Výběr vhodné obuvi
Re: Výběr vhodné obuvi
hlavne si neber ostruhy. mit takovyhle dizajnovky a jeste na sebe upozornovat, to chce hodne specialni naturu 

- Rainier Wolfcastle
ostruhy urcite ne a co si budeme nalhavat k saku-monterkam se hodej vic nez pohorky/kanady:D
http://www.corcoranandmatterhorn.com/It ... egoryID=34 tyhle bych k saku rozhodne vzal 

- Rainier Wolfcastle
No tak ty sou naprosto uzasne,prodavat se v cr tak je hned kupuju. Takovou klasiku jsem vzdycky chtel, no ale obavam se ze k tomu saku by to onco nebylo, ty "kone" budou pasovat lepe 

- Rainier Wolfcastle
Tak to je super. A co to je za vyrobce? Neni to nejakewj mil tec nebo surplus? Pekna stylovka...kdyz uz je rec o tech paraganskejch,docela se me liby ty soucasne nemecke...ma nekdo s nimi zkusenosti?
to jsou corcorany. miltec dela kopie, nejsou uplne strasny, ale jsou docela drahy. nemel jsem moznost ty kopci nosit, ale siti vypada poctive, kuze taky.
ty soucasne paratroopery nemecke jsem mel jen v kopii miltec a uz je to par let, ale kvalita nebyla nic moc. reklamace na ne ale posledni dobou moc nejsou, miltec sel kvalitativne celkem nahoru. tam kde byl miltec pred lety je ted MFH.
ty soucasne paratroopery nemecke jsem mel jen v kopii miltec a uz je to par let, ale kvalita nebyla nic moc. reklamace na ne ale posledni dobou moc nejsou, miltec sel kvalitativne celkem nahoru. tam kde byl miltec pred lety je ted MFH.
Mám zřejmě typ 092127C polobotky a 092131S kotníkové (odhaduji, v detailech se to liší od katalogu na jejich webu). K utěsnění: bota vypadá tak, že svršek společně s podšívkou je ohnutý ven a tak přišitý k podešvi. Na styku mezi podešví a podšívkou je spára, kudy může vsakovat voda jak úplně zvenku, tak přes švy.Rainier Wolfcastle píše:kocour: jake ze odnich mas? muzes trosku rozvest to utesneni?
Mám s touhle konstrukcí zkušenosti odjakživa a nikdy to nešlo utěsnit tak dobře, jako klasická konstrukce použitá třeba na kanadách: tam je svršek ohnutý dovnitř a přišitý mezi stélku a podešev.
Na šitých pohorách je konstrukce trochu složitější a ačkoli zvenku to vypadá stejně, není to úplně totéž (ale detaily jsou skryté). Tím nechci říct, že by ty Flexika byly špatné boty, ale prostě mají omezení daná jejich konstrukcí.
- Rainier Wolfcastle
kocour: a zkousel si na to nejake poradne mazadlo? sno seal bo neco pdoobneho? ja problem s "utesnenim nemam" mam ale jiny problem a to ze po nastrikani ipregnaci me to udelalo fleky barevne, na jinych botach me to nikdy neudelalo:-( problem se zatekanim mam u novych prestizek co jsem si poridil 
sigmark: ty corcorany vypadaj uzasne ale ta cena mi prijde az moc...
mate nekdo zkusenosti s martenskama? kde se ted sijou? jaka je ted kvaltia? docela me do oka padly tyto
http://www.abtulip.com/boty/boty-marten ... -8761.html

