Voda

Odpovědět
urbanwarrior
VIP

Re: Voda

Příspěvek od urbanwarrior »

Mám dojem, že tubička tablet na vodu ani nic neváží, ani nic moc nestojí, o nějaké kroucení střevy, o horším ani nemluvě, nestojím. Zajímavý experiment, proč ne, ale taky do rokle radši opatrně slezu než bezhlavě skočím...
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Tak je třeba u toho přemýšlet a číst terén je jasné že nebudu pít z potoka u jaderné elektrárny (schválně přeháním pro názornost) když jsem v horách tak dle prostředí usoudím zda je to OK.

První věc je okolí pak barva vody a zápach a když se to dá dohromady tak je velká pravděpodobnost že když se napiješ (neříkám pít dlouhodobě) tak je to v pohodě (nedávno jsem byl na prohlídce u doktora a jsem stále v dobrém stavu).

Stojatou vodu tak samozřejmě nepiju.
vrbodol

Příspěvek od vrbodol »

Tak já výjma stojatý vody na čundrech piju takřka z čehokoliv a nikdy nic.A to mi stačí se blbě podivat na jídlo a už mám srajdu.Myslim že nějaká mrtvola nahoře po proudu taky neublíží, řekl bych že samočistící schopnost vody si s tim poradí (rákosí ,mechy a tak).Za mlada jsme léta pili vodu přímo z Malý Ameriky a nikdy nic a že tam muselo bejt svinstva.Z tekoucí akorát moc nemusim Pšovku na Kokořínsku (na svejch toulkách s detektorem jsem tam viděl takovýho eternitu, barev a jinýho svinstva nehledě na to že každá druhá chata tam má trativod nebo tam rovnou pouštěj žumpu).Tak tam radši né i když jsem tam na tý vodě na čundrech vyrůstal,ale tam maj asi na to vliv ty mokřady co to přefiltrujou.
SharKhan

Příspěvek od SharKhan »

Ak sa vám voda zdá divná - zápach a chuť - radšej nepite.
Nech je to kdekoľvek.

http://zpravy.idnes.cz/mrtvola-v-nadrzi ... anicni_brd

:roll:
urbanwarrior
VIP

vrbodol: ze pšovky pít vodu netřeba - procoural jsem za mlada celý kokořínsko, a co si pamatuju, na každém kroku tam byly mraky studánek s neuvěřitelně kvalitní vodou. kdysi jsme je mapovali, škoda, že ta mapa skončila kdoví kde...
vrbodol

Příspěvek od vrbodol »

Jo hochu tak teď se nebojim snad jen Vojtěchova-tý u hlavní silnice a snad jedna u Blatců a u Krvomlýna nebo jak se to jmenuje..Jinak je všechno dost zdevastovaný.Jo ještě Konrádov.
urbanwarrior
VIP

No přesně tyhle místa mám na mysli - od Konrádova za mlýnem doprava do skal, bývaly tam za starých časů chmelnice, uprostřed lesů zplanělý švestkový aleje a samá kamenná studánka. ALe to je sto let zpátky, naposled jsem byl na pokličkách tak před deseti lety. :(
Grunt

Příspěvek od Grunt »

No, moje babka je z hor (Slovenská strana Beskyd) a tam to mají vyřešené tak, že voda stéká z hor (kde pramení) v podobě malých potůčků dolů do údolí a vlévá se do hlavní řeky, která protéká celou vesnicí. Na louce nad baráky u jednoho takového potůčku je studna, do které se voda vlévá a kde se usazují nečistoty na dno. Ze studny potom vždy vede pod loukou měděná trubka a dole u baráků se rozděluje na přívody k jednotlivým barákům. Vždycky na jednu studnu je pár sousedů (co to za dávných časů společnými silami budovali). Pamatuju se když jsem se jako malé děcko v potůčku cáchal a stavěl si hrázičky, tak kdosi přiletěl a dostal jsem pěkně na prdel, protože tu vodu čeřím, ta pak unáší nečistoty, z kohoutků jim teče špinavá voda a byl jsem vyslán po proudu níž za studnu kde už to nebude vadit. Voda z kohoutků teče chuťově výborná (dokonce lepší než to co teče tady na jihu Moravy z vodovodů) a i za parného léta velmi osvěžující (v napuštěném umyvadle se dají i v létě chladit lahváče). Sice má moje babka pro všechny případy vždy ve špajzu basu minerálek, ale jinak se tam ta voda pije, vaří se s ní a koupou se v ní a přitom bez problémů překročila osmdesátý rok svého života. Za to co jí teče z kohoutku v životě nezaplatila ani korunu a celá údržba spočívá v tom, že se čas od času sebere banda chlapů, odklopí víko od studny a studna se vyčistí od nánosů, které se tam za ty roky usadili.
SharKhan

Příspěvek od SharKhan »

EU parlament tlačí na privatizáciu vodných zdrojov (do neba volajúce chrapúnstvo).

