Ahoj.
Mohu doporučit taktickou univerzální vestu od SPM Liberec. Má 6 větších kapes a 2 zásobníkový (na 4 zásobníky). Na obrázku má pod pravým zipem pouzdro na pistoli (ozkoušeno z CZ75), na druhé straně je místo třeba na mapu nebo jiné věci. Kapsu to má i na zádech zevnitř, stejně jako jsou kapsičky mezi kapsami a samotnou vestou.
Moje vesta se oproti obrázku liší tím, že rychlospony jsou jen na zásobníkových kapsách.
Vybavil jsem postranní zadní kapsy základní lékárnou (vetší v batohu) a jídelními potřebami (lihový vařič-mini kapsa na opasku, sirky, plecháček, lžíce, cukr, sůl, koření...). V horních kapsách mám GPS, vysílačku, kompas a svítilnu + KPZ. A stále mám volné kapsy vedle zásobníkových + trocha místa u jídelních potřeb a lékárny.
Je dobré si k tomu dokoupit ještě jejich pásek na který se uchytí vesta a dají se na něj pověsit další sumky. Na zádech to má připraveny 4 (2 nahoře, 2 dole) plastové samičky pro trojzubec (na batoh k tomu určený).
Nosím na zádech 20l batoh, také od SPM, ale v budoucnu to bude chtít aspoň 80l SPM. Ještě mi nějaké věci chybí, které budu časem doplňovat.
Co se týká nošení, tak jsem jí měl zatím jen v neděli na tréninku a nosí se velmi příjemně. Váhově jí mám dobře rozloženou, dobře sedí, nikam netahá. Ani mi nepřišlo, že jí mám na sobě. Uvidím jak se osvědčí v boji.
Jinak výrobky SPM doporučuji.