sigmark: ty corcorany vypadaj uzasne ale ta cena mi prijde az moc...
mate nekdo zkusenosti s martenskama? kde se ted sijou? jaka je ted kvaltia? docela me do oka padly tyto
http://www.abtulip.com/boty/boty-marten ... -8761.html
ta cena je rychta, to rozhodne. ale i kdyz v US stoji 110 dolaru rekneme, tak si zapocitej dopravny, clo a dalsi chujoviny, a na podobnou vyslednou se dostanes taky...za jeden par. kdybys to tahal po tuctech, tak na tom usetris docela dost, samozrejme
Rainer Wolfcastle: To je právě ono. Když na to napatlám SnoSeal nebo nějaký včelí vosk od Grangers, už z toho nebudou boty do města na chození do práce. Mimochodem, obvodové švy se tradičně zatěsňovaly směsí lodního laku a včelího vosku. To ovšem taky nevypadá nijak epesně. No a na chození do pole mám Alasky (případně kanady vz. 60), tak se nebudu trápit s něčím, co k tomu není určené.
Každá přírodní kůže změní barvu, jenom některé uměle dodělané povrchy ne. Mně například u jednoho páru Flexik každá bota ztmavla po nastříkání trochu jinak, že je rozdíl vidět pouhým okem. Protože ten přířez kůže byl z jiného místa nebo jiného jedince. To je normální. Stejně na to v běžném provozu nikdo nekouká. Ony i ty pohory, když se přinesou z krámu, jsou k pomilování, ale první akce je nanést na to tlustou vrstvu včelího vosku (hlavně na ochranu před zničením) a pak už zdaleka tak pěkně nevypadají.
K tomu zatékání mezi svrškem a podešví - u flexiblové obuvi je šev během provozu namáhaný tak, že se sešité vrstvy roztahují od sebe (u jiných konstrukcí je šev namáhaný spíš na střih). Časem se to unaví v místech, kde dochází k většímu ohybu podešve, obě vrstvy na sebe přestanou těsně doléhat, čímž to jednak přestane těsnit, jednak se volný šev "ukmitá" a tam to taky upadne. Proto taky stojí míň (na to, kolik stojí jsou ovšem super; spousta lepených parodií na boty stojí mnohem víc a tohle je šité a téměř celokožené).
Každá přírodní kůže změní barvu, jenom některé uměle dodělané povrchy ne. Mně například u jednoho páru Flexik každá bota ztmavla po nastříkání trochu jinak, že je rozdíl vidět pouhým okem. Protože ten přířez kůže byl z jiného místa nebo jiného jedince. To je normální. Stejně na to v běžném provozu nikdo nekouká. Ony i ty pohory, když se přinesou z krámu, jsou k pomilování, ale první akce je nanést na to tlustou vrstvu včelího vosku (hlavně na ochranu před zničením) a pak už zdaleka tak pěkně nevypadají.
K tomu zatékání mezi svrškem a podešví - u flexiblové obuvi je šev během provozu namáhaný tak, že se sešité vrstvy roztahují od sebe (u jiných konstrukcí je šev namáhaný spíš na střih). Časem se to unaví v místech, kde dochází k většímu ohybu podešve, obě vrstvy na sebe přestanou těsně doléhat, čímž to jednak přestane těsnit, jednak se volný šev "ukmitá" a tam to taky upadne. Proto taky stojí míň (na to, kolik stojí jsou ovšem super; spousta lepených parodií na boty stojí mnohem víc a tohle je šité a téměř celokožené).
- Rainier Wolfcastle
sigmark:jn, ted je ale otazkou, odpovida ta cena kvalite/uzitne hodnote a nebo tam "pulku" ceny tvori to, ze to imageovka?
kocour: jako o tom, zadna, proste co do pomeru cena/ vykon nic lepsiho asi nesezenes! me "pohorky" jestli se tomu tak darikat staly 700 a polobotky 600, to uz semi dlouho nestalo, ze bych odchazela s dvouma parama bot a byl chudsi jen o 1300
p.s. co se tyce techyvychazkovych, nastrikal jsem na ne IMPREX od Tegu Vuko a udelalo mi to po nastrikani svetle fleky, mapy, nevypada to zrovna vabne...navic mam je rok, ty bot a jeste se mi je epodarilo poradne rozchodit...hodne tvrde...pohorky jsem po utrapach rozchodil, tyden jsem ale pak musel v zabkach jake jsem mel pucehjre...
pak by byla mozna jeste zajimava jedna moznost, ale asi by nemela smysl pro jednoho cloveka...bavil jsem se tam s jednatelem firmy, pac tam mel aj ruzne jine botky, jine styly na vystave jako vzorky, co delali pro nekoho, tak to byly ruzne modni boty napriklad ty kovbojky atd...co jsem se snim bavil tak by byly schopni udelat aj botky dle pozadavku zakaznika, delaji i s Vibramem...uvazuju proto o tom, ze bych si nechal udelat, pokud mozno z jednoho kusu kuze, tedy bez svu, s vibramkou a spicku pretahlou gumou...pokud by byla rozuman cena tak proc to nezkusit
kocour: jako o tom, zadna, proste co do pomeru cena/ vykon nic lepsiho asi nesezenes! me "pohorky" jestli se tomu tak darikat staly 700 a polobotky 600, to uz semi dlouho nestalo, ze bych odchazela s dvouma parama bot a byl chudsi jen o 1300
p.s. co se tyce techyvychazkovych, nastrikal jsem na ne IMPREX od Tegu Vuko a udelalo mi to po nastrikani svetle fleky, mapy, nevypada to zrovna vabne...navic mam je rok, ty bot a jeste se mi je epodarilo poradne rozchodit...hodne tvrde...pohorky jsem po utrapach rozchodil, tyden jsem ale pak musel v zabkach jake jsem mel pucehjre...
pak by byla mozna jeste zajimava jedna moznost, ale asi by nemela smysl pro jednoho cloveka...bavil jsem se tam s jednatelem firmy, pac tam mel aj ruzne jine botky, jine styly na vystave jako vzorky, co delali pro nekoho, tak to byly ruzne modni boty napriklad ty kovbojky atd...co jsem se snim bavil tak by byly schopni udelat aj botky dle pozadavku zakaznika, delaji i s Vibramem...uvazuju proto o tom, ze bych si nechal udelat, pokud mozno z jednoho kusu kuze, tedy bez svu, s vibramkou a spicku pretahlou gumou...pokud by byla rozuman cena tak proc to nezkusit
rainier: v USA vychazej na dvojku, jako trochu solidni boty u nas. ta doprava je tak prodrazuje
kocour: tohle se mi stalo s botama taky. jednu jsem mel svetlou a druhou tmavou, tak jsem tyden vypadal jak kokot, nez jsem se je odhodlal napajcovat poradne hnedym kremem
kocour: tohle se mi stalo s botama taky. jednu jsem mel svetlou a druhou tmavou, tak jsem tyden vypadal jak kokot, nez jsem se je odhodlal napajcovat poradne hnedym kremem
Klasické kožené boty (např. ten vz. 60) se rozcházely jednoduše: napustí se vědro teplé vody, člověk si nasadí ty boty s patřičnými ponožkami a ponoří do vědra, dokud pořádně neprosáknou skrz naskrz. Pak vyleze, nechá poněkud odkapat a má je na nohou několik hodin, dokud neuschnou. Optimální je odebrat se do hospody a dávat panáka za panákem proti nastydnutí
Nakonec se obnoví impregnace.

