Tak jsem završil malé testování sněžnic Warp Easy Step

a výsledek je takový, že na ztvrdlém hlubokém sněhu cca 40cm, kde se „holá“ noha boří téměř pod koleno, se sněžnice vmáčkne jen asi 15 – 20cm a chůze je nesrovnatelně pohodlnější a rychlejší. Stoupání i sestup byl v pohodě a noha nepodkluzovala ani nijak zvlášť neujížděla do boku. Se sněžnicemi se dá v pohodě jít i na prohrnuté cestě, takže se nemusí sundávat a potom opět nazouvat.
Poslední dva dny napadlo přes 60 cm nového prašanu

a tady je fakt problém. Tam kde je sníh nad kolena, se noha propadne téměř až na dno a chůze je značně namáhavá. Nejlepší způsob je našlapovat se zvednutou špičkou a sníh stlačovat před a pod sebe. Ovšem tam, kde je nafoukaná závěj, jsem se bořil až do půl stehen a musel jsem si při každém kroku před došlápnutím nejdříve udusat podklad a teprve potom přešlápnout druhou nohou. I tak to bylo velice namáhavé a cestu, kterou běžně ujdu za 10 minut jsem prošlapával přes 50 minut.
Celkové provedení a zpracování sněžnic je bez vad. Vázání se snadno zapíná i dotahuje a během chůze se nepovoluje. Co se týká odolnosti, tak několikrát jsem si sněžnice přišlápnul, ale jinak jsem se pohyboval v terénu bez vyčnívajících kamenů a větví, takže zatím je to bez následků a nemohu posoudit.
Nemám zkušenosti s žádným jiným modelem, takže nemohu porovnávat, ale i v hlubokém sněhu jsem se byl schopen pohybovat, což bez sněžnic možné nebylo. To jsem skončil po deseti krocích. Nutno dodat, že jsem šel jen po lesní cestě, takže pod nohama jsem neměl žádné překážky a hodně jsem si pomáhal trekholema. I tak si ale nedovedu představit, že bych v tom hlubokém sněhu (hodně přes metr) došel nějak daleko. Má idea, že se plocha sněžnice dá rozšířit třeba větvičkami je zcela mimo

. Sice se dají zastrčit, ale po dvou krocích je to pryč a efekt to nemá žádný. Ale pořád lepší než nic a prašan stejně po krátkém čase ztvrdne a klesne a potom to bude jiné kafe

.
PS: teď už vím, že Josef měl ve všem pravdu