Balistická ochrana těla
Re: Balistická ochrana těla
GOD: S TOU 223 A KIRASOU jsi to videl osobne nebo kdo jsi k tomuto infu prisel?
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
No, asi jsi toho koštoval více, než bylo třeba...GOD píše:...neviem či som to už písal, ale kirasou prejde 223 rem FMJ - tým ocelovým plátom. - či to prejde aj tým kevlarom - neviem.
ps. pardon za rozhasený text, koštoval som ružové víno k večri.

Já co jsem naopak viděl, tak nejen že 223 Rem neprojde, ale neprojde ani 308 Win, a dokonce ani 7.62x54R...
Souhlasím s Bivojem, to že .223 projde je podle mě holej nesmysl...
https://www.youtube.com/watch?v=ci92ySAYMJg
https://www.youtube.com/watch?v=ci92ySAYMJg
Podle mě je to šum ze Streamu, kde stříleli do Kirasy a jedna z .223 se šmejkla po plátu a šla do kevlaru u krku. Ten prostřelila hladce. Nicméně nemám moc rád řeči o tom, co .223 dokáže či nedokáže, není-li uvedena střela. .223 je munice mnoha tváří a tváře jsou dost rozdílné. Málokteré střelivo je tak "pestré" ve svých účincích a vlastnostech.
zistím a dam vediet.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
GOD - neprojde. Na tisíc procent... Vždyť je to čtyřková odolnost, pancéřový plech. Vojenská .223 s ocelovým jádrem neprojde běžnou měkkou konstrukční 10mm ocelí. Stříleno z 50m. Osobně jsem to na předváděčce viděl (a vyzkoušel).
SS109 (ocelová vojenská) je navržena na spolehlivý průstřel standardní US ocelové přilby na 630m ("dlouhý M16 lauf). Víc ani prd. Nejnovější vojenské náboje (deriváty 855) mají penetrační schopnosti neporovnatelně větší (podle všech dostupných zdrojů překonávají klasický 7.62x39), ovšem ty si nekoupíme ani náhodou, takže je nemusíme řešit.
Nicméně vzhledem k tomu, že ocel Kirasy vydrží i 7.62x54R a kevlar nevydrží .223 (asi SS109, umím si představit některé střely, co neprojdou) je celkem jedno, z čeho do zombie v Kirase sypete. Důležité je kam. A jsme zase u toho: není to tolik o kvéru, jako o štěstíčku a ručičkách.
Nicméně vzhledem k tomu, že ocel Kirasy vydrží i 7.62x54R a kevlar nevydrží .223 (asi SS109, umím si představit některé střely, co neprojdou) je celkem jedno, z čeho do zombie v Kirase sypete. Důležité je kam. A jsme zase u toho: není to tolik o kvéru, jako o štěstíčku a ručičkách.
Chtěl bych se optat na složení vesty kirasy. Zakoupil jsem jí, vykuchal (ochrana pro warrior dcs) a rád bych věděl co je co. Vyčetl jsem, že vesta v případě ochrany by se měla skládat z kevlaru, ocel. plátů a měkké vložky směrem k tělu.
Kirasa: Ty ocelové pláty jsou v obalu. Z jedné strany obalu(žlutá) je kevlar? Po rozdělání černé měkké vložky je žlutá tkanina, to je taky kevlar? Dále tam jsou dvě černé desky(tuhá tkanina) nejblíže k tělu. To je co?
Na armpointu je složení:
vnější část potahu VO - tkanina UHAS ( 100% PES )
vnitřní část potahu VO - tkanina 82273 ( 67% PES, 33% viskosa )
balistická vložka - kevlar 365F s vodoodpudivou úpravou
antišokové vložky ( ATP ) - 100% POLYAMID
obal balistických vložek - 100% POLYAMID - barva černá
Kirasa: Ty ocelové pláty jsou v obalu. Z jedné strany obalu(žlutá) je kevlar? Po rozdělání černé měkké vložky je žlutá tkanina, to je taky kevlar? Dále tam jsou dvě černé desky(tuhá tkanina) nejblíže k tělu. To je co?
Na armpointu je složení:
vnější část potahu VO - tkanina UHAS ( 100% PES )
vnitřní část potahu VO - tkanina 82273 ( 67% PES, 33% viskosa )
balistická vložka - kevlar 365F s vodoodpudivou úpravou
antišokové vložky ( ATP ) - 100% POLYAMID
obal balistických vložek - 100% POLYAMID - barva černá
to žlutý je kevlar
Zdar, tak som to overil a trvám na tom že cez kirasový ocelový plat prejde 223 rem FMJ.
Bohužial to nemam ako dokázať. Som však ochotný plát kúpiť a streliť ho. Chce to niekdo spolufinancovať?
Aby to bolo zaujímavejšie mohli by sme to spraviť takto:
Môžeme staviť neakú finančnú čiastku, napr. 500 kč a uviesť podmienky za akých dojde k prestreleniu. Kdo prehrá nedostane nič a výhra sa rozdelí medzi výťazov.
(je to len návrh. )
Prípadne sa informácia alebo účasť na streľbe obmedzí len na spolufinančníkov.
Neberte to tak, že by som na tom chcel zarobiť. Reálne odborné informácie niečo stoja. Tiež nemám penazí na rozhadzovanie.
Bohužial to nemam ako dokázať. Som však ochotný plát kúpiť a streliť ho. Chce to niekdo spolufinancovať?
Aby to bolo zaujímavejšie mohli by sme to spraviť takto:
Môžeme staviť neakú finančnú čiastku, napr. 500 kč a uviesť podmienky za akých dojde k prestreleniu. Kdo prehrá nedostane nič a výhra sa rozdelí medzi výťazov.
(je to len návrh. )
Prípadne sa informácia alebo účasť na streľbe obmedzí len na spolufinančníkov.
Neberte to tak, že by som na tom chcel zarobiť. Reálne odborné informácie niečo stoja. Tiež nemám penazí na rozhadzovanie.
Panové,měl jsem se možnost učastnit Streamařského střílení na Kirasu,a na vzdálenost cca 4m přes plát neprošlo nic,ani 223,ani 7,62x54R...Ta co prošla se svezla po plátu...223 byla klasika FMJ,tak nevím s tím prostřelením...
mno střílet ze 4m do ocelovýho plátu celopláštěma, to chce už kus dobrodruha (slušně řečeno) 

