Voda
Re: Voda
Zásoby pitné vody zamořila chemie. Nadlimitní kontaminace naměřili ve 40 % vzorků
https://www.lidovky.cz/domov/zasoby-pit ... ejctenejsi
https://www.lidovky.cz/domov/zasoby-pit ... ejctenejsi
Ahoj,
Budu obědnávat konzervovanou vodu, 2l konzerva vyjde asi na 80,- Kč. Přídá se někdo ??
Budu obědnávat konzervovanou vodu, 2l konzerva vyjde asi na 80,- Kč. Přídá se někdo ??
Teď nevím jestli myslíš kvůli té ceně, nebo tomu, že se vodou nenaobědvá 

Kvůli ceně.
Když vemu jak dloho vydrží voda v pet flašce za 3,50,- Tak i kdybych obměňoval zásoby každý měsíc. Cena je úplně nesrovnatelná.
Nehledě na komfort pet flaška vs konzerva.
Když vemu jak dloho vydrží voda v pet flašce za 3,50,- Tak i kdybych obměňoval zásoby každý měsíc. Cena je úplně nesrovnatelná.
Nehledě na komfort pet flaška vs konzerva.
To byl sarkasmus, kvůli jeho "Budu obĚdnávat konzervovanou vodu..."
Problém s vodou je, že když jí necháš ve flašce nebo kanistru, musíš to co měsíc, max dva měnit. Konzervování vody má výhodu, vydrží min 15 let. V USA jí normálně prodávají, doprava je dost drahá a udávají min trvanlivost 30 let. Jako železná zásoba pitné vody to celkem stačí, užitkovou mám v kostce.
Tuším SBF 
Aby som nebol OT, voda z vlastnej skúsenosti vydrží vo fľaši aj viac ako pol roka a nič jej nie je, dlhšie som neskúšal. Mimo to, ako sa vlastne voda môže pokaziť? Nejak sa v nej rozmnožia baktérie alebo nejako zoxiduje, možno hlúpa otázka, ale nie je mi to jasné, pretože mi to príde, že aj keď sa tej vode niečo takéto stane po dlhej dobe, nestačí ju prefiltrovať a prevariť a je znova pitná? Tak a teraz do mňa

Aby som nebol OT, voda z vlastnej skúsenosti vydrží vo fľaši aj viac ako pol roka a nič jej nie je, dlhšie som neskúšal. Mimo to, ako sa vlastne voda môže pokaziť? Nejak sa v nej rozmnožia baktérie alebo nejako zoxiduje, možno hlúpa otázka, ale nie je mi to jasné, pretože mi to príde, že aj keď sa tej vode niečo takéto stane po dlhej dobe, nestačí ju prefiltrovať a prevariť a je znova pitná? Tak a teraz do mňa

Vladimír
Skladování v plastu (např. pet flašky) má tu nevýhodu, že se může plast pomalu rozkládat a uvolňovat do vody, ale sám o sobě takhle nedegraduje, potřebuje UV záření.
Takže když skladovat vodu v pet flaškách, tak v temnotě. Nedělal jsem rozbor té vody, nicméně její požití nezanechalo zřejmé následky po roce skladování
Ad konzervy - přijde mi to jako docela efektivní způsob, jak zbytečně utratit hodně peněz.
Mimochodem, když už to někdo mermomocí chce, proč i tu vodu nezavaří sám? 
Takže když skladovat vodu v pet flaškách, tak v temnotě. Nedělal jsem rozbor té vody, nicméně její požití nezanechalo zřejmé následky po roce skladování

Ad konzervy - přijde mi to jako docela efektivní způsob, jak zbytečně utratit hodně peněz.

„Náhoda nepomůže tomu, kdo si nepomůže sám.“
Sofoklés
Sofoklés
HM CO VODY VE SKLE ?
Třeba aqua anna kojenecká vychází cca 24 kč litr , to je skoro půlka co v tom plechu.
A tomu sklu bych věřil mnohem víc než plechu,
neb ty konzervy jsou zevnitř ošetřeny proti korozi a třeba možná zrovna tím plastem
Třeba aqua anna kojenecká vychází cca 24 kč litr , to je skoro půlka co v tom plechu.
A tomu sklu bych věřil mnohem víc než plechu,
neb ty konzervy jsou zevnitř ošetřeny proti korozi a třeba možná zrovna tím plastem

