlin »

Uživatelský avatar
tibet
Příspěvky: 70
Registrován: 10.12.2014 12:24
Bydliště: ✌ ČSR ✌

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od tibet »

narazil jsem tady na zajímavou pdf kuchařku ( AJ )

Obrázek

Kód: Vybrat vše

https://onlybooks.org/the-preppers-cookbook-300-recipes-to-turn-your-emergency-food-into-nutritious-
jinak jí ještě nechám tady pro případ, že by odkaz nefungoval

Kód: Vybrat vše

http://uloz.to/xaUJe287/the-prepper-s-cookbook-300-recipes-to-turn-your-emergency-food-into-nutritious-delicious-life-sa-pdf
(¯`·._.·[Good Coffee Is A Pleasure, Good Friends Are A Treasure]·._.·´¯)
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4240
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od Lyster »

ZACHRAŇTE ČESKÉ VEPŘOVÉ! (MAPA PŘÍMÉHO PRODEJE OD FARMÁŘŮ.)
https://nasizemedelci.cz/?fbclid=IwAR2V ... pSULaHp5qA
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od dracekvo »

Nápad nejspíš dobrej, ale...
Našel jsem si tedy kde si mohu maso vyzvednout. A můžu vyzvednout 10kg masa. To pro člověka kterej nemá velkej mrazák je nabídka úplně k ničemu.
zedik
Příspěvky: 987
Registrován: 29.03.2016 20:41
Pohlaví: muž

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od zedik »

Tak třeba vezmeš 5kg ty a 5kg někdo z rodiny ne? Nápad je to super.. Zasloužilo by si to širší podporu nejen u masa
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5322
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Odkazy na vše kolem potravin

Příspěvek od Rafael »

Taky se mi ten nápad líbí. Hlavně tou podpořující myšlenkou!
*
*
Ale teď něco z jiného soudku a snad ne tady OT.
Kniha Chemie potravin I., II., J. Velíšek & J. Hajšlová
Ale nečekejte od toho žádný receptář a ani nic určeného pro domácí nebo praktickou výrobu.
Je to "jen" rozsáhlým a přehledným souborem informací určených původně pro výuku studentů magisterských a doktorských studijních programů Fakulty potravinářské a biochemické
technologie, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Na více než tisíci stranách textu, zahrnujícího takřka 2000
chemických vzorců, více než 500 reakčních schémat a 300 tabulek, přináší informace z moderní potravinářské chemie a dalších
souvisejících oblastí potravinářských věd a příbuzných oborů.
Knihy poskytují čtenáři přehled současných poznatků o chemickém složení potravinářských surovin, potravin a dalších přírodních produktů. Vedle rozsáhlého přehledu fyzikálně-
chemických, chemických a biochemických vlastností a významných reakcí, které probíhají při skladování, kulinárním a technologickém zpracování potravin, je pozornost věnována také
různým aspektům jejich chemické bezpečnosti. Učebnice vychází ve dvou dílech, v jednotlivých kapitolách se zabývá aminokyselinami, peptidy a bílkovinami, tuky a jinými lipidy, sacharidy, vitaminy, minerálními látkami, pitnou vodou a vodou v potravinách, senzoricky aktivními sloučeninami, které ovlivňují vůni, chuť a barvu, dále jsou zahrnuty antinutriční a toxické složky potravin, přídatné (aditivní) a kontaminující látky, včetně technologických kontaminantů, a související potravinářská legislativa.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Odpovědět