Balistická ochrana těla

...aneb vše na tělo včetně taktické výstroje
Odpovědět
Drysmian
Pohlaví: muž

Re: Balistická ochrana těla

Příspěvek od Drysmian »

…a nebo můžeme rozkuchat ten, co jsem si teď koupil :| Trochu lituji, že se zde příspěvek neobjevil dříve, asi bych nákup přehodnotil.

Nicméně, pokud to dobře chápu, problém není v tom, že by plát neměl inzerované balistické vlastnosti, ale že je má na podstatně menší ploše, než by se mohlo zdát.

Každopádně plát stál 3690 Kč - stačí tedy, když seženete další dva lidi a já bych do toho šel. Když test dopadne dobře, koupím si prostě nový, když špatně… hm, asi se budu muset nějak zbavit i toho druhého a pořídit něco jiného.
samopal72

Příspěvek od samopal72 »

taky od nich něco mám doma,takže rozdělat a uvidíme
samopal72

Příspěvek od samopal72 »

když to dopadne špatně,kontaktovat firmu a uvidíme,nejdřív to udělám sám za sebe,pokud se k tomu firma nepostaví čelem,zveřejním kde to bude možné i s fotkami
samopal72

Příspěvek od samopal72 »

takže už jsme vlastně dva,přidá se ještě někdo?
Drysmian

Příspěvek od Drysmian »

Jsme tři :)
samopal72

Příspěvek od samopal72 »

bohužel jeden z prahy,já z olomouce,trochu daleko od sebe,zatím jsem oslovil firmu,jestli se k tomu vyjádří
samopal72

Příspěvek od samopal72 »

dotaz prodejci odeslán jak přímo na firmu,tak na jejich facebook
samopal72

Příspěvek od samopal72 »

tak odpověd firmy,fotky nekopíruji------Dobrý den,

naše kompozitní panely jsou testovány téměř každý rok. Poslední testování proběhlo za přítomnosti soudního znalce Doc. Ing. Ludvíka Juříčka Ph.D., několika novinářů, dále zástupců PČR a AČR v říjnu 2017. Celá recenze byla uveřejněna, včetně videa a fotografií na serveru www.vybaven.cz , kde byl také přítomen osobně redaktor pan Lazarev. Naše kompozitní panely byly právě z důvodů prokázání zastavovacího účinku nastřeleny v několika místech až do samotného okraje. Testovaný kus kompozitního panelu je u nás na prodejně k nahlédnutí, kde je jasně patrné kam keramický materiál dosahuje. Každý kompozitní panel dle svého typu provedení, můžete sám prsty nahmatat, kde začíná krytá plocha, protože je patrná hrana keramického materiálu. Naše panely jsou vybaveny měkkým pěnovým bezpečnostním okrajem (jako ochrana proti rozbití např. při upuštění plátu), který je po obvodu a lze ho zmáčknout a tudíž nahmatat okraj keramiky. Rozměr kompozitního panelu, který se udává, se udává jako absolutní, neudává se rozměr kryté plochy. Oproti jiným výrobcům nemáme na okraji jiný tvrdý materiál, abychom klamali zákazníka - viz. známá kauza pryskyřice v plátech pro pražskou SPJ.
V příloze posílám foto plátu vč. detailu, kde je střílený 1,5 cm od kraje. V levém dolním rohu už je keramika z důvodu častého prohlížení vyklepaná ven.
Pokud byste měl další technické dotazy, rádi Vám na ně odpovíme.

Fajn den
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Nuwara

Příspěvek od Nuwara »

Hmm, přijde mi ten článek poněkud reklamní :-) Ale nejvíc se mi líbí věta: "Když nás testovala česká armáda, zjistila, že když měli jejich kluci Moiru, měli o 20 až 30 procent lepší střelby."
A já pitomec suším a trénuju, přitom mi stačí koupit si to pravé triko :-)
„Náhoda nepomůže tomu, kdo si nepomůže sám.“
Sofoklés
locki

Příspěvek od locki »

petrnovak: Trochu opožděně...Mám pláty od Kerberosu právě proto, že takové v Číně neseženu. 27x34 cm. Certifikát je s uvedeným číslem protokolu ze zkušebny ve Slavičíně, což je u nás autorita číslo 1. Keramika až do okrajů, ale prohmatám ji ještě celou jednou...pro jistotu. :-) Takže jinak, než píšeš. Kupoval jsem naposledy letos v lednu. Problém je, že v tomhle odvětví na sebe obchodníci (ani ne tak výrobci) běžně házejí špínu právě pomocí internetu. Nevím, jak se k Tvým informacím postavit. Když přihlédnu k tomu, že je to první příspěvek neetablované entity...typické.

