Aktuání zkušenost s pozáručním servisem Maindl:
po sedmi letech od koupě se mi rozpadla PU mezipodešev v botách Meindl Taiga gtx. Odnesl jsem je do Tilaku, odkud byly odeslány do Německa. Za pět týdnů hotovo. Vyměněna mezipodešev, podrážka a gumová obsázka, přidány nové kaničky a vložky. Cena 3000 Kč.
V Tilaku mě ještě upozornili, že výměna podrážky je možná pouze v případě, že není poškozená vnitřní výstuha paty. Důvodem je, že výměna neprobíhá ručně, ale strojně a pokud je výstuha křuplá, tak mašina botu prý rozšmelcuje.
Výběr vhodné obuvi
Re: Výběr vhodné obuvi
Nejde opravit ani s Freesole na podrazky? Mel jsem od nich polopruhledny gel (mcnett freesole obuv 28g) a ten kdyz zaschl, byl to kus polopruhledne hmoty jako guma. Mel jsem typ na boty a fungoval na vsechno.Neni to kontaktni lepidlo, ale spis tmel, drzi jako slak a neztraci objem.Joe Azbest píše: ↑27.01.2024 9:21 Jestli PUR nevím. Po sedmi letech jsem někde na kamenitym břehu odtrhnul kůži od podrážky, sice jen malá trhlina, ale už do toho teče a je to neopravitelny.
Na roztrzenou Goretex bundu stacilo kapnout, pripadne rozetrit a nechat zaschnout. Na botu jsem pouzil kousek kevlaru (z rukavic) a nalaminoval to tim gelem, nebo do diry v podrazce nakapal lepidlo bez kevlaru. Oprava fungovala velmi dlouho, jen otevrena tubicka rychle vyschla a za cca 250,- to bylo pred 15 lety docela drahe.
Neznate nekdo levnejsi alternativu k Freesole?
Jednou jsem musel pouzit nouzovku a sedy Sikaflex v plechove kartusi (gumovity), nahradil PU mezipodesev prekvapive dobrečimango píše: ↑25.06.2025 10:23 Aktuání zkušenost s pozáručním servisem Maindl:
po sedmi letech od koupě se mi rozpadla PU mezipodešev v botách Meindl Taiga gtx. Odnesl jsem je do Tilaku, odkud byly odeslány do Německa. Za pět týdnů hotovo. Vyměněna mezipodešev, podrážka a gumová obsázka, přidány nové kaničky a vložky. Cena 3000 Kč.
V Tilaku mě ještě upozornili, že výměna podrážky je možná pouze v případě, že není poškozená vnitřní výstuha paty. Důvodem je, že výměna neprobíhá ručně, ale strojně a pokud je výstuha křuplá, tak mašina botu prý rozšmelcuje.
Polský obuvník varuje před koupí “nových” bot.
https://www.facebook.com/reel/176183887 ... _reels_tab
https://www.facebook.com/reel/176183887 ... _reels_tab
- DanBlack
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
To uz jsem zakusil u Prabosu a jednech pracovnich bot.
Prabosacke "turisticke sandaly" se mi osvedcily, ale po 3-4 sezonach se jim prosoupala podrazka. Koupil jsem nove a ty vydrzely uz jen dva roky a umrely na rozpad PU peny... Zjevne pochazely ze stejne vyrobni serie co ty prvni, jen se valely ve skladu.
Pracovne-civilni "tenisky" se take osvedcily a zdechly az na prasklou podrazku (4 roky intenzivniho noseni), tak jsem v doprodeji koupil druhe... A do roka popraskaly vsechny plastove svrchni vrstvy. (u nich je podrazka gumova, tak zatim drzi)
Ted se bojim koupit uz i pracovni boty, jak si na nejake zvyknu nechci menit model...ale s timhle materialovym pristupem nejde koupit dalsi par do zasoby.
Prabosacke "turisticke sandaly" se mi osvedcily, ale po 3-4 sezonach se jim prosoupala podrazka. Koupil jsem nove a ty vydrzely uz jen dva roky a umrely na rozpad PU peny... Zjevne pochazely ze stejne vyrobni serie co ty prvni, jen se valely ve skladu.
Pracovne-civilni "tenisky" se take osvedcily a zdechly az na prasklou podrazku (4 roky intenzivniho noseni), tak jsem v doprodeji koupil druhe... A do roka popraskaly vsechny plastove svrchni vrstvy. (u nich je podrazka gumova, tak zatim drzi)
Ted se bojim koupit uz i pracovni boty, jak si na nejake zvyknu nechci menit model...ale s timhle materialovym pristupem nejde koupit dalsi par do zasoby.
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
jj, já jsem našel ve skříni omylem založené Prestige, staré tak 6-7 let. Rozpadly se jim podrážky při nošení do 14 dnů, přestože normálně mi Prestige vydrží tak 3-4 sezóny intenzivního používání.
-
Joe Azbest