No věřili jsme v boha,a obal plátu...Chorche píše:mno střílet ze 4m do ocelovýho plátu celopláštěma, to chce už kus dobrodruha (slušně řečeno)

to by mě zajmalo v jakýho.... toho boha.
V tu chvíli ve všechny....:)Spíš jsme doufali že se nic nevrátí,měli jsme nějaké info od lidí kteří to testovali v Armádě,že to bylo OK..Ale vše se tříštilo do strany,a v reálu mít to na sobě tak děkuji výrobci za límce,jinak by to všechno skočilo v bradě....Chorche píše:to by mě zajmalo v jakýho.... toho boha.
Naposledy upravil(a) kravman dne 12.05.2014 15:18, celkem upraveno 1 x.
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
S tím dokazováním to budeš mít těžký... Na YT je spousta videí, kde se střílí různými 223 proti různým pancéřovým plátům (čtverková odolnost) z balistických vest a neprošlo to nikdy! Nevím, proč by Kirasa měla být v tomto jiná, navíc když do ní stříleli, tak 223 nikdy neprošla... (také na YT).GOD píše:Zdar, tak som to overil a trvám na tom že cez kirasový ocelový plat prejde 223 rem FMJ.
Bohužial to nemam ako dokázať...
GOD pozri si toto video. Originálne NATO AP (Armor Piercing) strelivo, určené na prenikanie cez pancier verzus obyčajná AR500 pancierová ocel, najbežnejšie používaná na výrobu terčov a balistických plátov. Ak rozumieš po anglicky, je k tomu aj dobrý pokec.
http://www.youtube.com/watch?v=nqTZAzUj1PQ
Keby sa jednalo o .308 AP, ešte uverím, že prešla ale .223 je oproti tomu "flusbrok na steroidoch"
http://www.youtube.com/watch?v=nqTZAzUj1PQ
Keby sa jednalo o .308 AP, ešte uverím, že prešla ale .223 je oproti tomu "flusbrok na steroidoch"

Videl som kus plechu, má to rovnaky tvar ako kirasa, je to v kevlarovom sáčku ako kirasa... je tam pár zásahov z bežných varšavských ráží a iných. Okrem iných dier je tam diera po 223 Rem. Fotku nedodám - majitel s tym nesúhlasí.
Opakujem.: keby vedel niekdo o plátoch z kriasy za rozumnu cenu - aj poškodené, dajte vedieť. Kúpim.
Opakujem.: keby vedel niekdo o plátoch z kriasy za rozumnu cenu - aj poškodené, dajte vedieť. Kúpim.
Jakým nabojem-respektive střelou to bylo prostřeleno...?Když to zvládlo 308W...Tak s tou 223 nevim,je pravda že na střelnici kluci s PARkou dělali do gongů díry,zatím co 7.62x39 jen důlky...ale z čeho ty gongy byly nevim.Každopádně ten plát jsem měl v ruce,tak za něj ruku do ohně dám...