Pokud Vám ovšem takhle podělali zásilku přileb, je jasný, že je třeba jim to hodit na hlavu. Nedává mi ale opět smysl, proč by certifikovali ve Slavičíně panely a přilby ne. Kupujete si přilby na misi individuálně/skupinově? 50 kusů? Co je to za misi? Můj brácha jede na další za měsíc na půl roku, tak mám trochu přehled, jak to chodí. Ne, že by si lidi nenakupovali individuálně (hlavně boty a nosiče), ale je otázka, proč nenakupujete jako prakticky všichni co jedou individuální nákupy v AČR od http://www.marines-shop.com, kde mají lehčí přilby vyrobené v GB a v tomhle objemu je dostanete za stejné peníze jako mají levnější přilby v Kerberosu, ale právě s tou výhodou váhy a prověřeného dodavatele do misí? K informacím v Tvém příspěvku mám hodně otazníků a beru Tě dost s rezervou, protože co mohu rovnou ověřit nesedí a co vím z nejbližšího svého okolí nesedí taky. Co ověřoval Samopal72 taky nesedí. Tak nevim...?
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Příspěvek s pořadovým číslem jedna bývá často bezcenný. U Petrnovak jsem velmi váhal, zda ho nesmazat. Je to naprosto typický příspěvek házející hovna bez důkazů...
Drysmian

Příspěvek od Drysmian »

Díky za info, pánové, docela jste mě uklidnili.

Pokud můžu soudit podle svého amatérského pohmatu a poklepu, zdá se, že je to opravdu jak uvádějí (pláty jsem kupoval tento měsíc, jsou to přesně ty, co doporučoval locki výše). Samozřejmě pro 100% jistotu by to člověk musel otevřít, ale už si nemyslím, že by to bylo nutné.

Jinak helmu (4M MICH) jsem kupoval u zmiňovaného marines-shop přímo na prodejně a naprosto bez problému.

Vestu s měkkou balistiku jsem nakonec vzal od Shieldtechu a jsem s ní naprosto spokojený, provedení je velmi kvalitní. Jenom pokud od nich budete chtít něco brát, je opravdu lepší si tam osobně dojít a zjistit co přesně mají, jak to vypadá, jak je to velké a kolik to stojí, případně jak dlouho bude trvat to vyrobit a dodat, eshop je v tomto ohledu trochu, řekněme, nepřesný.

Teď už jenom trochu dohnat fyzičku, těch 12 kg je přecijenom docela znát :)
MirdaPewPew

Příspěvek od MirdaPewPew »

Chodím jsem celkem pravidelně jako neregistrovaný čitatel, ovšem musel jsem se regnout, protože opravdu nesnáším dohady, pomluvy a lidi co házejí sračky na jiné, aniž by měli o čemkoliv přehled.
Co se týká Kerberos Tactical, nevím jak ostatní na tomto fóru, ale já a někteří kolegové mají jen positivní zkušenosti ato už minimálně 3 roky. To co zde napíšu jsem ochoten komukoliv sdělit telefonicky, nebo po dohodě osobně.

