Výběr vhodné obuvi

...aneb vše na tělo včetně taktické výstroje
Odpovědět
štaflík

Re: Výběr vhodné obuvi

Příspěvek od štaflík »

Martensky jsem někdy kolem 95 roku měl a byly super. Pak šla kvalita prý dost dolů.
K těm SWATům (už jsem je objednal-odpad to snad úplně není a za ty peníze to není takový risk): je fakt, že ta baba asi moc neváží, ale na druhou stranu se stejnou váhou likvidovala Magnumky...? Jasně, možná kecá a možná ani neexistuje. Uvidíme, když to musí stačit rakouským granadiere, tak mi snad hnáty neupadnou.
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

kde ted je ted martens made?
FarmářJan
Pohlaví: muž

Příspěvek od FarmářJan »

Čína a část v Thajsku.
kusna

Příspěvek od kusna »

štaflík píše:http://www.armytesty.cz/zkusenosti-s-vy ... sic-9.aspx

Není to jen Horst-Fuchsovské lakování reality?
SOUHLASÍM
Rainier Wolfcastle

Ma nekdo prakticke zkusenosti s kobrama 7gtx od prabosu?
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Tak z Han-Wag Alaska jsem definitivně udělal pracovní boty na zahradu a koupil nové v Canis.

Původní boty vydržely dlouho (cca 10let) a jediné co na nich odešlo je podrážka respektive se domnívám, že je to ten vibram co se začalo rozkládat.

Už na první pohled jde vidět, že je to jiná liga ale pozor ty "pracovní" nevypadají vůbec špatně.

Důvod proč jsem šel do těchto bot je, že už nejsem sám a dát za boty 6tis prostě nechci a druhá věc je, že ty boty se mi materiálově rozpadly dříve než jsem je stihl "uchodit" a proto jsem usoudil, že je to pro mne zbytečnost.

Nové boty vyzkouším přes sezónu (klasika Beskydy, nějaké výlety mimo region prostě normální turistika žádný hard-core) a uvidíme jak budou vypadat, ale myslím si na základě zkušeností s "pracovními" botami, že by moje požadavky splnit mohly.

Tož na konci roku poreferuju a tady nějaké foto ;)
Přílohy
IMG_5785_1.jpg
IMG_5786_1.jpg
IMG_5789_1.jpg
IMG_5790_1.jpg
goral

Příspěvek od goral »

Nestalo by za to je nechat podrazit? Podle me investice 1000-1500kc by se vyplatila - tem botam jinak evidentne nic neni.
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Naprostý souhlas. Poslat do Rest day a nechat podrazit - budou jako nové. Pokud po té době drží stélka s koženým vstupem, tak je to malý zázrak. HW Alaska jsem za život mechanicky odrovnal několik párů a vždy si je kupuju znovu. U mě živnost 2 - 5 let. U běžného turisty klidně deset let. Jednoduše mi sedí a nemám důvod měnit co funguje.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

to samé mi říkala i matka, kurde synci :lol:

no uvidíme teď se v tom jen tak šourám po zahradě a pokud ty pracovní nesplní očekáváni tak nechám ty HW opravit

máte tip na konkrétní ověřenou dílnu?
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

www.restday.cz lety prověřená kvalita ze ševcovského města.
goral

Příspěvek od goral »

:yes
souhlas
maci

Příspěvek od maci »