Existuje iniciatíva, ktorá sa to snaží zabrzdiť - pretože voda je verejný statok, nie komodita :!:

VODA a SANITACE jsou LIDSKÁ PRÁVA

VODA je VEŘEJNÝ STATEK, NIKOLI KOMODITA. Vyzýváme Evropskou komisi k návrhu legislativy, která zavede lidské právo na vodu a hygienu tak jak je uznáváno Organizací spojených národů a která bude podporovat zajišťování vody a hygieny jako základní veřejné služby pro všechny. Legislativa EU by měla po vládách požadovat zajištění a poskytování dostatku čisté pitné vody a hygieny všem občanům. Požadujeme, aby:
měly instituce a členské státy EU povinnost zajistit všem obyvatelům právo na vodu a hygienu.
zásobování vodou a správa vodních zdrojů nespadaly do „pravidel vnitřního trhu“ a aby bylo vodohospodářství osvobozeno od liberalizace.
EU zvyšovala své snahy o zajištění univerzálního přístupu k vodě a hygieně.

http://www.right2water.eu/cs
felix5
VIP

Příspěvek od felix5 »

z vody už je dávno kšeft. lidem po letech došlo že to je cennější komodita než elektřina ,ropa, plyn dohromady . zkrátka voda = život . sucho = smrt . na tomhle se vždycky bude chtít někdo napakovat ostatně takový snahy tu už v minulosti byly a bude hůř.
Kralicek
Pohlaví: žena

Příspěvek od Kralicek »

SharKhan

Příspěvek od SharKhan »

Celkom fajn stránka, tie studánky.

Dobrá správa.
V EU sa voda privatizovať nebude!

http://www.teraz.sk/ekonomika/eu-voda-p ... lanok.html :yes
felix5
VIP

Příspěvek od felix5 »

že by náznak zdravého rozumu v jinak chorých myslích ? skoro se tomu nechce věřit .
Marconi

Příspěvek od Marconi »

ČRO Vltava, úterý 2.9., 21:30 Klub rozhlasové hry
Marek Epstein: Pescho.
Když se voda vytratí... Dramatický příběh z nepříliš vzdálené budoucnosti. Původní rozhlasová hra oceněná v soutěži ČRo v roce 2013.
tygrsdrakem
VIP

Příspěvek od tygrsdrakem »

DeadMan píše:Tak je třeba u toho přemýšlet a číst terén je jasné že nebudu pít z potoka u jaderné elektrárny (schválně přeháním pro názornost) když jsem v horách tak dle prostředí usoudím zda je to OK.

První věc je okolí pak barva vody a zápach a když se to dá dohromady tak je velká pravděpodobnost že když se napiješ (neříkám pít dlouhodobě) tak je to v pohodě (nedávno jsem byl na prohlídce u doktora a jsem stále v dobrém stavu).

Stojatou vodu tak samozřejmě nepiju.
Dana Drábová kdysi přinesla na jednu přednášku dvě lahve. V jedné byl vzorek vody odebraný na poslední kontrolní výpusti z Dukovan, ve druhé byl tuším Ryzlink rýnský, asi deset let starý odněkud z Moravy. Rýňák na geigeru pípal víc 
kregan
VIP

Příspěvek od kregan »

Nám zase technik na terénním cvičení v pražský ČOV ukazoval, jak přitékají splašky, čistící proces a z toho, co vytejkalo zpátky do Vltavy se demonstrativně napil. Jak nejsem žádná citlivka, co se jídla a pití týče, do tohodle bych asi nešel.
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

Ziskani vody kondenzaci vlhkosti
https://m.youtube.com/watch?v=Rr8gUVYhFUA
Heike
VIP
Pohlaví: muž

Příspěvek od Heike »

Kregan-Znám jednu pohádku-v jednom zařízení produkujícím skutečně zajímavé látky byla čistička. Při pravidelných testech se voda nabrala tak do jedné čtvrtiny láhve a zbytek dolil odstátou z vodovodu. Výsledky byly vždy taktak ještě v normě. Pod čističkou napajedlo hospodářských zvířat, rybník a o kus níž řeka. Na první pohled zdravé prostředí, skoro až bukolický výjev ;) . A ten fórek s pitím se dělal taky, divákům se otočil kufr nad sklenkou minerálky neperlivé. Borce nikdo neviděl nabírat tu vodu u výpusti.
the.marek
VIP

Příspěvek od the.marek »

Už jsem slyšel taky jednu takovou pohádku o jednom podniku v Sev. Čechách... :mrgreen:
A řekl bych, že takových pohádek je u nás v praxi na vydání X knih a pohádkových sbírek... :mrgreen:
Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Jak podojit matičku Zemi. Kdo chce studnu, čekají ho přísná pravidla

http://bydleni.idnes.cz/studna-co-potre ... stavba_web

To je zas nadpis. Hlavně že nás dojej cizí nadnárodní korporace. To je v pořádku. :(
Odpovědět