Mě to přijde jako od větví z tržnice

...město vz 95, projekt "Voják 21.století".Ramcke píše:A co to má být jako za tkaninu?
Mě to přijde jako od větví z tržnice
já mám s nima dobrou zkušenost.vitor píše:A co maskáče od firmy TRU SPEC jaká je to kvalita.
Už nějakou dobu jsme chtěli v ARMEDu vyrobit nějaký vlastní produkt. Něco, co by zapadalo do našeho sloganu Gear For Real. Zároveň něco, co na trhu chybí. Vybrali jsme si náhradu za kalhoty vz. 95. Maskáče, ve kterých jsme strávili většinu svojí vojenské služby a tak máme stále v paměti co nás na nich štvalo. A že toho bylo hodně! Špatně použitelné kapsy, odpadávající knoflíky, párající se rozkrok pří prvním podřepu, materiál, který při fyzické námaze nasákl pot a fungoval jako přídavné závaží a tak dále a tak dále. Vylepšit se toho tedy dalo hodně. Tady je výsledek:
Co je navíc u kalhot ARK1
•Moderní a pohodlný střih
•Vylepšené stahování v pase, které se používá snadno, rychle a NEPOVOLUJE se
•Speciální závěsy na americké kšandy
•Našitý suchý zip na předních poutkách na opasek pro fixaci riggers beltu
•Rychlé zavírání kalhot na velkých suchý zip (oceníte při dlouhodobější konzumaci MRE)
•Kvalitní ZIP v poklopci s dlouhým poutkem pro použití v rukavicích (výhodu oproti knoflíkům snad netřeba vysvětlovat)
•Přední kapsy jsou zvětšené, takže se do nich skutečně dá něco dát
•Pod předními kapsami menší kapsy na zásobníky apod.
•Zesílené obruby předních kapes (kvůli klipu na noži)
•Zadní kapsy jsou hlubší a bez klopy
•Boční skládané Cargo kapsy jsou větší, hlubší a jsou kryty klopou jištěnou JEDNÍM "BRITSKÝM" knoflíkem. Uvnitř kapsy je pružné poutko pro fixaci menších předmětů.
•Pružná látka v rozkroku. Můžete dělat high-kicky, rozštěpy, skákat přes kaluže, a nebo pravděpodobněji dřepnout si ve stínu a kalhoty se v rozkoku neroztrhnou.
•Vnější kapsy na kolenní vycpávky. Kompatabilní s běžně dostupnými chrániči, nebo si tam můžete dát kus karimatky.
•Zdrhovadla v koncích nohavic.Můžete mít kalhoty dole stažené, nebo povolné, jak je libo.
•Namáhaná místa jsou několikrát prošívána
Co nechybí
•Originální rip-stopová látka s maskovacím vzorem, který kryje v IR spektru (prostě kalhoty nesvítí v nokťáku)
•Kapsa na baret
Co chybí
•kapsička na náboj (případně kondom)
•příprava na díru v rozkroku
•všechno co tě na originálních maskáčích štvalo
Na co se hodí
•Obecně pro polní výcvik
•Přesuny / Pochody
•Vojenské lezení
•Boj z blízka (MCS)
•a další kratochvíle, které přináší služba v AČR