Nech je podrazit a budou jako nové. Opravdu se to vyplatí.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Dovolím si krátké první zkušenosti s německými Bundeswehr kanadami ("Kampfstiefel"). Nejmenovaný, po šíroširém rozpadu proslulý milovník kanad, mi je "vnutil" za superprotekční cenu. Botka je to lehká a překvapivě měkká. Pocitově se nepodobá kanadám. Nejsem kanadový tip a v klasických 60, které jsem kdysi měl, jsem příšerně trpěl.
Hned napoprvé jsem je vzal za čundr. Batoh asi 15 kg a 30 km rozmáčenými roklemi Českého Švýcarska. Funglovky boty, nerozšláplé.
Botka neklouže. Oproti kamarádovi s Vibramovými Asoly či Hanwegy jsem si připadal jako moucha. Mokré kmeny popadaných stromů, mokrý pískovec - bez problémů... Když se tyhle botky blbě zavážou, umí hned vyrobit puchýř, nicméně kromě uvodního puchýře z blbě zavázaných bot už žádný další nepřišel. V kombinaci s dobrými ponožkami (český výrobce, trocha Merina uvnitř) v tom noha ani nehnije - uvnitř jsou čalouněny jemnou kůží. Stání v Křinici vydržely. Zpevnění kotníku asi není kdovíco (ale já to nemám moc rád), navíc je nosím dole hodně volné - minimálně do doby, než je rozšlápnu. Jestliže se výrobci chlubí tu dvojitým, tu trojitým (Original SWAT) šitím, Kampfstiefely jsou pro sichra šité čtyřnásobným švem. Potřebná do nich bude kvalitní vložka, protože na asfaltu jsou pro platfusáka tvrdé, hlavně na patu. Shrnuto - za ty peníze excelentní kauf. Děkuji tímto Mr.Canada. ;) :yes
Rainier Wolfcastle

stafliku, mel bys odkaz na ty kanady? na netu jsem jich nasel povicero druhu
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Bundeswehr má starší BW2000 a nynější BW2007. Které jsou lepší? Předpokládám, že ten novější vzor?
Rainier Wolfcastle

problem je, ze co jsem zatim v armacich narazil tak to byla kopie od milltecu...pokud by to byly ty 2007 tak jsou k dispozici originaly zde http://www.ddarmy.cz/katalog/boty-cerne ... 2007/9111/ bohuzel vyber velikoti je omezen
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Já našel tento odkaz:

http://www.e-army.cz/boty-e121/

Tvrdí, že jsou originální.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

Kdo je tu nejvetsi kanadomil?

Dotazy na bw kanady do sz :)
štaflík

Příspěvek od štaflík »

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kampfstiefel.JPG
Čili dle wiki mám model 2007 DMS. Od předchozích se mj. dalšího liší vylepšenou podrážkou.
Na vnitřku jazyku mají vydírkován rok výroby 2009 + nějaká další čísla. Klasická cedulka, kterou bych hledal u civilní obuvy tam není. Jen ta děrovaná čísla.
Povídání zde:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kampfstiefel.JPG
EDIT a bez záruky: tak jsem se v tom ještě poválel a podle Bundeswehr fór se zdá, že nejdřív byl vzor 2000. Nepohodlná, ale šitá bota, do které teklo (jazyk + povolovalo šití podrážky). Pak přišel vzor 2005. Pohodlí šlo o několik tříd nahoru. Bota je lepená a časem kdovíjak nedrží. Pak přišel vzor 2007, který je dost podobný 2005, ale má vylepšenou podrážku a měl by být lepen podstatně pevněji. Neteče. Nenašel jsem, že by se někomu rozlepily.
Takže asi nejhorší volba co do trvanlivosti je model 2005. Blbý ještě je, že v řadě pramenů se model 2005 nevyskytuje a mají jenom 2000 a 2007. 2005 vypadá stejně jako 2007, ale má jiné poutko (na dvou nýtkách) na tkaničky uprostřed.
Vojáci Bundeswehru je mají vždy na 3 roky, pak si je mohou vzít a nafasují nové.
kusna

Příspěvek od kusna »

Tyto BW kanady jsem měl dvoje-vcelku pohodlná bota,ALE dost těžká a to lepení fakt nedrží...ani po odborném zásahu v obuvnictví,ani po vyzkoušení jakýchkoliv lepidel...vždy se opět odlepí podrážka :head
Odpovědět