Jaké maskáče

...aneb vše na tělo včetně taktické výstroje
Odpovědět
Serža
VIP
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké maskáče

Příspěvek od Serža »

yugo válka :-) 1991-1992
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Hagen

Příspěvek od Hagen »

To jsem sice předpokládal, ale přeci jen to mohla být i jiná zkušenost. Z těch zkratek mě občas bolí hlava :lol: .
A že jich ve své profesi mám kolem sebe víc než dost :lol: .
Alstratt

Příspěvek od Alstratt »

Uz u nas prodavaji novou generaci maskovaci site, ktera omezuje vas videt, proti NIR, SWIR, termu. V maskovacim provedeni. Vim o tom nejakou dobu, ale nejak dlouho to nebylo mnou sledovano a uz maji druhou generaci coz mi pripomel jeden youtubovy kanal. Coz by se nekterym mohlo libit, kdyz uz se mnozi tolik tech dronu, terma, nocniho atd. Obzvlast ted v dobe valky na UA. Me pred valkou na UA prave prislo uz v dobe pred lety zajimave pouzivani dronu s nakladnim ulozistem a na ukrajine se to potvrdilo kam se to vice posouva. Muj dron tu uz byl pred lety zminen, jaky. No a k te maskovaci siti, od RELV (RELV ECLIPSE GEN 2 - sit). Prave jako ochrana pred tema dronama do nejake miry a nejen dronama to muze byt zajimave kdyz to clovek trochu vic dozdobi, dodela si. Cena dost vysoka a bohuzel pro lidi co jsou v zahranici, udajne by to nemelo byt k dispozici k prodeji do zahranici. ITAR. Coz je asi jasne proc nejspis. Ze by UA valka? Kdo by to asi tak chtel videt jak se to pouziva v rukou rusu a jinych takovych, asi nikdo normalni. A prednost domacimu obyvatelstvu. Pokud se nepletu, neco takoveho ukazalo i UF-PRO ve forme obleceni, ale neprodejne civilu pokud si dobre pamatuji. Je to i v dost velke velikosti. Ano vim, tech znacek se najde vice okolo toho. Ale ano, zbytecne pro vas, pokud se to u vas neprodava, nebo pokud to nejde k vam prodavat. Mozna si to nekdo u vas nejak dokaze opatrit, nevim. Ale kazdopadne zakazniky by si to u vas asi naslo, kdyby to nekdo dokazal k vam dostat a delat z toho produkty.

https://relvcamo.com/product-category/thermal-hides/

A kdyz uz jsme u toho, tak nekoho muze zajimat, i od SLNT pouzdra na telefony, notebooky chranene pred co se tyka signalu a tak. Coz koupite i u vas neco podobne, treba od znacky TOCA. Od SLNT se mi libi ta kapsa na smartphone, pokud to tak opravdu je, kde v predni casti je to nechranene a v zadni casti chranene. Takze si muzete telefon prehazovat jak potrebujete. Urcite vyzkousim, ten od SLNT. Ten od TOCA ujde dle me, slouzi mi ucelu. SLNT prodava i samotny material k odstineni, kdy si tu kapsu do necoho muzete nechat vyrobit nekde nebo samy. Nesplest si ale to ze to tez prodavaji v danem maskaci to pouzdro v jakem je i Eclipse gen 2 sit. To pouzdro ale nema evidentne ten maskovaci efekt proti tem spektrum, je to jen ozdobny maskac na nem. Ale da se vyrobit, kdyz tu sit proti tem spektrum prodavaji, a prodavaji i k tomu material k odstineni pro ty telefony apod. V podstate, kdo by si tu sit koupil, tak si ji muze zkratit a tu malou cast pouzit na vyrobu mensich veci jako jedno z vrstev kryti, pripade tim pokryt neco dalsiho, jako helmu ci neco jine.

https://slnt.com/collections/faraday-ph ... 3413281062

Dalsi zajimava vec i kdyz to neni maskac, tak muze byt od Nordisku - Voss Tech Tarp. Ano cena vysoka, ja vim a barevne provedeni neni zrovna uzasne, ale funkce docela OK. Prodavaji k tomu i Jorund Tech Bivy.

https://www.bushcraftshop.cz/univerzaln ... tech-tarp/

Ale to jako spis takove veci kdyz uz neni za co utracet, jsou samozrejme dulezitejsi veci nez tohle.
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Odpovědět