Téma přilby: sloužím Jindřicháči ( už dlouho) a jsem jeden ze 73 kupujících balistickou přilbu ACH Tactic. Pokud si dobře pamatuji, v roce 2016-prosinec, jsme oslovili několik dodavatelů a to 4M, Gared, Redo a Kerberos s poptávkou. Pouze od jedné nabídka nepřišla, ostatní nám je dali. Po vyhodnocení ceny a výbavy, vyšla zcela jasně jako vítězná přilba od Kerberosu.
Dali nám i individuálně vybrat, jak bude přilba přesně vybavená, bylo možné objednat jak značkové příslušenství, tak OEM od Asijských dodavatelů. Pouze 23 uživatelů si vybralo některé značkové komponenty, které si každý doplatil sám, dle svého rozhodnutí, ostatní dostali přesně to co nám bylo předvedeno jako vzorek. Co se týká těch 23 značkových příslušenství, jednalo se o vnitřní polštářky a řemení od US společnosti SKYDEX.
Co se týká reklamací a to bych chtěl zdůraznit, pokud si to dobře pamatuji, byl pouze opožděn dodací termín a to skoro o 3 týdny a potom jeden kus NVG montáže byl prasklý ( po reklamaci byl do 48h odeslán nový). Byl jsem také osobně přítomen když skořepiny z aramidu přišly v krabicích a měl jsem možnost vidět i odkud to přišlo, protože na krabicích to bylo uvedeno. Nejednalo se o Čínu jak tady nějaký všeználek uvedl. Následně se přilby daly do laku a pak byly osazeny objednaným příslušenstvím ( v lakovně jsem nebyl sorry). Ke každé přilbě se dostal certifikát. Takže opravdu nechápu a čem byla řeč.
Byl jsem také osobně přítomen testování a za sebe musím říct, že to pro mne byl celkem zážitek, protože přestože byl výsledek opravdu výborný, i tak bych to nechtěl dostat v reálu, ale na druhou stranu bez přilby rozhodně taky ne.
Co se týká kompozitních level IV. panelů, to je v podstatě to stejné, mohlo se vybrat ze tří typů a to včetně bočních, opět při hromadném nákupu byla cena skutečně velmi dobrá. U testování jsem tentokrát nebyl já, ale jiný kolega, já jsem potom držel v ruce ty nastřelené vzorky a bylo vidět a to zcela jasně, jaká keramika je použita a kam přesně sahala. Co se týká ostatní výstroje jako jsou bojové kalhoty, sumky pouzdra a vesty, ty Kerberos dodal také, ovšem kolik toho bylo to skutečně nevím, ale věřím, že jen u kalhot to byly desítky kusů a opět za velmi fér cenu, ne jak jiná nejmenovaná společnost z Prahy, které má pocit, že jen proto, že to posvětil Soldato tým, jsou ty jejich nejlepší, možná jsou, ale spíš nejdražší, ale v tomto bodě je trumfnula 4M se svou scifi cenou. Pokud bude ještě někdo potřebovat něco objasnit, tak to nemusím být ani já, ale klidně kluci ze Prostějova, Bučovic, nebo Tábora atd. znám je protože, někteří byli s námi v Mali a koupili stejné výrobky. Co se týká prodejny Kerberos v Táboře, jsou tam vzorky jak nastřelených panelů tak i přilby a dají je i do ruky. .
Takže než začnete věřit sračkám, které někdo ze závisti kydá, zjistěte si fakta. Jinak jsem si povšimnul, že admin je myslící člověk, protože se vyjádřil velmi objektivně a nepodlehl subjektivnímu podání nějakého zoufalce.
Díky za prostor.
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

k tričkům od Moiry - objedvil se další článek:
https://zpravy.aktualne.cz/finance/naku ... position-1

a dá se už i koupit:
http://eshop.4msystems.cz/balisticke-vesty/
(mají tam celkem 3 verze)
vypadá to zajímavě, v kombinaci s nosičem plátů imho dobré řešení
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
locki

Příspěvek od locki »

Vypadá to dobře, cena je dost přísná. Možná jsem jen nepozorně koukal, ale našel jsi, co je tam za balistický materiál? Celé povídání se věnuje v zásadě "obalu" a jeho vlastnostem. Až mi to vyjde časově, domluvil bych se a šel se na to kouknout na Břevnov. Nevidím tam ani pokud až sahá balistika, jak je řešená na bocích a tak. Chce to prohmatat. ;-)
Heisenberg

Příspěvek od Heisenberg »

Ahoj,
sháním IIIA měkkou balistiku pro vestu Warrior Raptor. Mám možnost koupě vložky z Twaronu od Fenix Protector ale tam se mi moc nelíbí ten materiál, preferoval bych UHMWPE (odolnost proti vodě a UV záření, malinko lehčí, delší životnost).

1) Jak vidíte vy rozdíly mezi aramidy a UHMWPE a do čeho byste šli?
2) Nějaké tipy na prodej kvalitních vložek do Warrior Raptor?

Díky
dR94HWVa

Příspěvek od dR94HWVa »

Plast jsem měl v ruce na IWA, předtím jsem se s tím nikdy nesetkal. Turek byl docela sdílný a ukázal i fotky. Oproti aramidu shledávám výhodu IMHO v multihitu, váze. Ale nevýhoda je, že to je tlusté skoro jak dva aramidové. Takže do vesty určitě potřeba vyzkoušet.