Pitnou vodu co vozím v autě měním jednou za rok (kojenecká v petce).
Uskladněná je jen ve dvou igelitových "termo" taškách z Lidlu.
Nikdy nebyl problém ........
Uskladněná je jen ve dvou igelitových "termo" taškách z Lidlu.
Nikdy nebyl problém ........
You cannot kill me as I am already dead!
Vodu mám tak jen v PETkách .
Ale popravdě jsem ji nikdy neměl déle než rok, tak netuším, jak skutečně dlouho vydrží.
Jen že pokud bych zařizoval post apokalyptický bunkr, rozhodně bych dal přednost vodě ve skle než v plechu.
Jsou i skleněný 11 litrový barely za 399 Kč. Voda s image, přidanou hodnotou a příběhem...prostě si někdo mastí ekologickou kapsu
Pořád za půlku než v tom plechu.
Ale popravdě jsem ji nikdy neměl déle než rok, tak netuším, jak skutečně dlouho vydrží.
Jen že pokud bych zařizoval post apokalyptický bunkr, rozhodně bych dal přednost vodě ve skle než v plechu.
Jsou i skleněný 11 litrový barely za 399 Kč. Voda s image, přidanou hodnotou a příběhem...prostě si někdo mastí ekologickou kapsu
Pořád za půlku než v tom plechu.
To ste už všetci okrem mna videl pokazenú vodu?

To je dúfam aspon sušená. Bo za túto cenu mám výborné víno v sklenenej flaši od vinára, ktoré my vydrží do konca života. A viem si vcelku dobre predstaviť ten koniec života, ako popíjam vínko....Linx píše:Ahoj,
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
Hele, na druhou stranu, já vlastně nikdy neviděl plechovku vody, to se třeba zkazit může 

„Náhoda nepomůže tomu, kdo si nepomůže sám.“
Sofoklés
Sofoklés
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Tady ste se hromadně dali na LSD, bo co? Dyť to je pitomost naprostá..
V autě mám karton vody, který vypršela záruka někdy v 2017. Ta voda se tam vozí v zimě v mínus dvaceti i v létě v plus čtyřicet, a nevěřím tomu že jí něco bude. Schválně ji zítra nebo f průběhu víkendu vochutnám, a kdyby jsme se víckrát nesetkali, tak jste měli pravdu.
Doma a v garáži mám kohoutkovou vodu v černých plastových kanystrech, měním jednou za půl roku. Právě vo víkendu jsem kanystr z dílny stěhoval domů (by mi v garáži nezamrznul) a ze zvědavosti jsem se z něj napil, naprosto normální voda.
Kupovat vodu v konzervě (wtf?) za vosumdesát korun je magořina.
Čistej vzduch f konzervě co, nic?
V autě mám karton vody, který vypršela záruka někdy v 2017. Ta voda se tam vozí v zimě v mínus dvaceti i v létě v plus čtyřicet, a nevěřím tomu že jí něco bude. Schválně ji zítra nebo f průběhu víkendu vochutnám, a kdyby jsme se víckrát nesetkali, tak jste měli pravdu.
Doma a v garáži mám kohoutkovou vodu v černých plastových kanystrech, měním jednou za půl roku. Právě vo víkendu jsem kanystr z dílny stěhoval domů (by mi v garáži nezamrznul) a ze zvědavosti jsem se z něj napil, naprosto normální voda.
Kupovat vodu v konzervě (wtf?) za vosumdesát korun je magořina.
Čistej vzduch f konzervě co, nic?
Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>
Samozrejme je to blbost voda v plechovce, ale verim ze se nekde najdou i taci co koupi toto.
https://www.tatrakon.sk/product/tatransky-vzduch/
Jinak do auta si davam tez obycejne petky s vodou.

https://www.tatrakon.sk/product/tatransky-vzduch/
Jinak do auta si davam tez obycejne petky s vodou.
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Čudujeme sa ako to niekto môže kúpiť, no Linx prvý príspevok a hneď takáto reklama - inzercia. Stavím sa, že to tento človek sám predávaLinx píše:Ahoj,

Preto ako som pôvodne napísal, tuším SBF

Vladimír
- Fabulous_milostivý
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
SFB nebude, není tam odkaz. Ale je to samozřejmě chujovina. Kdo si chce uchovat vodu, nechť si koupí obyčejnou bublinkatou v PETu a hodí jí do sklepa. Za pět let bude úplně stejná...
- Bill Masen
- Editor
Vidíš Fabe, si mě předběhl. K uskladnění se víc hodí voda sycená. Na pití je lepší, oxid uhličitý zabraňuje množení bakterií a vařením se uvolní.
Ten Tatranskej vzduch, normálně bych na ně poslal ČOIku, v jejich případě spíš SOIku. To je normálné klamania spotrebitelov toto.
Ten Tatranskej vzduch, normálně bych na ně poslal ČOIku, v jejich případě spíš SOIku. To je normálné klamania spotrebitelov toto.