sigmark: Mně to nevadí, že vypadám jako kokot. Zkusil jsem si představit, jak já sám koukám cizím lidem na boty, abych odhalil nějaký nedostatek, no a nekoukám. Maximálně tak abych odhalil, co je to za člověka, ale tam jde o typ obuvi, ne estetické hledisko.
- Rainier Wolfcastle
ja jsem kdysi dostal radu, tlustsi bavlnene ponozky, poradne vymahat v alpe, aby z nich vylozene tekla, vklouznut do bot a chodit s nema, prej se poddaj
- Rase
- VIP
- Pohlaví: muž
- Kontaktovat uživatele:
Dneska sem sehnal staré italské horské boty. Sice jsou trochu ošoupané, ale jinak jsou v pohodě (stáří bych odhadnul na 50-60 léta). Podrážka je z centimetrové vrstvy kůže, na které je vrstva tvrdé gumy. Vzorek je trochu ochozený, ale v pohodě. Vyměnil sem tkaničky a obnovil povrchovku. Proč to ale píšu. Podle mě staré boty, které slouží třeba 50 let, ještě pár let bez problému vydrží. U nových bot si člověk nemůže být jistý jestli se na nich něco odlepí, nebo praskne.
Navíc cena je taky někde jinde (v přepočtu za šest piv
) i když ve své době se asi jednalo o dost drahou záležitost. Zkrátka v dnešní době se vyrábějí věci s trvanlivostí jen pár let, tak proč nehledat výrobky z dob, kdy se vše dělalo ještě bytelné a nezničitelné
Navíc cena je taky někde jinde (v přepočtu za šest piv

- Rainier Wolfcastle
dali by se sehnat jeste a nebo to byla haluz?
- Rase
- VIP
- Pohlaví: muž
- Kontaktovat uživatele:
To je právě nevýhoda starých bot, dají se sehnat jen haluzácky - jedna velikost, na jednom místě atd.
Dřív se mi hodně líbily francouzské (legionářské) kanady, přijde mi že jsou taky hodně dobře vyrobené - akorát už jsou dražší a člověk neví v jakém jsou stavu (a ani jestli bude velikost pasovat).

Dřív se mi hodně líbily francouzské (legionářské) kanady, přijde mi že jsou taky hodně dobře vyrobené - akorát už jsou dražší a člověk neví v jakém jsou stavu (a ani jestli bude velikost pasovat).