Zrovna včera mi přišly další uloženky od VePřáků (Petris, keramicko-kevlarový kompozit) za 1950 korun za kus, takže dokud nebude plast aspoň pod čtyři tisíce, tak v tom nevidím smysl.
Tahoun

Příspěvek od Tahoun »

Tak jsem si to tu při dlouhé chvíli pročetl a mám tak nějak potřebu k tomu trochu napsat. V armádě jsem čtrnáctým rokem a za tu dobu jsem měl možnost vyzkoušet opravdu hodně vest a nosičů, hlavně zahraniční výroby. Mám za sebou tři turnusy v Afghánu. Dva s vestou a poslední s nosičem plátů. To, že se začaly víc používat nosiče plátů není o tom, že bychom chtěli vypadat cool a krutopřísně takticky na selfíčkách, ale proto, že patrolovat ve vestě, kdy máte na zádech narvanej ještě 3DP je prostě vopruz! Už takhle jste ve vestě jak v kazajce a když se k tomu přidá kolikrát i 30kg na záda... Vesta je co se BO týče fajn, ale pouze v případě, že sedíte na zadku někde na pozici a neprovádíte časté a dlouhé přesuny s průzkumem, či CQB.
Pokud se obáváte střepin při bojích v PA světě, tak si rovnou pořiďte EOD oblek, nebo se radši někde schovejte a vůbec nevycházejte. Já se z vlastních zkušeností už k vestě nevrátím.

A co se týče toho, co nacpat do své soukromé vesty, či nosiče plátů, tak rozhodně stačí Hardox 500. Vůbec bych nevymýšlel kraviny a nad ničím jiným nepřemýšlel. Na 99.99 % to stejně nikdy nebudete potřebovat. Ale kdyby jo, tak máte dostačující ochranu a za super cenu. Toť asi vše.
Pokud máš se mnou problém, tak mi napiš na telefon.
A pokud na mě nemáš číslo, znamená to, že se neznáme natolik dobře, aby jsi se mnou mohl mít problém!
Alstratt

Příspěvek od Alstratt »

Asi tak, taky mam radsi nosic bal. platu. Uz dlouho nosim stale jeden a ten samy Siege-R Optimized od First Spear oveseny sumkama MultiMag Rapid-Adjust Pocket tez od First Spear. Co se zmenilo je prechod z keramiky IV na na jiny a to Duritium III+GT od ShotStop. Pro me ma celkem dost peknych vyhod. Dale nova helma. Jinak mimochodem mozna by vas jedna helma mohla zajimat Bastion helmet od Diamond Age.

https://www.first-spear.com/siege-r-optimized Siege-R Optimized

https://www.first-spear.com/pockets/rif ... ttm-pocket MultiMag Rapid-Adjust

https://www.shotstop.net/rifle-plates/ Duritium III+GT

https://defenderdepot.com/product/durit ... dy-plates/ Duritium III+GT

https://maxvelocitytactical.com/shop/sh ... tip-plate/ Duritium III+GT

https://www.youtube.com/watch?v=RIAMWqDO6kw Duritium III+GT

https://www.youtube.com/watch?v=0Jw2eioD9To Duritium III+GT

http://www.norotos.com/shop/prodList.asp?idCategory=16 shroud na helmu

https://zahal.org/product/zahal-double- ... mitznefet/ mitznefet a doma upraven pro pouziti zaroven i shroudu, v jinem maskovacim vzoru s prisityma par mini poutek.

https://diamondage.org/the_bastion_helmet/ mohlo by vas zajimat Bastion helmet

http://soldiersystems.net/2018/05/26/di ... -of-armor/ mohlo by vas zajimat Bastion helmet

Jinak jak pise kolega ve zbrani, vetsinou to potrebovat nebudete a jestli povetsinou nekdo do sebe necha jentak naprasit vic jak 5 projektilu dela neco dost zle. Co 5 i to je moc k posouzeni ze nejspis dela neco zle. Prevazne vic nez se obrnit, se potrebujete dost hybat (rychlost /obratnost) jak v CQB, otevrene prostory ... tak se dobre skryvat. Pokud mate prilis velkou zatez tak vam to na pohyblivosti neprida to same pokud v tom budete vypadat jak panacek Michelin. Pokud jste prilis pomaly nepomuze vam ani oplatovana helma s nosicem bal. platu s ruznyma proti strepinovkama na rukou a rozkroku.
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Odpovědět